Expozitie "Imbratisari de tango" la Instituto Cervantes

În perioada 20 ianuarie - 29 februarie, Instituto Cervantes găzduiește expoziția „Îmbrățișări de tango” de Alexandru-Radu Săvulescu.
 
Vernisaj: miercuri, 20 ianuarie, ora 18.00, in prezenta autorului. Vernisajul va fi urmat de o lectie demonstrativa de tango cu Anca si Traian Ionescu, prin curtoazia Asociatiei pentru Cultura si Tango.
 
Expoziția propune o viziune fotografică asupra unei lumi poetice și misterioase, într-un fel chiar mistice, unde bărbații sunt cavaleri, iar femeile feminine - tango-ul de tip social, cel care se dansează la milongas de către oameni obișnuiți, un fenomen complet diferit de tango-ul spectacol care se desfășoară pe scenă, sub luminile rampei, și care este practicat de dansatori profesioniști.
 
Cele douazeci si doua de imagini selectate sunt rezultatul unui proiect fotografic desfășurat neîntrerupt din 2008 și până astăzi. Dintre fotografiile făcute în acești opt ani, unele chiar în Buenos Aires și Montevideo, patria tango-ului, Săvulescu a ales să expună de data aceasta numai imagini de la evenimente desfășurate la București, chiar dacă unele și cu dansatori sud-americani. Exclusiv imagini surprinse pe viu, niciuna „pozată”. Imagini care încearcă să redea transformările interioare ale dansatorilor, concentrându-se pe îmbrățișare, respectiv pe expresia dansatorilor. De aceea expoziția s-ar fi putut numi la fel de bine „Portrete de tango”.
 
***
 
Alexandru-Radu Săvulescu este freelancer în comunicarea de mediu, cutreierător prin lumea scrisului, fotografiei și dansului.

0 comentarii: