Inovatie, Design, Tehnologie: Salonul de Avangarda, targul BIFE-SIM

Zonă-reper pentru industrie. Forme. Idei. Româneşti. Avangardiste. Fabricate. Digital.
Salonul de Avangardă este organizat de Laboratorul de Arhitectură şi şcoala de design computaţional Parametrica [digi fab school] şi se desfăşoară în cadrul Târgul internaţional de mobilă BIFE-SIM, 17 – 21 septembrie 2013.

 
Salonul de Avangardă înseamnă 32 mp de combinaţii ale unor minţi creative, care prezintă designul ce ţine cont de ultimele tendinţe tehnologice şi conceptuale. Aflat în cadrul târgului internaţional de mobilă BIFE-SIM, salonul devine zonă-reper pentru industrie, scopul acestuia fiind prezentarea începutului revoluţiei digitale cu impact asupra normalului.
Alcătuit din trei zone, care se întrepătrund pe alocuri, Salonul de Avangardă devine pe rând Salon de Inovaţie, Salon al şcolii Parametrica sau Salon de fabricaţie digital, atrăgând atenţia asupra particularizării în masă, ca fiind un viitor foarte apropiat.

 
SALONUL DE INOVAŢIE. Obiectele din cadrul acestei componente sunt propuse de Dizainăr, Laboratorul de Arhitectură, Aira Studio şi ZEST.
Dizainăr, magazinul-concept destinat în exclusivitate creaţiei de produs româneşti, prezintă creaţiile tinerilor designeri din România precum Lampa SHE [designer Dragoş Motica], Masa _a [designer Dragoş Motica], Lampa Spectrum Filter [designer Anca Fetcu], Lampa lace-lift by Lemps [designer Daniela Crăciunoiu], Lampa ABIS by Animat [designer Tamina Ioana Puica], Lampa eliptică din segmente [designer Mihnea Ghilduș], Lampa Atelier A4 [designeri Adina Segal și Raluca Bumbac] sau scaunul YoYo [designer Iulia Alexandru Mihai].

 
Laboratorul de Arhitectură propune colecţia Cardboard X2 alcătuită din lemn, metal, carton şi sticlă şi care prinde viaţă sub forma scaunului-concept, măsuţei de cafea şi suportului de reviste, dar şi scaunele Metal Red, construite în unghiuri drepte.

 
ZEST, un nou birou de arhitectură și design aduce în prim plan colecţia tubulară ZEST HD, formată din trei corpuri de mobilier: masa LILY Curve, lampa SECRET Moves și masa FIN Fang, mizând pe un design de mobilier de înaltă definiție.

 
Aira Studio aduce L’ithos şi măsuţele meşteshukare. L’ithos este colecție limitată de suporturi universale realizate manual ce integrează cu ușurință gadgeturi-le high-tech în ambientul locuinței sau biroului. Măsuşele meşteshukare, pornite printr-un proiect cultural şi social al prietenilor de la Mesteshukar Boutique, sunt realizate manual, prin tehnici de prelucrare tradiţională a cuprului şi a fierului. 

 
SALONUL ŞCOLII PARAMETRICA aduce proiecte care promit o tehnologie avansată, precum Wavics, Roboţelul Abb sau Quad Lamp (IDZ Arhitectura).
Wavics este un proiect rezultat în urma cercetărilor din cadrul workshopurilor de design parametric organizate de Parametrica [digi fab school]. Acesta investigheaza reactiile materialului la acţiunile pe care intreprinde utilizatorul prin atingerea unui ecran aflat la distanţă.
Roboţelul Abb şi Quad Lamp, proiecte propuse de IDZ Arhitectura, pun accent şi mai mult pe abordarea tehnologică care influenţează designul. Roboţelul Abb explorează utilizarea roboților industriali în creația și producția de artefacte arhitecturale și de design. 

 
SALONUL DE FABRICAŢIE DIGITALĂ. Aici, diversele obiecte-concept, fabricate digital în marea lor majoritate de către atelierul de creaţie Concept Jupiter prind viaţă, surprinzând umbre în nebănuite moduri. Obiecte gândite de AA Studio completează scenariul.
Parametrica [digi fab school] este o iniţiativă educaţională privată, ce organizează cursuri şi workshopuri de Design Computaţional cu aplicaţii în diverse domenii precum arhitectură, urbanism, design interior, de produs. 

 
BIFE-SIM 2013 se desfăşoară între 17 şi 21 septembrie şi reunește peste 300 de firme din România și din străinătate, din țări precum: Austria, Bulgaria, Danemarca, Elveția, Germania, Italia, Polonia, Taiwan, Thailanda și Turcia, pe o suprafață de aproximativ 30 000 de metri pătrați. Este organizat de ROMEXPO şi co-organizatorii Asociația Producătorilor de Mobilă din România, Camerele de Comerț și Industrie din România și EUROEXPO. Mai multe informaţii despre orarul târgului puteţi găsi aici: http://www.bife-sim.ro/vizitatori/program-evenimente.html

0 comentarii: