Rockstadt deschide noul sezon cu Ramm-Brand(t), SoNaked, Theory of Mind si Velosonics


Vineri, 4 octombrie, MERGI PE MANA NOASTRA!

Radio Guerrilla si Club Rockstadt iti ofera prima editie PROPUNERE GUERRILLA. Aveti ocazia de a vedea live trei trupe ce fac inconjurul tarii in cadrul unui turneu de noua concerte. Este vorba de SoNaked, Theory of Mind si Velosonics.

Biletele pentru concertul din Rockstadt se vor gasi doar la intrarea in club la pretul de 20 de lei. Dupa concert, Alternparty cu DJ Buvnitz.

Un eveniment recomandat de Radio Guerrilla.

SoNaked
SoNaked a fost înfiinţată în mai 2011 de către Alexandru Ispas (voce, chitară) şi Silviu Ciubotaru (tobe) în Bucureşti. SoNaked este o formaţie de rock alternativ şi nu titlul unei reviste glossy pentru adulţi, cum poate aţi crede la prima vedere. Treptat, componenţa trupei s-a lărgit prin venirea lui Mihai Poaşcă la chitară şi a Ginei Teslaru la bas.
După ce le-a devenit evident că formula e potrivită, eforturile lor au luat o formă clară: playlist propriu, un mesaj de transmis şi concerte.
Stilul SoNaked poate fi caracterizat cel mai bine ca rock alternativ clasic, cu ritmuri punctate de tobe şi bas, o chitară ritmică în opoziţie cu una solo şi o voce brutală pe alocuri, răguşită. Single-ul de debut “Pe lună”, lansat în mai 2013, s-a bucurat de succes în playlist-ul Radio Guerrilla.
Debutul oficial al trupei a avut loc în decembrie 2012, când SoNaked şi The Nuggers au împărţit scena cu ocazia lansării scurt-metrajului Waste, produs de StudioSet. Anul acesta, SoNaked au susţinut concerte atât în cluburile bucureştene cât şi la Festivalul Peninsula de la Cluj-Napoca.

Pagina lor oficială o gasiţi aici: http://sonaked.ro/
https://www.facebook.com/SoNakid?fref=ts

Theory of Mind
Este cel mai interesant proiect muzical post-rock, psihedelic care îmbină genul dream pop cu muzica experimentală. Formaţia din Cluj din care fac parte Vladimir Bosînceanu (voce, chitară, compoziţii), Andrei Bosînceanu (bass), Alex Cos (chitară) şi Tudor Bilt (tobe) a reuşit să se afirme în scurt timp prin creaţiile profund personale, care s-au dovedit de un real impact în sfera muzicală din România. Astfel, după câteva piese postate pe canalul oficial de YouTube, primul single difuzat pe Radio Guerrilla a fost “Brown Eyes”, acesta fiind în heavy-rotation săptâmâni la rând, pentru ca mai apoi locul acestuia să fie preluat de creaţia “Under The Sea”.

După câteva reprezentaţii în oraşe precum Cluj-Napoca şi Timişoara, Theory of Mind a fost invitată de către trupa Robin and the Backstabbers ca opening act în deschiderea concertului de la Teatrul de Vară Herăstrău, pentru ca mai apoi să fie parte din line-up-ul Electric Castle Festival desfăşurat la castelul Bánffy. De curând, formaţia a participat şi la festivalul Peninsula de la Cluj pe scena Gambrinus Rock Stage, iar pe 16 august a putut fi ascultată live în cadrul FânFest de la Roşia Montană.

În momentul de faţă, trupa lucrează la materialul de studio, care va include multe dintre piesele pe care publicul le cunoaşte deja, dar şi câteva creaţii noi. Videoclipurile melodiilor lansate până acum sunt montaje din diferite filme vechi, timelapse-uri realizate în natură şi surprind esenţa mesajelor pe care Vladimir & Co. vor să o exprime.”( sursa: www.infomusic.ro)

Cea mai recentă piesa a lor, "On A Wave" o puteţi asculta aici : http://www.youtube.com/watch?v=ASkMerkQjBs


Velosonics este o formaţie românească de pop-rock libertin din Bucureşti, fondată în 2013. Componenţa actuală îi are pe Adrian Spier la voce şi chitară acustică, pe Cristian Prihotca la tobe, Andrei Niculescu la chitară lead şi pe Marius Acsîntoaie la chitară ritm. Ca să îi caracterizăm în câteva cuvinte: play-uri mioritice, perfect pop, producţie impecabilă, sunet curat şi sound british. Actualmente, în playlistul Radio Guerrilla poate fi ascultat cel de-al doilea single al formaţiei, “Bebop”.

Mai multe despre ei aici:
http://www.youtube.com/user/VELOSONICS
https://soundcloud.com/velosonics


Ramm Brand(t), singura formatie tribut Rammstein din Romania, ajunge pentru prima data la Brasov in cadrul unui concert eveniment ce are loc pe data de 5 octombrie la Rockstadt. Showul face parte din weekendul de deschidere a noului sezon in Rockstadt, spatiu reamenajat si regandit pentru a gazdui cele mai tari evenimente live din Brasov.

La sfarsitul anului 2007, după 14 de ani de activitate într-un singur gen muzical s-a formulat ideea de a aborda un stil mai proaspat, mai apropiat de generatia tanara.

Vocalistul trupei de atunci (Korruption), nu s-a aratat interesat deloc de acest proiect, astfel ca trupa l-a abordat pe actorul Attila Kozma, nume sonor in comunitatea actorilor, cine a dat de inteles cu mai multi ani in urma ca i-ar plăcea sa incerce postul de vocalist intr-o trupa rock.

Membrii aveau un interes comun in muzica trupei Rammstein, astfel la început, fara a avea un nume de trupa, au invatat cateva melodii ale lor, mai mult cu scopul de a se obisnui unii cu ceilalti. Experimentul acesta a placut atât de mult incat s-a decis contiuarea ca trupa tribute Rammstein.

Astfel s-a infiintat, tupa RammBrand(t) activa si in momentul de fata si care se bucura de o audienta in continua crestere. Numele trupei rezulta dintr-un joc de cuvinte: ”Ramm” vine din prescurtarea numelui Rammstein, ”Brand” insemnaând marca iar ”(t)” pentru asonanta ca sa obtinem numele celebrului pictor.

In prezent repertoriul este format din 20-25 melodii compuse de trupa mai sus amintita. Compozitiile proprii, pot fi considerate o curiozitate, pentru ca, in loc de limbile engleza, romana sau maghiara, in care de obicei se scriu versurile in tara noastra, textele melodiilor noastre sunt scrise şi interpretate in limba germana conferindu-ne un sound mai putin obişnuit şi cu totul diferit de alte trupe. O alta caracteristica importanta a versurilor este că sunt inspirate de operele unor ganditori celebri precum Nietzsche sau Goethe.

Pretul unui bilet este de 10 lei si se va putea gasi doar in seara evenimentului, la intrarea in club. O alta trupa invitata va fi anuntata in curand. Afterparty cu Buvnitz pana la orele diminetii.

0 comentarii: