Domestic - premiera de gala la CinemaPro din Capitala

Sute de invitați sunt așteptați joi, 21 martie, de la ora 20.00, la CinemaPro din București, la premiera de gală a unuia dintre cele mai așteptate filme ale primăverii, „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru. Regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan, actorii Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Sergiu Costache, Dan Hurduc și Natașa Raab vor păși pe covorul roșu de la CinemaPro.
Printre cei așteptați la seara de gală se numără câțiva dintre susținătorii filmului, care au povestit întâmplări „domestice” amuzante sau inedite în fața camerei de filmat: Paula Seling, Ovidiu Lipan Țăndărică, Alexandru Mironov, Cornel Ilie - solistul trupei Vunk, Cristina Țopescu, Cristina Cioran, Ioana Blaj, Victoria Răileanu.
Realizatorii și actorii filmului se vor întâlni și cu spectatorii din alte orașe, în proiecții de gală la Cluj (vineri, 22 martie, ora 20.00, Cinema Florin Piersic), Timișoara (sâmbătă, 23 martie, 19.00, Liceul de Muzică „Ion Vidu”), Oradea (duminică, 24 martie, 19.00, Cortina Cinema Digiplex).
„Domestic”se lansează în cinematografe vineri, 22 martie. În prima săptămână, filmul va fi proiectat la București, Cluj, Oradea, Arad, Timișoara, Deva, Ploiești, Craiova, Sibiu, Târgu-Mureș, Târgu-Jiu, Călărași, Mioveni.
Luni seara, la Sala ArCuB din Capitală, 300 de iubitori de animale și cinefili au luat parte la avanpremiera comediei „Domestic” și o dezbatere pe tema interacțiunii om-animal. Avanpremiere ale filmului au fost organizate și la Deva, orașul natal al regizorului Adrian Sitaru, pe 15 martie, și Sibiu, pe 16 martie.
 Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), „Domestic” este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.
Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).
„Mă gândesc că avem o mare nevoie de animale şi ele de noi, de aici am realizat cât de mult ne iubim şi ne mâncăm în acelaşi timp, la propriu, animalele. Am încercat să pun în film toate astea prin ochii unui copil pentru care viaţa este simplă, crudă, misterioasă şi foarte amuzantă în acelaşi timp, iar adulţii sunt la fel: buni, cruzi, fără logică dar foarte amuzanţi şi... mă opresc aici. Restul în film”, spune Adrian Sitaru.
Echipa filmului așteaptă în continuare poveștile spectatorilor pe adresa povesti@domesticthemovie.ro. Cele mai simpatice dintre ele vor fi răsplătite cu invitații la film și alte premii.

Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro. Fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.
***
Filmul este o produs și distribuit de 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei și cu finanțare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR și HBO România. 
Parteneri: Primăria Municipiului București, ArCuB, RATB, Graffiti BBDO, Kaleidoscope Proximity, Peneș-Galli Gallo, La Provincia, The Drum, Vier Pfoten, Ringstar
Noutăţi, fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie

0 comentarii: