Săli pline la filmele de Cannes

Mii de spectatori au umplut sălile CinemaPRO, Studio și Elvira Popescu, la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei. Proiecții cu casa închisă, Q&A-uri cu invitați speciali, petreceri și evenimente surpriză au marcat weekend-ul Les Films de Cannes à Bucarest
 

Festivalul continuă în forță, cu Abdellatif Kechiche, câștigătorul trofeului Palme d’Or la Cannes cu Adèle: Capitolele 1 & 2, invitat pentru prima dată la București
 

Actrița Sandrine Bonnaire, regizorul Amat Escalante, delegatul general al Festivalului de la Cannes – Thierry Frémaux, producătoarea Sylvie Pialat și actorul Christophe Paou s-au întâlnit cu publicul în acest weekend, Les Films de Cannes à Bucarest, în cadrul câtorva evenimente speciale. Proiecțiile de seară, majoritatea sold-out, au adus mii de spectatori la cele trei cinematografe ale festivalului: CinemaPRO, Studio și Elvira Popescu.
 

Proiecțiile continuă până joi, 31 octombrie, cu alte câteva premiere mult-așteptate și întâlniri cu Abdellatif Kechiche, regizorul premiat anul acesta cu Palme d’Or pentru La Vie d'Adèle: Chapitres 1 & 2/ Adèle: Capitolele 1 & 2. Miercuri, cel mai titrat regizor al anului va fi prezent la proiecțiile de gală ale filmului său, la Cinema Studio (20.00) și CinemaPRO (20.45) și va sta de vorbă cu publicul. Cineastul va fi prezent și la proiecțiile a două dintre filmele sale anterioare La graine et le mulet, câștigător a patru premii César, și Venus Noire.
 

Joi, 31 octombrie, de la 11.00, la Cinema Elvira Popescu, Abdellatif Kechiche va susține un masterclass pentru studenții școlilor de film, pentru pasionații de cinema și profesioniștii din industrie. Intrarea este liberă.
 

Adèle: Capitolele 1 & 2, distins cu Palme d’Or și Premiul criticii - FIPRESCI, le are ca protagoniste pe Adèle (Adèle Exarchopoulos) și Emma (Léa Seydoux), două adolescente care descoperă împreună iubirea, dorința și suferința. Pelicula are „cele mai explozive scene explicite de sex între lesbiene din istoria recentă”, titra „Variety” după premiera de la Cannes. Fenomenala performanță a celor două actrițe a fost premiată cu două trofee Palme d’Or pe lângă cel oferit filmului, o excepție în istoria festivalului. Distribuitorul român al filmului este Independența Film.
 

Mii de spectatori sunt așteptați și la următoarele premiere românești ale filmelor de Cannes: Only Lovers Left Alive, filmul cu vampiri al lui Jim Jarmusch, Only God Forgives (r. Nicolas Winding Refn), cu Ryan Gosling pe afiș, A Touch of Sin (r. Jia Zhangke), premiat pentru scenariu la Cannes, All is Lost, debutul puternic al lui J. C. Chandor cu Robert Redford în rolul principal, Like Father, Like Son (r. Kore-Eda Hirokazu), distins cu Premiul Juriului, Grand Central (r. Rebecca Zlotowski), o poveste de dragoste cu Léa Seydoux și Tahar Rahim, sau Omar (r. Hany-Abu Assad), recompensat cu Premiul Juriului Un Certain Regard. În paralel, continuă proiecțiile din Retrospectiva Maurice Pialat, unul dintre cei mai pasionanți regizori au ultimelor decenii.
Programul complet Les Films de Cannes à Bucarest poate fi consultat aici: http://www.filmedefestival.ro/2013/program-2/
 

***
Biletele la festival se vând separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, pe www.eventim.ro și la casierie, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro și la casa de bilete, iar pentru Cinema Studio, doar la casieria cinematografului. Intrarea este liberă la proiecțiile de scurtmetraje, la filmele lui Steven Spielberg, la discuții și masterclass-uri. 
Broșura dedicată Retrospectivei Maurice Pialat poate fi descărcată de aici: http://we.tl/WsWXmsA8i6
***


Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Ediția a patra este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti și cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Ministerului Culturii. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film și Asociația Macondo.
Les Films de Cannes à Bucarest are loc între 25 și 31 octombrie, la Cinema Pro, Studio, Elvira Popescu.
Prezentat de: Orange România
Susținut de: Groupama Asigurări, Volksbank
Mașina oficială a evenimentului este BMW Seria 7.
Cu sprijinul: Apa Nova București, Air France, Hotel Epoque, UPS
Parteneri: Vinexpert, Clubul Diplomatic, La un Ceai, Kfea,
Societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea şi Asociaţii
Fotograful oficial al festivalului: Nikon

0 comentarii: