CNDB: Camera 0001: Fabrica de vise 26 - 27 octombrie

26-27 oct: Spectacol CAMERA 0001| FABRICA DE VISE@Centrul Național al Dansului
- dans contemporan, muzică electronică & videografică, într-un spectacol fără culise -

După o premieră furtunoasă la început de lună, CAMERA 0001|FABRICA DE VISE revine cu 2 reprezentaţii sâmbătă şi duminică, pe 26 şi 27 octombrie, de la ora 20:00, la Centrul Naţional al Dansului, Sala Stere Popescu (Bd. Mărăşeşti 80-82).
CAMERA 0001|FABRICA DE VISE
Spectacol de dans contemporan realizat de Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Dragoș Istvan Roșu, Irina Ștefan, Alexandra Bălășoiu, Vlad Merariu, Simona Deaconescu
Director de imagine: Oleg Mutu
Videografică: Codrin Iftodi
Muzică: Rolf Ono
Concept lumini: Cătălin Nicolescu
Asistent coregrafie: Alexandra Apetrei

Proiectul este un laborator interdisciplinar care implică dans, videografică și muzică electronică într-un spectacol fără culise. CAMERA 0001|FABRICA DE VISE a apărut în urma unui laborator de cercetare realizat la Centrul Naţional al Dansului de coregraful Simona Deaconescu, alături de alți artiști.

Fericirea și-a schimbat domiciliul - nu mai e de găsit în Strada Speranței, la parter. Poate stătea acolo doar cu viză de flotant sau poate așa e ea, nestatornică. În Camera 0001[ ...] fericirea își alege singură rolurile. Prinși într-un miraj al propriilor iluzii, dansatorii oscilează constant între vis și realitate, călcând adesea în ”pătratul fericirii”, bucata a unui șotron imaginar în care cercurile și toate recurențele au fost anihilate. Tot ce a rămas e liniar, cursiv și singurele sinusoide aparțin trupurilor mercenare.
Ne dorim iubire, dorim să nu mai fim singuri, ne căutăm sensul în ceilalți, suferim, suntem respinși, îngenuncheați, orbiți – însă întotdeauna, asemenea atleților de cursă lungă [...] ne ridicăm și încercăm din nou, forțându-ne musculatura inimii. [...] Dansatorii acoperă spațiul, îl înțeleg, îl cuceresc prin mișcare și energia se transmite în public.
Soarta zilierilor este mereu aceeași. Chiar și a zilierilor într-o Fabrică de Vise – realitatea lovește de fiecare dată puternic și la sfârșitul programului, când toate confetti-urile visului se risipesc, rămân doar intenția și speranța către un mâine mai darnic. Muzica se oprește, umbrele se pierd în lumină și trupurile dansatorilor respiră eliberate ca dintr-un coșmar. Scăldat în aplauze, pătratul fericirii își contopește perimetrul cu sala CNDB
.”
Maria Comandaşu – postmodern.ro
CAMERA 0001| FABRICA DE VISE este un proiect interdisciplinar care implică dans contemporan, muzică electronică & videografică, într-un spectacol fără culise.

CAMERA 0001| FABRICA DE VISE are mulți muncitori mici, dar care trișează din când în când și introduc, în lotul zilnic, visul lor cel mai intim.
CAMERA 0001| FABRICA DE VISE este un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, derulat în cadrul programului curatorial Cartierul de Dans al Asociaţiei Secţia de Coregrafie, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București

Biletele se pun în vânzare cu o oră înainte de începerea spectacolelor.
Prețul unui bilet este de 20 lei.
Rezervări se fac la adresa
rezervari@cndb.ro

www.facebook.com/fabricadevise

0 comentarii: