Filmul Domestic: Povestiri cu Ioana Blaj si Victoria Raileanu

În continuarea seriei de întâmplări domestice povestite de vedete din România, înaintea lansării în cinematografe a comediei lui Adrian Sitaru, „Domestic”, pe 22 martie, actrițele Ioana Blaj și Victoria Răileanu vin cu propriile istorisiri „casnice”.
Ioana Blaj a avut un singur „animal” de casă, unul nu prea obișnuit: un pui drăguț care nici măcar nu era al ei, ci al surorii ei. Puiul a dormit  și a mâncat cu toți ai casei la masă până n-a mai fost pui, ci o pasăre în toată regula. Cum s-a sfârșit povestea lui, aflați aici:

„Eu, când eram mică, strângeam toate, toate, toate animalele pe care le găseam pe stradă și le duceam acasă și îi înnebuneam pe ai mei”, începe povestea Victoriei Răileanu, actrița din serialul „Daria, iubirea mea”. Într-o bună zi, l-a găsit sub un pod pe cel care avea să poarte numele Disperatu’.

Au mai povestit întâmplări domestice Paula Seling, Ovidiu Lipan Țăndărică, actrița și vedeta TV Cristina Cioran, Nicușor Dan, solistul trupei Vunk - Cornel Ilie, creatoarea de modă Romanița Iovan, vedeta TV Alexandra Velniciuc, actorul Silviu  Biriș. În următoarele zile, și alte vedete din România vor povesti întâmplări „domestice” amuzante, inedite sau de-a dreptul dramatice ai căror protagoniști sunt iepuri, câini, pisici, găini și alte animale pe care spectatorii le vor regăsi, din 22 martie, și în comedia scrisă și regizată de Adrian Sitaru.
Echipa filmului așteaptă și poveștile „domestice” ale spectatorilor pe adresa office@4prooffilm.ro. Cele mai simpatice dintre ele vor fi răsplătite cu invitații la film și alte premii.
Iubitorii de animale sunt așteptați la o proiecție specială dedicată lor. Luni, 18 martie, de la ora 19.00, în sala ArCuB (Batiște, nr. 14) din București, filmul va fi proiectat în avanpremieră și va fi urmat de o dezbatere pe tema interacțiunii om-animal, la care vor lua parte Alina Rusu, doctor în studiul comportamentului animal, psiholog și președinte al Asociației Române de Activități și Terapie Asistate de Animale, Victor Chitic – specialist în terapie asistată de animale, Vintilă Mihăilescu – antropolog, Cristina Corciovescu – critic de film, și Robert Caraman – instructor dresor, managerul Ringstar Club. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Domestic”, al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.
Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).
Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro.
***
Filmul este o produs și distribuit de 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei și cu finanțare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR și HBO România. 
Parteneri: Primăria Municipiului București, ArCuB, RATB, Graffiti BBDO, Kaleidoscope Proximity, Peneș-Galli Gallo, La Provincia, Vier Pfoten, Ringstar.
Noutăţi, fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie

0 comentarii: