Joc, arte martiale si improvizatie in atelierele de dans ale platformei Rootlessroot



Cea mai cunoscută platformă de dans contemporan din Grecia, RootlessRoot, merge, în performance-urile sale, dincolo de dans. Cel mai recent spectacol al său, Europium, combină coregrafia cu simbolismul, istoria și mitologia. Spectacolul, organizat de Fundația Culturală Greacă și Centrul Ceh, poate fi văzut pe 15 martie, de la ora 19:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon.
 
RootlessRoot este o platformă prin intermediul căreia Linda Kapetanea și Jozef Frucek, creatorii ei, își exprimă viziunea, urmărind să dezvolte un limbaj artistic accesibil, primordial, creativ și jucăuș, punând accentul pe emoția umană și pe expresia culturală. Linda Kapetanea și Jozef Frucek au înființat împreună, în 2016, compania RootlessRoot și au pus bazele programului de cercetare Fighting Μonkey, care este o metodologie aplicată a artelor marțiale în educarea dansatorilor și actorilor. Folosindu-se de situații și restricții, ca să dezvolte creativitatea în atelierele lor, Fighting Monkey se joacă cu psihologia și imaginația participanților: „Schimbăm rolurile. Schimbăm partenerii. Studiem, observăm, ne luptăm, ne imaginăm, ieșim din zona de confort și vedem ce se întâmplă“, spun aceștia.
 
Atelierele lor de dans au loc în cadrul festivalurilor internaționale sau al facultăților de profil din întreaga lume. La București, atelierul va avea loc pe 14 martie, la ora 19:00, în cadrul Festivalului LIKE CNDB, și este destinat unui număr restrâns de profesioniști. Accesul se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail ana.papadima@cndb.ro (maximum 15 participanți).
 
Spectacolul Europium este recomandat de Festivalul LIKE CNDB 2017, fiind organizat în parteneriat cu Teatrul Odeon, Centrul Național al Dansului și Ambasada Republicii Cehe. Proiectul este inițiat de Centrul Cultural „Onasis“ din Atena și de RootlessRoot, în colaborare cu Centrul de Dans JoJo-Oulu. Sponsori: Antisel, Atlas Corporation, CytoGenomic, Dirent, Orphee Beinoglou-Orbit Romania, RENOMIA SRBA Insurance Broker, TPG. Parteneri media: Agerpres, B-Critic, Happy TV, LiterNet, MKlasica Melos, Observator cultural, RFI România, Radio România Cultural, Scena9.
 
Biletele sunt disponibile la casa de bilete și pe site-ul Teatrului Odeon: https://bilete.teatrul-odeon.ro/Step10_ChooseShow.aspx. Prețul biletelor: 21,20 și 12,72 lei.
 
Mai multe informații despre Europium, aici: http://rootlessroot.com/performances/43-europium.
Facebook event, aici: https://www.facebook.com/events/280947468992634.

0 comentarii: