Lansarea programelor de sprijin pentru mobilitate pe 2016

Pe data de 15 ianuarie 2016, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România au efectuat un apel național la candidatură pentru programele de sprijin pentru mobilitate, de la nivelul de masterat la cel post-doctoral.

Cu această ocazie, s-a anunțat deschiderea programului pentru nivelul post-doctoral, adresat tinerilor cercetători români din toate domeniile și disciplinele, cu condiția ca aceștia să fi susținut teza de doctorat în ultimii șase ani. Timp de trei luni, pe durata perioadei 1 septembrie - 31 decembrie, cei selecționați vor beneficia de o subvenție pentru a-și perfecționa cunoștintele alături de specialiști francezi.  

În fiecare an, studenții români dornici de a efectua studii universitare sau un sejur de cercetare în Franța pot aplica la diferitele programe de mobilitate academice. Printre acestea se numără bursele de masterat și de doctorat puse la dispoziție de guvernul francez incepand cu 15 decembrie, precum și programul de formare COPERNIC, care încurajează integrarea profesională, sau programul de doctorat Ion HELIADE-RĂDULESCU, în cotutelă cu Academia Română, accesibile din data de 15 ianuarie.

Toate aceste programe de mobilitate fac în prezent obiectul unui apel național la candidatură, deschis până pe data de 28 februarie 2015. Studenții care doresc să beneficieze de această oportunitate și să efectueze o specializare în Franța au la dispoziție până la acea dată pentru a redacta și a depune dosarul de candidatură.

Alături de Ambasada Franței din România, Institutul Francez susține în mod activ mobilitatea studenților români care doresc să beneficieze de o experiență într-o universitate din Franța, în ideea de a încuraja formarea unei forțe de muncă francofone cu o calificare superioară pe piața românească, dar și cu scopul de a contribui la îmbunătățirea cooperării științifice dintre cele două țări. Până astăzi, peste 2000 de studenți români au beneficiat de acest program de mobilitate.  


Toate informatiile utile (criterii de selectie, cuantumul bursei si avantajele, dosarul de candidatura, contacte, etc.)  sunt disponibile pe site-ul Institutului Francez din România: http://www.institutfrancais.ro/category/bucarest/campus-france/bourses-detude/.
Pentru orice alta informatie, puteti lua legatura prin e-mail, la adresa bourses.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr.

0 comentarii: