Miracolul din Tekir, din 4 martie in cinematografele din Romania



La 10 ani distanță de filmul “Ryna”, regizoarea  Ruxandra Zenide reia colaborarea cu actrița Dorotheea Petre în “Miracolul din Tekir”, o co-producție Elveția-România ce dezbate o temă sensibilă și incomodă: misticismul. În acest film, Ruxandra Zenide crează un univers specific în care natura, în aspectul ei misterios și creator, este un personaj central în film.
Povestea filmului se creează în jurul Marei (Dorotheea Petre), o femeie de 30 de ani, cunoscută în satul în care trăiește ca o femeie-vraci, ce tratează sătenii prin puterea nămolului. Când Mara rămane însărcinată şi povesteşte apropiaților că sarcina se datorează nămolului şi nu unui om, sătenii o acuză de vrăjitorie şi o alungă. Ajunge astfel într-o clinică din zona lacului Techirghiol, un centru SPA pentru oameni înstăriți. Acolo o întâlneşte pe Lili (Elina Löwensohn), unul dintre clienţii hotelului, o femeie bogată şi frumoasă care încearcă cu înverşunare să găsească o soluţie pentru problema infertilităţii ei. Treptat, trecutul şi natura femeii misterioase iese la iveală, iar Mara şi copilul ei se află în pericol.
 
Prezentat în premieră internațională la Zurich Film Festival, “Miracolul din Tekir”, a fost apreciat de critică și juriu, fiind premiat cu trofeul Best Swiss Film Award.
 
Filmările pentru “Miracolul din Tekir” au avut loc la finalul anului 2014 și au durat 32 de zile. Locațiile de filmare au fost în județul Buzău, la Vulcanii Noroioși și în județul Constanța: Techirghiol, Constanța, Măgura, Năvodari.
 
Distribuția filmului este formată din Dorotheea Petre (singura actriţă româncă pentru care Festivalul de Film de la Cannes şi-a schimbat tradiţia, creând special un premiu pentru incredibila ei performanţă din “Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”) , Bogdan Dumitrache (“Poziţia copilului”, “Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, “Loverboy”), Elina Löwensohn (actriță de origine română, care a jucat în filme precum Schindler's List”, „Un long dimanche de fiançailles”, „The Wisdon of Crocodiles” alături de Jude Law și Timothy Spall) și George Piștereanu (cunoscut publicului românesc pentru rolurile din Eu când vreau să fluier, fluier” și “Loverboy”).
 
Din echipa de producție a filmului fac parte directorul de imagine Hélène Louvart, renumită pentru colaborările cu Agnes Varda, Wim Wenders, Claire Denis sau Leos Carax, iar monteur este Nelly Quettier, cunoscută pentru filmele regizate de Leos Carax și Claire Denis.
 
Afișul pentru România este creat de Good Hands.
În România, “Miracolul din Tekir” va fi lansat pe 4 martie și va fi distribuit de Ultraviolet Media.

Le Miracle de Tekir | The Miracle of Tekir - Trailer from Elefant Films on Vimeo.

0 comentarii: