S-au pus în vânzare primele bilete pentru Les Films de Cannes à Bucarest



Grație cererii de bilete din anii trecuți și interesului stârnit deja de ediția de anul acesta, care adună cele mai provocatoare titluri din selecția Festivalului de la Cannes, o a treia sală a fost inclusă în programul Les Films de Cannes à Bucarest. Astfel, pe lângă cinematografele Studio și Elvira Popescu, vor avea loc proiecții și la CinemaPRO

Totodată, de luni, 23 septembrie, cinefilii își pot deja cumpăra bilete la unele dintre cele mai așteptate filme din program, printre care și două filme laureate cu Palme d’Or

Lista filmelor pentru care se pun în vânzare bilete în avans va fi actualizată în permanență pe site-ul oficial www.filmedefestival.ro Cea de-a patra ediție a Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 25 și 31 octombrie

Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian), cu Benicio del Toro și Mathieu Amalric va fi proiectat în premieră în România în cadrul festivalului

Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian) este cel de-al cincilea film regizat de Arnaud Desplechin selectat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes. Desplechin a scris scenariul după ce a citit studiul pasionant al psihanalistului francez Georges Devereux, transformând o lucrare științifică într-un „western psihanalitic uimitor și pasionant”, potrivit „Le Figaro”. Reușita li se datorează parțial și celor doi actori, Benicio del Toro, în rolul unui soldat amerindian cu afecțiuni psihice, și Mathieu Amalric, în rol de psihanalist francez născut în Transilvania, care fac o echipă memorabilă. „Un film superb, cu o imagine captivantă, și straniu în cel mai bun sens al cuvântului”, nota și „The Village Voice”.



Regizorul Arnaud Desplechin, renumit pentru filme ca La vie des morts,  La sentinelle, Esther Kahn, Comment je me suis disputé (ma vie sexuelle), Rois et Reine sau Conte de Noel, este unul intre cei mai importanți cineaști francezi contemporani, câștigător a numeroase premii.

Cinefilii își pot cumpăra bilete la acest film începând din 23 septembrie.  Tot de astăzi, s-au pus în vânzare biletele și la proiecțiile de gală ale filmelor Adèle: Capitolele 1 & 2/ La Vie d'Adèle: Chapitres 1 & 2, distins cu Palme d’Or regizat de Abdellatif Kechiche, și Heli, de Amat Escalante, recompensat cu Premiul pentru regie, ambele urmând a fi proiectate în prezența regizorilor, care vor ramâne să discute cu spectatorii la final.

Tot din 23 septembrie, cinefilii își pot cumpăra bilete la Sous le Soleil de Satan, cu Gerard Depardieu și Sandrine Bonnaire, filmul care i-a adus un Palme d’Or lui Maurice Pialat în 1987, și la Los Bastardos, titlul care l-a impus în atenția criticii internaționale pe Amat Escalante. Los Bastardos, un amestec de dramă socială și thriller violent amintind de Funny Games al lui Michael Haneke, urmărește o zi din viața a doi imigranți mexicani din Los Angeles care acceptă un job suspect de bine plătit. Filmul va fi proiectat în prezența regizorului, fiind urmat de o sesiune de Q&A.  

Biletele pot fi achiziționate separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, pe www.eventim.ro, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro, iar pentru Cinema Studio, de la casieria cinematografului. Programul proiecțiilor pentru cele trei filme poate fi consultat pe site-ul www.filmedefestival.ro.  Lista filmelor pentru care se pun în vânzare bilete va fi actualizată în permanență pe www.filmedefestival.ro.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Ediția a patra va fi organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti și cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Ministerului Culturii. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film și Asociația Macondo.

Prezentat de: Orange România

Susținut de: Groupama Asigurări, Volksbank

Mașina oficială a evenimentului este BMW Seria 7.

Cu sprijinul: Apa Nova București, Air France

Parteneri: Vinexpert, Clubul Diplomatic, La un ceai

Detalii despre filme, program și bilete pot fi găsite pe site-ul oficial: www.filmedefestival.ro.Ne puteți urmări și pe pagina Facebook: Les Films de Cannes a Bucarest. Pentru informații suplimentare, ne puteţi contacta pe adresa contact@filmedefestival.ro sau la numărul 0720 722 107.

0 comentarii: