Anim'Est 2013: Spot oficial



În perioada 4-13 octombrie se întâmplă Anim’est.
 
Cel mai mare festival de film din București și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa se remarcă atât prin selecția de filme, evenimente și invitați, cât și prin vizualurile și spoturile sale de promovare, mereu îndrăznețe și amuzante.
 
Pentru al 6-lea an consecutiv, agenția Ogilvy semnează campania de promovare a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est. Păstrând formula de anul trecut, Join the Miracle of Animation!, cât și eroul principal, spotul de anul acesta este regizat de Radu Muntean.
 
Nouă ne-a plăcut tare mult ciobanul de anul trecut. Ne-a plăcut felul în care animația i-a făcut miracolul și mai miraculos. Asa că ne-am hotărât să scriem un sequel. Prietenii noștri de la Anim`est au fost de acord cu noul scenariu și Abis a fost din nou de acord să ne ajute cu producția. Așa am ajuns la unul dintre cei mai cunoscuți regizori români, la Radu Muntean adică. Faptul că și lui i-a plăcut noul script s-a văzut în felul în care am lucrat împreună și se vede cel mai bine în rezultatul final care sperăm să placă și publicului, a declarat Dani Macarie, creative director Ogilvy.
 
Dacă în spotul de anul trecut animația își făcea apariția înălțătoare într-o ceapă, anul acesta, publicul este invitat să asiste la o serie de alte “miracole”.
 
Echipa care a lucrat la realizarea spotului este compusă din: Cristian Simion - copywriter, Cristian Dita - art director, Dani Macarie creative director, Albert Nica - executive creative director.
 
Radu Muntean este unul dintre cei mai importanți regizori români.  În anul 2002 a scris şi regizat primul său lung metraj, Furia, selectat la festivaluri internaţionale de film în Montpellier (Franta),
Mannheim (Germania), Salonic (Grecia), Sofia (Bulgaria), Palic (Serbia). Hârtia va fi albastră, următorul său proiect, a fost recompensat printre altele cu premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul Internațional Eurasia din Antalya. Boogie (2008) și Marți, dupa Crăciun (2010) au fost selectate la Festivalul de Film de la Cannes.
 
Cea de-a opta ediție Anim’est va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

 
Festivalul Internațional de Film de Animație Anim'est, membru al rețelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Uniunea Cineaștilor din România, Centrul Național al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene şi al Ogilvy.
 
Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
 
Parteneri instituționali: Ambasada Americii, Ministerul Culturii, Centrul de proiecte culturale ArCuB, Swiss Film și Ambasada Elveției, Institutul Cultural Român,  Ambasada Olandei, Institutul Francez, Institutul Polonez, delegația Wallonie-Bruxelles, Ambasada Portugaliei, Centrul Maghiar.
 
Parteneri: Groupama, Noumax, F64, Sony, Senior Hyper, WebArk, Make a Point, The HUB Bucharest, Avis, Abis Studio, RATB, Metrorex, mediaTRUST, La Un Ceai
Mașina oficială: Opel
Bilete prin Eventbook
Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania
Recomandat de: Radio Guerrilla
Parteneri media: Digi 24, Evenimentul Zilei, Ring, Cațavencii, Zile și Nopți, Vice, StarJunior, All Hollow, GQ
Parteneri media online: Cinemagia, IQads, cinemarx.ro, filmreporter.ro, dordeduca.ro, hipmag.ro, urban.ro, orasulm.eu, agenda.liternet, feeder.ro, apropo.ro, cinefan.ro, Getlokal, blogdecinema.ro, KoolHunt, modernism.ro, artactmagazine.ro, animationmagazine.ro, postmodern.ro, Student din Provincie, Lapunkt.ro, Cooperativa Urbana, ziare.com, Ziarul Metropolis, 121.ro, Business 24, amdoar18ani.ro copilul.ro, mamica.ro, urbankid.ro, gradinite.com, prokid.ro, Urban Things, Fram – ursul cinefil

0 comentarii: