Turnul de Artă, deschis pentru vizitatori

Începând cu data de 21 ianuarie, Turnul de Artă din incinta Postăvăriei Române, unul dintre principalele repere ale cartierului Pantelimon, va fi deschis publicului larg în fiecare final de săptămână.

Turnul a fost inaugurat în noaptea de Revelion dintre anii 2012 și 2013 și face parte dintr-o serie de proiecte inițiate de asociația culturală Make a Point, ce au principal scop revitalizarea culturală a cartierului Pantelimon. Obiectivului industrial, unul dintre puținele de acest tip care încă își mai îndeplinește funcția de bază (creșterea presiunii apei în conductele orășenilor), i-au fost astfel oferite o nouă identitate și o nouă menire.

Turnul de apă, transformat în Turn de Artă și spațiu expozițional, a găzduit pe parcursul celor trei ani de activitate experimente a numeroși artiști, dintre care îi amintim pe Suzana Dan, Cătălin Crețu, Luca Istodor, Ioana Gheorghiu, Giles Eldrige, Cosmin Haiaș și Sorin Oncu, Carmen Rasovszky, Ramsey Arnaoot.

Turnul a primit în 2013, pe lângă o nouă identitate vizuală și o identitate culturală și turistică bine definită, prin construirea unei scări în jurul structurii, terminată cu o platformă panoramică. Situată la o înălțime de 28 m, platforma asigură o vedere de ansamblu asupra orașului, o vedere ce poate fi considerată esențială pentru a descoperi și înțelege marginile orașului est European și cartierul-dormitor.


Turnul va fi deschis in fiecare joi, vineri și sâmbătă între orele 15:00 – 20:00, taxa de vizitare fiind în valoare de 5 lei, sumă ce va contribui la desfășurarea activităților și proiectelor asociației Make a Point.
###
Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
 
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.
 
Pentru alte informații ne găsiți la: point@makeapoint.ro
[For other infos, you can find us at]
Sau pe Facebook.
Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
[If you haven't been to Make a Point befoore, follow this link]
www.makeapoint.ro/info_contact

0 comentarii: