Record de vânzare pentru Festivalul Enescu 2017



Biletele pentru Festivalul Internațional George Enescu 2017, puse în vânzare joi, 16 februarie, de la ora 10 în rețeaua Eventim au înregistrat noi cifre de vânzare record: biletele pentru recitalurile Lang Lang, Jonas Kaufmann și Anoushka Shakar s-au epuizat în câteva secunde, în timp ce biletele pentru concertele susținute de Filarmonica della Scala, alături de David Garrett, Royal Philharmonic London, cu Martha Argerich solistă și Israel Philharmonic Orchestra alături de Khatia Buniatishvili s-au epuizat în numai 10 minute de la punerea în vânzare.
 
Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus în vânzare joi dimineața, de la ora 10, online pe site-ul eventim.ro, precum și în rețeaua Eventim din țară și din străinătate. Printre evenimentele pentru care s-au epuizat biletele într-un timp record se numără trei concerte din cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii, 11 concerte din cadrul seriei Recitaluri și Concerte Camerale și trei concerte din cadrul seriei Concertele de la Miezul Nopții.
 
Biletele pentru recitalurile unor superstaruri ale muzicii clasice precum pianistul Lang Lang, tenorul Jonas Kaufmann și Anoushka Shankar, prezente în premieră în Festivalul Enescu, s-au epuizat la doar câteva secunde de la punerea în vânzare. De asemenea, biletele pentru recitalurile Leonidas Kavakos, Gautier Capuçon și Maxim Vengerov s-au epuizat în scurt timp de la punerea în vânzare. Recorduri a înregistrat și vânzarea de bilete pentru concertele camerale susținute de Academy of Saint Martin in the Fields, Arpegiata Ensemble și Philharmonia London.
 
Din cadrul seriei Concertele de la Miezul Nopții, cel mai repede s-au epuizat biletele pentru concertele Jordi Savall, Misha Maisky și Giuliano Carmignola.
 
Concertele-vedetă de la Sala Palatului, din cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii au fost cele susținute de Filarmonica della Scala, alături de David Garrett, Royal Philharmonic London, cu Martha Argerich solistă și Israel Philharmonic Orchestra alături de Khatia Buniatishvili. Biletele pentru acestea s-au epuizat în 10 minute de la punerea în vânzare.
 
Cu un nou directorat de primă marcă la nivel internațional - Zubin Mehta, Președinte Onorific și Vladimir Jurowski, Director Artistic, Festivalul Enescu 2017 pune într-o nouă lumină muzica și creația lui George Enescu, muzica clasică și muzica contemporană. Ca parte a acestui demers, Festivalul va valorifica de asemenea noi moduri de expresie a muzicii și a creativității artistice, prin tehnologie, prezentând lucrări cunoscute într-o nouă abordare și va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr record de lucrări de George Enescu (37) - două dintre acestea fiind în premieră în Festival.
 
Această ediție aduce de asemenea ca noutate și seria Muzica secolului XXI, desfășurată la Sala Radio, în cadrul căreia vor fi interpretate lucrări ale unora dintre cei mai importanți compozitori contemporani ai lumii. 30 dintre aceștia, printre care nume precum Rodion Shchedrin, Jorg Widmann și Eliot Goldenthal (distins cu Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră pentru filmul Firda, cu Salma Hayek) vor intra în dialog cu publicul la București în cadrul Forumului Internațional al Compozitorilor, organizat de asemenea în premieră. Timp de șase zile, compozitorii vor dialoga despre rolul muzicii contemporane în societatea actuală. Intrarea pentru acest eveniment este gratuită, în baza înregistrării prealabile.
 
Ediția 2017 va acorda și matematica la sunetul muzicii,  în interiorul Bucureștiului Creativ. În premieră absolută în România, va avea loc Imaginary o expoziție interactivă despre matematică și muzică.

0 comentarii: