Premiera la Unteatru - Cel mai frumos roman din lume



Teatrul Unteatru prezintă în premieră spectacolul ”Cel mai frumos roman din lume” după Larry Tremblay, cu Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, în regia Alexandrei Penciuc. Sâmbătă, 28 septembrie, la ora 19:00 și miercuri, 2 octombrie, la 19:00, spectatorii sunt invitați într-o lume aflată la limita dintre real și imaginar, în care regulile sunt dictate de puterea creației.
 
”A fost odată o tânără. În ziua în care a împlinit vârsta de 16 ani, și-a tăiat codițele, pe care le purta ridicol de simetric. În clipa în care le vede dispărând în vârtejul apei din closet, simte că se petrece în ea o modificare profundă. Din clipa aceea nu mai poate face pe fetița inocentă îmbrăcată în rochițe înflorate. Deschide un caiet și începe să scrie, fără să șteargă sau să schimbe, cel mai frumos roman din lume.
 
Într-o zi, un străin apare la marginea satului...”
 
”Cel mai frumos roman din lume” după Larry Tremblay este povestea a două personaje unite într-un joc al creației, în care realul și imaginarul alternează, coexistă și se contopesc. Sub aparența unei ședinte de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspirație este analizată de un psihiatru excentric, cei doi dezvăluie noi planuri ale realității, care se împletesc, se dezvoltă și se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în cautarea esenței - adevărul pur. O poveste despre dreptul, nevoia și puterea de a crea.
 
Distribuția este formată din Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, iar regia îi aparține Alexandrei Penciuc (”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” la Godot Cafe-Teatru, ”Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon). Scenografia este semnată de Tudor Prodan.
 
Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, la ora 19:00, iar premiera va fi prezentată în cadrul Maratonului de Teatru Independent Bucharest Fringe 2013, miercuri, 2 octombrie, la 19:00. La Teatrul Unteatru.
 
Teatrul Unteatru
Str. Ilfov nr. 1, Sector 5, București / www.unteatru.ro / unteatru@gmail.com

0 comentarii: