"Domestic" - de vineri, 22 martie, in cinematografeDe vineri, 22 martie, unul dintre cele mai așteptate filme ale primăverii, „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, intră în cinematografele din România. O comedie despre oameni și animalele care îi iubesc necondiționat, filmul îi va amuza și înduioșa, deopotrivă, pe spectatori. Primele proiecții în țară, la Deva, Sibiu și la Sala ArCuB din București, s-au lăsat cu aplauze și cu povești „domestice” ale realizatorilor și ale publicului.
„E un film dedicat celor ce le pasă de animale, de vecini, de copii, vor să se amuze și să se recunoască în personaje, celor ce știu că a găsi sau a pierde un animal este chiar emoționant”, spune regizorul Adrian Sitaru.
Echipa filmului se va întâlni cu spectatorii din câteva orașe, în proiecții de gală la Cluj (vineri, 22 martie, ora 20.00, Cinema Florin Piersic), Timișoara (sâmbătă, 23 martie, 19.00, Liceul de Muzică „Ion Vidu”), Oradea (duminică, 24 martie, 19.00, Cortina Cinema Digiplex).
În prima săptămână, la București, filmul poate fi vizionat la Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Cinema Studio, Cinema Patria Caffe 3D, Cinema Europa, Cinema Scala și Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR). La NCRR, va rula vineri, 22 martie, de la 18.30 și 20.30, și sâmbătă, 23 martie, de la 19.00 și 20.30.
În țară, va fi proiectat din acest weekend la Cluj (Cinema City și Cinema Florin Piersic), Oradea (Cinema Cortina Digiplex), Arad (Cinema City Atrium), Ploiești (Cinema City, Cinema Premiera), Craiova (Cinema Patria), Sibiu (Studio Astra Film, 30 martie, ora 19:00), Târgu-Mureș (Cinema Arta), Târgu-Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Călărași (Cinema Orizont).
La Timișoara, filmul va avea alte trei proiecții, pe lângă cea de gală la Liceul de Muzică „Ion Vidu”, la Aula Bibliotecii Central Universitare (BCUT), pe 24 martie (ora 18:00), 25 martie (ora 19:00) și 28 martie (ora 19.00)
Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), „Domestic” este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.
Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).
Echipa filmului așteaptă în continuare poveștile spectatorilor pe adresa povesti@domesticthemovie.ro. Cele mai simpatice dintre ele vor fi răsplătite cu invitații la film și alte premii.

 
Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro. Fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.
***
Filmul este o produs și distribuit de 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei și cu finanțare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR și HBO România. 
Parteneri: Primăria Municipiului București, ArCuB, RATB, Graffiti BBDO, Kaleidoscope Proximity, Peneș-Galli Gallo, La Provincia, The Drum, Vier Pfoten, Ringstar
Noutăţi, fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie

0 comentarii: