OUTLÉT - 21 ianuarie

OUTLÉT
 
OUTLÉT / Viaţa din afară
Performance cu Szilágyi Ágota şi Tankó Erika
Ziua Culturii Maghiare

Marcăm Ziua Culturii Maghiare (22 ianuarie) cu performance-ul intitulat Outlét, a actriţelor Szilágyi Ágota şi Tankó Erika de la Teatrul Maladype din Ungaria.

Motto:
Nu-i indiferent, de unde iei startul. Se spune că totdeauna ai opţiuni. Eu n-am avut.

Gândurile creatoarelor:
Outlét sau Viaţa din afară... Să radiografiezi amintirile, să găseşti locul potrivit pentru trecut, să faci prezentul transparent şi abordabil, să duci eul tău în străfundul propriei tale fiinţe. Credem că există o punte de trecere între vis şi stare de veghe unde ne putem confrunta cu cele mai elementare energii proprii … o stare aparte de parc-am fi în străfundul oceanului, o lume ascunsă sub mari mase de apă unde îşi găsesc locul, unde se depun – strat după strat, vis după vis – gândurile şi sentimentele noastre cele mai preţioase. Pe acestea încercăm să le descoasem şi să le transpunem în imagini: este vorba de crearea unui „sistem personal de coduri” în care spectatorului îi revine sarcina să „descifreze codurile” prin asocieri. Gheişă-ceangău, dragoste psihedelică, pom-pom-pionier.

Spectacolul cu caracter autobiografic ne vorbeşte – prin gândurile celor două actriţe – despre căutarea şi posibila consolidare a rădăcinilor, despre forţa creatoare a cuvântului. Prezentând drumul lor în viaţă care adesea se desparte, dar periodic se întreţese, cele două personaje se autoexaminează şi în acelaşi timp studiază şi mediul care se transformă împreună cu ele.
Performance-ul oferă un spectacol vizual deosebit, costumele celor două actriţe adaptate "vieţii din străfundul oceanului” fiind unice datorită proiectului de lumini elaborat cu tehnologie LED de Szőllősy Attila.

Distribuţia:
Szilágyi Ágota
Tankó Erika
Lumini:
Szőllősy Attila
Video-proiecţie:
Birkás Mona

0 comentarii: