Pixar revine la Anim'Est 2013



Colaborarea dintre Pixar și Anim’est continuă! Pentru al doilea an consecutiv, un reprezentat al celebrului studio va oferi publicului român o lecție autentică de animație. Alex Woo, story artist la Pixar, le dă întâlnire tuturor fanilor animației, vineri, 11 octombrie, de la ora 18:30, la Cinema Patria. Acesta le va povesti celor prezenți despre câteva dintre cele mai de succes titluri realizate de studio și de ce “Povestea e regele” la Pixar.
 
După absolvirea liceului din Hong Kong, Alex Woo s-a aventurat către New Yorkșis-a înscris la Școala de Arte Tisch, unde și-a completat studiile în producție de film / TV. Lucrarea sa de licență, scurmetrajul Rex Steele: Nazi Smasher, a câștigat numeroase premii inclusiv Oscarul pentru film studențesc, distincție obținută în 2004, Premiul Director's Guild of America Student Filmmaker și Premiul Emmy pentru studenți.
În 2005, Woo a fost membru al Kodak Emerging Filmmakers Showcase în cadrul Festivalului de Film de la Cannes.De asemena, Alex predă cursul de desen al gesturilor, săptămânal, în cadrul Universității Pixar, precum și online pe site-ul Schoolism.com.
Ratatouille, WALL-E și Cars 2 sunt câteva dintre producțiile la care a lucrat.
În prezent, Alex Woo este implicat în scenariul noii producţii Pixar, Finding Dory (continuarealui„Finding Nemo”), precum și al filmului de animație The Good Dinosaur.
***
Pixar Animation Studios este cel mai important studio de animație digitală din lume. Companie câştigătoare a numeroase premii şi specializată în tehnologii grafice inovative. Studioul de animaţie Pixar a creat software-ulRenderMan, folosit pentru redarea imaginilor hiperrealiste şi de înaltă calitate.

0 comentarii: