Pozitia copilului - proiectii speciale la cinema Studio

După ce, timp de o săptămână, a fost luat cu asalt de publicul bucureștean, Cinema Studio a luat decizia de a organiza o serie de proiecții speciale, în afara programului obișnuit, ale filmului „Poziția copilului” în regia lui Călin Peter Netzer. Decizia a fost luată de conducerea cinematografului în urma numărului mare de cereri venite din partea publicului. Filmul premiat cu Ursul de Aur va rula în acest weekend cu subtitrare în limba engleză, sâmbătă și duminică, 16-17 martie, de la ora 22.00, și miercuri, 20 martie, de la aceeași oră.

Spectatorii din București vor avea ocazia să-i întâlnească pe actorii și realizatorii filmului „Pozi
ția copilului” marți, 19 martie, de la 19:00, la Cinemateca Union. Producătoarea Ada Solomon, actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu și Adrian Titieni vor răspunde întrebărilor celor prezenți în sală la finalul proiecției.

Trofeul Ursul de Aur va mai face o oprire tot în Capitală, joi, 21 martie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. După proiecția de la 19.30, producătoarea Ada Solomon și actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia și Florin Zamfirescu vor sta de vorbă cu publicul.

În a doua săptămână, filmul „Poziția copilului” premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin poate fi văzut, în continuare, în peste 20 de orașe din țară, inclusiv în Baia Mare. Programul pe orașe poate fi consultat aici: http://www.paradafilm.ro/news/1050.

Cu 19.729 spectatori în primul weekend, „Poziția copilului” este filmul românesc cu cel mai mare succes la premieră, în ultimul deceniu, surclasând producții ca „Minte-mă frumos”, de Iura Luncașu (14.011 în primul weekend) și „Despre oameni și melci”, în regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori), cele două titluri autohtone aflate în topul box office-ului pe 2012. Pelicula a excelat și la capitolul încasări, cu 259.217 de lei, cele mai mari pentru un film românesc, în primul weekend, în ultimii 20 de ani.

Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.


„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România. 

Campania de promovare a filmului în România este sprijinită de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Institutul Cultural Român (ICR).

Echipa filmului se deplasează prin țară cu sprijinul companiei TAROM.

Sponsori: Silva, Apa Nova, Borsec

0 comentarii: