Arte şi Meserii #14 a meşterit poveștile artiștilor români şi internaţionali şi va fi distribuită național



După lansarea revistei, printr-un eveniment în Expirat Halele Carol, revista pleacă din București în toată țara pentru a fi citită, gratuit, în teatre, cinematografe, săli de concert și în oricare spațiu care încurajează cultura independentă.

Cel mai nou număr Arte și Meserii a fost lansat printr-un eveniment unde s-au reunit atât artiștii prezentați în noul număr, cât și artiștii și prietenii revistei câștigați pe parcursul celor 13 numere precedente, din 2010 până astăzi.

Evenimentul a fost marcat prin două concerte: Max Paul Maria, un artist folk de pe scena berlineză, care a venit special în România pentru lansare, și Melting Dice, un proiect muzical relativ recent de rock alternativ, din Timișoara. Muzica a fost pusă în valoare de proiecțiile speciale realizate în timp real de Aural Eye, un studio de video mapping, cu instalații interactive, artă digitală și efecte vizuale live și 3D. De asemenea, pereţii Expiratului au făcut loc expoziției foto semnată Felicia Simion.

Arte și Meserii în perioada protestelor din Piața Victoriei

Planul inițial era ca lansarea acestei ediții să înceapă duminică, 5 februarie, la ora 20:00, și să se întindă pe parcursul întregii seri. Însă, atât redacția, cât și artiștii invitați, şi-au dorit să facă parte dintr-o noapte ce avea să rămână în istoria României drept cel mai mare protest post-Revoluție.

Am ținut concertele mai devreme și am comasat evenimentul, gândindu-l ca o încălzire pentru cei care, ulterior, s-au îndreptat spre Piața Victoriei.

De altfel, Aural Eye sunt cei care fac proiecțiile din Piața Victoriei, din timpul manifestărilor. După lansare, Max Paul Maria a fluturat în Piață, alături de noi, steagul României.

Cu două zile înaintea lansării, Arte și Meserii a lansat un dosar în trei episoade, publicat în ediția online, reunind mărturii ale artiștilor români prezenți la proteste privind motivațiile lor și gândurile cu care au mers în Piață. Dosarul poate fi citit pe www.revistaartesimeserii.ro.
 
Distribuția

Revista se distribuie gratuit într-o rețea de spații care promovează cultura independentă. În București, ea poate fi găsită la Teatrul Mic, Teatrul Godot şi Unteatru, Green Hours, Expirat, Seneca, Energiea şi Control, pentru început.

Arte şi Meserii va ajunge şi la festivalurile NexT International Film Festival, One World, Bucharest International Experimental Film Festival şi Bucharest International Film Festival.

La finalul lunii februarie, teatrul Odeon, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Point, Fundaţia Friends for Friends, Piua, librăria „Kyralina” şi librăria „Anthony Frost” se vor adăuga listei de locaţii unde veţi găsi revista.

În țară, ea va ajunge în Cluj, Brașov, Constanța, Iași şi Timișoara. Pentru detalii despre spațiile și evenimentele din provincie unde poate fi găsită, vizitaţi site-ul şi pagina oficială de Facebook a revistei.

Dacă sunteţi interesați să găzduiţi Arte şi Meserii, vă aşteptăm mailul pe contact@revistaartesimeserii.ro

Despre revista Arte și Meserii
Revista Arte & Meserii este un proiect editorial independent menit să susțină artiștii tineri care au ceva de spus, indiferent de mediul în care aleg să se exprime, și inițiativele culturale create de ei sau în jurul lor.
Revista este inițiată și coordonată de Asociația Paspartu, o asociație culturală care urmărește să faciliteze accesul la cultură al publicului larg, dar și o pârghie de comunicare pentru artiști din toate domeniile.

0 comentarii: