Filmul Domestic: Cristina Topescu - poveste domesticaUna dintre poveștile memorabile din seria întâmplărilor domestice povestite de vedete, înaintea lansării în cinematografe a comediei lui Adrian Sitaru, „Domestic”, pe 22 martie, îi aparțin prezentatoarei TV Cristina Țopescu.
Vedeta Prima TV și-a amintit de un episod din copilărie, la curtea bunicilor de la Oradea, unde trăiau laolaltă căței, găini, văcuțe, porci și alte animale de casă. Între toți, preferatul era porcul Ghiță. „Îmi amintesc o fază cu bunica mea, pe care o iubeam foarte mult, ea m-a crescut, dar care a îndrăznit într-o zi să dea în porcul Ghiță. Nu știu ce făcuse Ghiță, dar i-a dat, așa, una la fund”. Ce măsură drastică a luat Cristina Țopescu, și pentru care bunicul n-a iertat-o o vreme.
Au mai povestit întâmplări domestice, în campania inițiată de echipa filmului „Domestic”, Paula Seling, Ovidiu Lipan Țăndărică, actrița și vedeta TV Cristina Cioran, Nicușor Dan, solistul trupei Vunk - Cornel Ilie, Ioana Blaj, Victoria Răileanu,  creatoarea de modă Romanița Iovan, vedeta TV Alexandra Velniciuc, actorul Silviu  Biriș.
Echipa filmului așteaptă și poveștile spectatorilor pe adresa povesti@domesticthemovie.ro. Cele mai simpatice dintre ele vor fi răsplătite cu invitații la film și alte premii.
Iubitorii de animale sunt așteptați la o proiecție specială dedicată lor. Luni, 18 martie, de la ora 19.00, în sala ArCuB (Batiște, nr. 14) din București, filmul va fi proiectat în avanpremieră și va fi urmat de o dezbatere pe tema interacțiunii om-animal, la care vor lua parte Alina Rusu, doctor în studiul comportamentului animal, psiholog și președinte al Asociației Române de Activități și Terapie Asistate de Animale, Victor Chitic – specialist în terapie asistată de animale, Vintilă Mihăilescu – antropolog, Cristina Corciovescu – critic de film, și Robert Caraman – instructor dresor, managerul Ringstar Club. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Domestic”, al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.
Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).
Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro.
***
Filmul este o produs și distribuit de 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei și cu finanțare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR și HBO România. 
Parteneri: Primăria Municipiului București, ArCuB, RATB, Graffiti BBDO, Kaleidoscope Proximity, Peneș-Galli Gallo, La Provincia, Vier Pfoten, Ringstar.
Noutăţi, fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie

0 comentarii: