A doua ediție DokStation, dedicată muzicianului David Bowie



În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București. Proiecțiile, concertele, evenimentele și atelierele pentru copii și tineri se vor desfășura în mai multe cartiere ale capitalei.

A doua ediție DokStation este dedicată muzicianului britanic David Bowie, care ne-a părăsit pe 10 ianuarie 2016. Programul special va conține următoarele titluri: clasicul Ziggy Stardust And the Spiders from Mars (1973) de D.A. Pennebaker, filmul ultimului concert din 3 iulie 1973, în persona lui Ziggy, David Bowie: Five Years (2013) de Francis Whately, documentar ce acoperă cinci dintre cei mai importanți ani ai carierei lui Bowie, David Bowie: The Man Who Stole The World (2016) de Elena Carmen și Billy Simpson, primul documentar-omagiu de după dispariția lui Bowie, și David Bowie: The Last Five Years (2017) de Francis Whately, documentar despre ultimele două albume “The Next Day” și “Blackstar” și despre musicalul de pe Broadway, “Lazarus”.

DokStation se adresează atât publicului pasionat de film și muzică, cât și comunităților cartierelor bucureștene. În cele patru zile, DokStation va avea un program alcătuit din filme documentare recente, în premieră în România, care descoperă povești despre muzică - povești din studio, de pe scenă și din culise, povești despre muzici, vorbe și viziuni, povești ale unor muzicieni cu eșecurile și succesele lor.

Filmul primei ediții DokStation poate fi văzut aici:
https://www.youtube.com/watch?v=ez_wjsZshj8

https://www.facebook.com/Dokstation.ro/
http://dokstation.ro/
info@dokstation.ro

0 comentarii: