Ethnotic Project, in deschiderea concertului Kenny Garrett de la Bucuresti

In deschiderea concertului legendarului saxofonist KENNY GARRETT, ce va avea loc in data de 23 februarie, la Sala Radio din Bucuresti, va canta trupa Ethnotic Project, un proiect inedit, ce imbina folclorul romanesc cu sonoritati de jazz.
 
Despre Ethnotic Project
Ethnotic ProjectIrina Sarbu (voce), Cezar Cazanoi (flaut şi caval), Capriel Dedeian (chitara), Anatol Cazanoi (ţambal şi clapa), Laurenţiu Horjea (chitara bass) şi Dragoş Mihu (tobe si percutie) – abordeaza un repertoriu alcatuit din melodii ce aparţin folclorului romanesc autentic, orchestrate pe o textura sonora originala, in care formulele melodico-ritmice se combina inspirat cu libertatea jazz-ului.
 
Melodia fluierului romanesc pluteşte elegant şi sigur peste armonii sofisticate, instrumentele işi combina culorile in sonoritaţi incantatoare neaşteptate, vocea alterneaza cuvintele cu pasaje de improvizaţie jazz-istica şi intregul se alcatuieşte pe un eşafodaj solid şi ferm, ce lasa fiecarui interpret libertatea de a se desfaşura in solo-uri pline de imaginaţie.

Despre eveniment
Kenny Garrett ajunge in Romania in cadrul turneului de promovare al celui mai recent album de studio, Do Your Dance, lansat sub egida Mack Avenue Records. Pentru oricine a ajuns la un concert Kenny Garrett, spiritul acestui nou album este evident.  Kenny Garrett, mai mult decat orice alt artist in jazzul traditional contemporan, este cunoscut pentru felul in care face publicul sa vrea sa se ridice de pe scaune si sa se miste pe ritmul muzicii. Asa cum excelent au remarcat cei de la prestigiosul The Guardian, energia lui Kenny este infectioasa:
 
Fanii de jazz danseaza la concertele lui Kenny – energia fostului saxofonist a lui Miles Davis este infectioasa! Și spre diferenta de multi artisti de jazz care adopta influente pop, Kenny nu simplifica deloc stilul propriu, trecand prin piese dificilie de hard-bop ca si cand ar fi cantece pentru copii, noteaza The Guardian.
 
In virsta de 56 de ani (nascut la 9 octombrie 1960, in oraşul Detroit), artistul a urcat treptele consacrarii mai intai ca membru in 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusa pe atunci de fiul marelui sef de formatie, Mercer Ellington), trei ani mai tirziu ca saxofonist in Orchestra Mel Lewis, apoi in Quartetul bateristului Dannie Richmond. 

Am cantat cu Sting, am cantat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scena si alaturi de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit intotdeauna muzica, in toata varietatea ei, spune artistul. Decisiva pentru formarea muzicianului cat şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume impreuna cu acesta.

 
La Bucuresti, Kenny Garrett va fi secondat de un line-up de exceptie ce ii include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul Marcus Baylor şi pe percuţionistul Rudy Bird.
 
Kenny Garrett va sustine un concert si la Cluj Napoca, in data de 25 februarie, la Casa de Cultura a Studentilor.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costa de la 105 de lei in functie de categorie si pot fi cumparate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti şi Humanitas, benzinariile OMV) şi online pe eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro. 

Video
https://www.youtube.com/watch?v=u34yxcc2kwg

 
Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/200085850440598/
Eveniment recomandat de Magic FM

0 comentarii: