Seara de dub ce va zgudui Atelierul de Productie

Brain Damage meets Vibronics + MC Parvez | Irie Warriors | Serious Dub | US
Atelierul de Producție găzduiește, pe 26 octombrie, un eveniment dub de proporţii, ce va culmina cu show-ul live Brain Damage meets Vibronics.
Cu atât de multă istorie şi experienţă în spate, cei doi muzicieni îşi ciocnesc universurile, într-un turneu provocator şi cu multă forţă. LP-ul “Empire Soldiers” porneşte de la un concept epic (povestea soldaţilor Anglo-Caribeeni şi Franco-Africani în timpul primului Război Mondial), o perioadă istorică puţin cunoscută, dar care ridică multe paralele la chestiuni actuale. 
Seara va fi deschisă de US, după care Irie Warriors full crew (Sheba, Dani, Low Freq) face încălzirea pentru Brain Damage şi Vibronics. Cei doi pionieri şi producători de dub fac echipă pentru un live care nu e o competiţie, ci o ciocnire a doi artişti cu sensibilităţi distincte care servesc, simbiotic, esteticul şi istoria.
Finalul nopţii va fi susţinut de Serious Dub, un colectiv românesc care ne va ţine în picioare până dimineaţă pe ritmuri de steppa.
O seară de dub ce va zgudui Bucureștiul.
Intrare 20 lei/ora 22
** accesul persoanelor sub 18 ani este interzis **
Event FB: http://goo.gl/yuaY1z

BRAIN DAMAGE | FR | DUB, STEPPA
Brain Damage, hiperactiv încă din 1999, şi-a construit o reputaţie de «enfant terrible» pe scena dub, cultivînd cu subtilitate diferenţele dintre live-urile explozive şi sesiunile de studio cerebrale. Albumele sale, deseori conceptuale, nu au încetat să surprindă prin alegerile atipice şi pline de forţă. După ce, în 2012, basistul a părăsit trupa, Martin Nathan a continuat solo, dând o nouă direcţie proiectului şi putându-se mândri pentru colaborarea cu High Tone (“High Damage” - 2011-2012, dar şi cu noul său LP foarte apreciat, “What you gonna do?” (Jarring Effects, October 2012), cu care se întoarce spre rădăcinile dub-ului britanico-jamaican.
www.brain-damage.fr 
www.facebook.com/braindamagedub 

VIBRONICS | UK | ROOTS | DUB
Vibronics a fost în fruntea muzicii roots si dub din UK încă din 1995, cu peste 40 de release-uri la label-ul sau legendar, Scoop, fiind şi gazdă pentru albume, single-uri sau remixuri ale Universal Egg, Jarring Effects, Soundsaround, Dubhead sau Jah Tubbys. Fie ca ridică festivaluri, încălzeşte cluburi sau mixează live pe scenă, Vibronics nu a uitat să privească înapoi şi e binecunoscut pentru dezlănţuirea unor show-uri live fantastice, colaborând cu, printre alţii, Parvez aka The Dub Factory şi Madu Messenger. 
www.vibronics.co.uk 
www.facebook.com/pages/Vibronics/16183313401

PARVEZ aka THE DUB FACTORY | UK | MC
Parvez a fondat label-ul Dub Factory în 1994 şi a stat în spatele multor producţii de dub britanice, în timp ce colaborările sale cu Vibronics au dat naştere unor piese extreme de apreciate şi gig-uri live explozive. De origini asiatice, Parvez e cunoscut ca deschis la colaborări cu artişti din toată lumea.
IRIE WARRIORS | RO | ROOTS, DUB, STEPPA
Irie Warriors este un grup din România care promovează muzica și cultura dub/reggae. Cântă atât piese clasice, cât și piese noi în stilul sound system care te poartă într-o călătorie de la începuturile reggae la rub a dub, de la dancehall digital la one drop și UK dub.
Atitudinea puternică și autentică a membrilor Irie Warriors Sound i-a propulsat în topurile culturii rasta românești. Grupul a construit cel de-al doilea soundsystem reggae din Romania si organizează de câțiva ani festivalul Reggae Pon Di Hills de la Teliu-Brașov.
https://www.facebook.com/IrieWarriors

Serious Dub | București | DUB, STEPPA
Serious Dub reprezintă pasiunea pentru muzica dub şi a luat naştere relativ recent, în a doua jumătate a anului 2011, ca o grupare de promoteri ai muzicii dub reggae. Un an mai târziu, Serious Dub a fost co-organizator al Subsonic Festival 2012 - Păulesti, pentru care a propus majoritatea numelor din line-up-ul scenei soundsystem. 
Din dedicaţia pentru muzica dub au apărut recent şi producţii muzicale Serious Dub, iar pe scena oferă un set evolutiv de la dub la steppa în stil soundsystem, singura promisiune fiind legată de calitatea şi exclusivitatea muzicii, considerând mai puţin importante modalităţile de exprimare (CD, vinil, laptop, live etc.) atât timp cât vibe-ul este pozitiv. 
https://soundcloud.com/seriousdub
http://www.youtube.com/seriousdubmusic
https://www.facebook.com/seriousdubevents

US | RO | DUB, STEPPA
Us sau Robert Zaharia a început călătoria în lumea muzicii în anul 2008 ca o activitate conexă la cea de organizări evenimente în cadrul Kaya Foundation din București. Inspirat de dragostea pentru muzică și varietatea ei, fiecare set al lui are ca fundament muzica dub, roots și reggae, încă de la apariție până în zilele noastre. În funcție de situația și momentul alese, ritmurile de jazz, nu-jazz, afro beats, soul sau elemente mai noi ca dubstep, dnb, jungle, electronica nu lipsesc din seturile sale. În acești ani de activitate muzicală a înregistrat numeroase prezențe în mai multe orașe cum ar fi Târgu Mureș, Ploiești, Sibiu, Cluj Napoca dar și în București în cadrul unor evenimente precum Street Delivery, B’estfest, Noaptea Albă a Galeriilor, Romanian Paper Girl, One Love Festival, Psyhofreud ( NR), Brain Damage ( Fr), Dreadzone Soundsystem ( England), Panda Dub ( Fr), etc. Numele de Us ( “noi”, în limba română) vine de la credința că muzica este facută pentru noi toți cu rolul de a ne bucura și de a aduce pozitivitate în viețile noastre.
http://www.mixcloud.com/Us/

Atelierul de Producție este un spațiu cultural neconvențional care reintegrează fostul atelier de filatură al fabricii Industria Bumbacului în viața artistică a Bucureștiului. Spațiu industrial reconvertit pe model berlinez, Atelierul de Producție mixează conceptul de galerie cu cel al evenimentelor muzicalo-dansante.
Partener: Desperados
_______________
Atelierul de Producție
Splaiul Unirii nr. 160
http://www.atelieruldeproductie.ro/
http://www.youtube.com/user/AtelieruldeProductie
https://twitter.com/SalutAtelier
http://instagram.com/atelieruldeproductie

0 comentarii: