Florin Dobre -“NEPSIS. The last legion”- part II, F/W 2016 collection - Londra



Artistul si designerul Florin Dobre, si-a prezentat la Londra noua colectie F/W 2016 ready to wear, denumita “NEPSIS. The last (re)legion part II”,  luni 11 ianuarie, la 4th Floor Studios/ 255-259 Commercial Rd/ Tower Hamlets/ LONDON/ E1 2BT, Londra. Sala a fost plana ochi, iar colectia a aparut in timp real pe site-urile marilor reviste VOGUE si GQ, editia britanica!
 Link-urile catre fotografii sunt urmatoarele:
http://www.vogue.co.uk/fashion/autumn-winter-2016/mens/florin-dobre
http://www.gq-magazine.co.uk/style/catwalk-fashion-shows/AW2016/Mens/london/florin_dobre
 
Mesajul pe care „Nepsis” îl transmite…„…este timpul să privim înapoi, ca să putem privi înainte cu alți
ochi, cu mintea limpede, vigilentă și inima deschisă, gata să ne păzim mintea, gata să ne păzim inima…”
 
Florin Dobre a ales să își îndrepte atenția spre  autenticitatea românească, ghidat și îndrăgostit de puterea si frumusetea românilor simpli, de peste generații. Designerul vede adoptarea valorilor tradiționale în spațiul modern ca pe o soluție de supraviețuire, în contextul experimentului globalizării, spirituale și nu numai, în cadrul căruia suntem cu toții, mici cobai.
 
Colecția NEPSIS, The last (re)legion reprezintă o călătorie spre origini, spre tradițiile sfinte moștenite de la strămoși. Designerul pășește, de această dată, pe „cărări deja bătătorite”, folosind același croi simplu, atât de ușor de realizat și de purtat, însă pe atât de puternic ca impact.
Liniile simple al portului tradițional au influențe din Țara Hațegului și din Ținutul Pădurenilor, unde au avut centrul politic străvechii daci.
 
În strădania lui în a împleti modernismul și libertinajul modei cu acceptarea fara nici o ezitare a tradiționalului port românesc, în clasicul lui stil, Florin Dobre transmite un mesaj lesne de înțeles: dacă noi nu luptăm cu propria noastră minte, altcineva o va face.
 
Muzica, aleasă din cel mai adânc sentiment, a imbinat cu mult curaj tradiționalul cu contemporanul și clasicul.
 
Jack Eyers, celebrul antrenor personal britanic a deschis showul. Eyers a devenit primul model cu picior amputat din istoria modei in februarie, anul trecut, cand a defilat pe catwalk la New York Fashion Week cu ajutorul FTLModa e Models & Diversity. In varsta de 25 de ani, are piciorul drept amputat de cand avea 16 ani si a fost extrem de entuziasmat sa fie parte din acest show.
Jack Eyers apare pe coperta ultimului numar al revistei Men’s Health, editia britanica.
 
Printre invitati se numara si Oris Erhuero, actor si designer de bijuterii couture. Erhuero este un actor, producator, scriitor si fost model britanic. Dupa cativa ani buni de modelling, el a tranzitionat inspre
televiziune si film, cu roluri in filme precum The Adventures of Sinbad, The Bill, Highlander: Endgame, Black Mask 2, Sometimes in April si Chicago Pulaski Jones.
 
Un alt invitat de marca e creative director-ul Oliver Morris. Morris, cu maiestria sa formidabila este un pionier al industriei, castigandu-si o reputatie de lider creativ exceptional in lumea modei si a artei. Acesta a primit laude de pretutindeni, fiind ales fotograful de moda al anului si descris de critici ca fiind unul din cele mai de pret exporturi ale Londrei!
 
Parteneri:  Jägermeister / Silva / Media Cars London /
Parteneri media : Stil Masculin / ActiveNews / Say Rouge / Vulpescu.eu / Barbosul.ro / Bucharest style / Creative Class / Denis Radu PR / DivaHair.ro / Etiquette Magazine / Fuga prin magazine / Gabriela Simion / Express the style. By Ingrid Ispas / InOras.ro / InstaGlam / InStilulMeu.ro / IQool / Jurnal LifeStyle / @LeBoutique / Lookool / Last Minute Couture / MissTV / Pia Marina Voicu / Readmymind Blog / Revista Atelierul / Revista VIP / @Romania Fashion / romanticu.org - Robert Cadar / Shopaholica Confessions / Social Agenda / Stefan Hamza / Suburban Magazine / Urban Things - Chestii Urbane / VIPStyle.ro / The Essence of Style / Amaia / Bigcitylife.ro /

0 comentarii: