Despre oameni si melci - selectat la Sankt Petersburg, Cambridge si Viena



La un an de la lansarea pe marile ecrane, Despre oameni si melci continuă  traseul internațional. Cel de-al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu a fost selectat în competiția celei de-a doua ediții a Festivalului de Film de la Sankt Petersburg (13-22 Septembrie). Despre oameni și melci este unul dintre cele 14 titluri aflate în cursa pentru Marele Trofeu, decis de un juriu internațional alcătuit din: Marion Döring, directorul Academiei Europene de Film, criticul de film Barbara Lorey de Lacharrière și regizorii Juris Poškus și Christoph Schaub. Regizorul, scenaristul și producătorul Sergey Bodrov (Prisoner of the Mountains, Mongol) va prezida juriul.
 
Despre oameni și melci va putea fi văzut și la Festivalul de Film LET’S CEE (13-21 Septembrie) din Viena, adresat producțiilor din Europa Centrală și de Est, precum și în secțiunea Eastern View a Festivalului Internațional de Film de la Cambridge (19-29 Septembrie).
 
Ajuns la cea de-a 33-a ediție, festivalul de la Cambridge este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din Marea Britanie. Inițiat în 1977 și relansat în 2001, Cambridge Film Festival este renumit pentru selecția sa de filme, majoritatea titlurilor fiind incluse în programul unor festivaluri de clasa A precum Cannes sau Berlin.
 
Despre oameni şi melci este unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimul deceniu. Producţia s-a bucurat de succes şi la nivel internaţional. Lungmetrajul a obţinut premiul special al juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia şi a câştigat trofeul secţiunii competiţionale "Meeting Point" din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid. Pelicula a primit şi premiul "Bridging the Borders" pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul Filmului Sud-Est European ' SEEFest care s-a desfăşurat la Los Angeles în perioada 2-6 mai.
 
Recent, comedia semnată de Tudor Giurgiu a câștigat premiul pentru cea mai bună regie la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de film de la Palic (Serbia).
 
Despre oameni și melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) și Agat Films (Franţa).

0 comentarii: