Pozitia Copilului - proiectii noiTrofeul Ursul de Aur ajunge zilele acestea în alte orașe ale țării, adus de echipa filmului „Poziția copilului”, regizat de Călin Peter Netzer. Proiecții de gală, în prezența actorilor și a realizatorilor, sunt programate la Sibiu, Timișoara și Arad. În alte șase orașe – Făgăraș, Turda, Zalău, Hunedoara, Mediaș și Cugir – va ajunge în perioada următoare prin Caravana Zilele Filmului Românesc.
60 142 de spectatori și încasări de 841 907 de lei are  filmul „Poziția copilului” după a treia săptămână în cinematografe, cifre care îi asigură în continuare un loc în topul box-office-ului românesc.
Actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache și Ilinca Goia se vor întâlni cu spectatorii din Sibiu joi, 28 martie, la Astra Film – Sala Studio, de la ora 18.00 și 20.30. Publicul va putea admira și trofeul Ursul de Aur. Filmul va mai fi proiectat în Sala Studio pe 30 martie, de la 20.00, și pe 31 martie, de la 18.00 și 20.30.
Vineri, 29 martie, echipa filmului va ajunge la Timișoara, pentru două proiecții de gală: de la 19.00, la Cinema City, iar de la 20.00, la Filarmonica Banatul din oraș. Publicul va avea ocazia să-i cunoască, la ambele proiecții, pe actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia și Natașa Raab. La Arad, echipa va sta de vorbă cu spectatorii în cadrul a două proiecții de gală sâmbătă, 30 martie, la Cinema City Atrium (18.00) și Cinema City Galleria (19.30).
 
În București, cinefilii vor putea afla mai multe detalii din culisele realizării filmului „Poziția copilului”  duminică, 31 martie, de la 19.00, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, în cadrul proiectului „Să Film!”, lansat de revista „Film Menu” și UNATC. Echipa va răspunde întrebărilor la finalul proiecției.
 
În paralel, filmul premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin pornește prin țară în cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc, prin orașele unde nu mai există săli de cinema. „Poziția copilului” va fi proiectat la Făgăraș (29 martie, ora 19.00, Casa Municipală de Cultură), Turda (31 martie, ora 20.00, Clubul Dreamers), Zalău (1 aprilie, ora 20.00, Casa de Cultură), Hunedoara (4 aprilie, 19.00, Casa de Cultură), Mediaș (6 aprilie, 18.00, Sala Traube) și Cugir (7 aprilie, ora 19.00, Casa de Cultură).
Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.
 
Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.
 

 
 „Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România. 
 
Campania de promovare a filmului în România este sprijinită de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Institutul Cultural Român (ICR).
 
Echipa filmului se deplasează prin țară cu sprijinul companiei TAROM.
 
Sponsori: Silva, Apa Nova, Borsec

0 comentarii: