Orizont, un thriller 100% ardelenesc, va avea avanpremiera la Brașov, în deschiderea Love Story Festival



Lungmetrajul lui Marian Crișan, Orizont, un thriller 100% ardelenesc, va rula în avanpremieră în deschiderea celei de-a doua ediții a Love Story Festival, care va avea loc la Brașov, în perioada 8 -14 februarie.

Filmul spune povestea unui cuplu, Lucian (András Hatházi)  și Andra (Rodica Lazăr), care preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.
Din distribuție mai fac parte și Emilian Oprea, Maria Seleș, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuță, Elena Purea.
 
“Cu un scenariu inspirat de nuvela „Moara cu Noroc”, de Ioan Slavici, Orizont nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii, adusă în România de azi. Filmul îşi propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică, căreia îi aduce un omagiu cinematografic” declară regizorul Marian Crișan.
După premiera mondială de la Tallin, care a avut loc la sfârșitul anului trecut, celebra publicație americană The Hollywood Reporter scria că dilemele morale din Orizont aduc aminte mai degrabă de filmul noir decît de cel de groază, "chiar dacă decorurile te trimit inițial cu gândul la forțele supranaturale din The Shining".

Filmul va fi lansat pe marile ecrane din România din 12 februarie 2016.

Cea de-a doua ediție a Love Story Festival se va desfășura în perioada 8 - 14 februarie,  la Cinema One și Cinemateca Patria din Brașov. La Cinema One vor rula filme noi, iar la Cinemateca Patria cinefilii vor avea parte de filme clasice, filme de artă și filme interzise minorilor. De asemenea, Love Story Festival va avea și o secțiune dedicată copiilor.
Programul complet al festivalului va fi anunțat și pe pagina oficială de facebook (Facebook.com/Love-Story-Festival), dar și pe site-ul www.lovestoryfestival.ro.
Love Story Festival este un eveniment organziat de Asociația Culturală Fanzin, prezentat de TV1000 și susținut de Optiplaza.

Asociația Culturală Fanzin organizează în Brașov șapte evenimente anuale de tip festival – Love Story Festival, Doc and Roll (festival de film documentar de muzică), Săptămâna Comediei (festival de teatru), Tribute Festival (festival de muzică cu trupe tribute) Stand Up Fest (festival național de stand up comedy), Dracula Film Festival (festival internațional de film fantastic) și Brașov Jazz and Blues Festival (festival internațional de jazz & blues).

În urma unor studii realizate în perioada iunie-august 2015 de către Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (I.N.C.F.C.),  trei dintre evenimentele organizate de Asociația Culturală Fanzin – Săptămâna Comediei, Dracula Film Festival și Love Story Festival – sunt cele mai apreciate festivaluri de către publicul din Brașov.

0 comentarii: