Artist In Residence - Ana-Cristina Leonte prezintă Reveries

La cel de-al doilea concert din seria ARTIST IN RESIDENCE 2017, ANA-CRISTINA LEONTE vine la ARCUB cu un nou proiect, Reveries, ce combină jazz-ul cu muzica psihedelică și electro. Invitați speciali: Marina Arsene, Nicoleta Gavriliță & Roxana Ardelean (The Twisters).
FB event

Reveries este noul proiect al vocalistei Ana-Cristina Leonte, prezentat în premieră in cadrul stagiunii ARTIST IN RESIDENCE. Sub acest generic vor fi prezentate o serie de compoziții menite să contureze o stare de visare lucidă, aceasta reprezentând nu doar o încercare de evadare, ci mai degrabă de a invoca, atât în conștiința muzicienilor, cât și în cea a ascultătorilor, ideea de transcendență, de relaționare cu ceea ce este mai presus și dincolo de starea de spirit necesară pentru simpla supraviețuire în lumea materială.

ANA-CRISTINA LEONTE - REVERIES
Ana-Cristina Leonte - voce, vioară & fx | Albert Tajti – claviaturi | Alex Arcus – saxofon alto & fx | Tavi Scurtu - baterie, samplere & fx | Michael Acker – bass electric

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

Abonamente* la prețuri speciale s-au pus în vânzare la casa de bilete ARCUB din strada Lipscani 84-90 (program 15:00 – 20:00).
Aflându-ne la al 2-lea din seria de 5 concerte care completează stagiunea Artist in Residence 2017, se pot achiziționa abonamente pentru 4 sau 3 concerte următoare:
- ANA CRISTINA LEONTE prezintă REVERIES (9 februarie)
- MIRCEA TIBERIAN (RO) | JOHN BETSCH (SUA) | JORIS TEEPE (SUA/NL) prezintă BOTH SIDES OF THE RIVER (23 februarie)
- SEBASTIAN SPANACHE TRIO prezintă THE FURNACE (preview) (9 martie)
- IANCU DUMITRESCU & ANA-MARIA AVRAM și HYPERION INTERNATIONAL ENSEMBLE (11 muzicieni din SUA, UK, Israel, România) prezintă MUZICĂ HIPER-SPECTRALĂ (23 martie)

Abonament 4 concerte** – 105 lei
Abonament 3 concerte*** – 70 lei

*Abonamentele pot fi achiziționate doar la casa de bilete ARCUB, din strada Lipscani, 84-90. Abonamentul poate fi emis doar pentru locurile cu preț întreg. Pentru locurile la preț redus (elevi, pensionari), oferta nu se aplică.
**Abonamentele pot fi achiziționate până la data de 9 februarie
***Abonamentele pot fi achiziționate până la data de 23 februarie

A-C Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine, reprezentând atât scena de jazz românească, cât și zona muzicală underground în care s-a impus prin recentul său album Angel minus Wings. A lansat în 2014 albumul său de debut intitulat Secret Lover, care este primul album de autor creat de o vocalistă de jazz din România. A traversat o varietate de experiențe muzicale care au contribuit la evoluția sa ca artist și ca muzician: de la cântatul la vioară în orchestră, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz (Ana-Cristina Leonte Quintet/ Javra – alături de pianistul Albert Tajti, toboșarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte și basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanți artiști ai jazzului românesc și internațional (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhász Gábor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop, etc), de la cântatul într-un grup accapella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorări electronice alături de artiști ca Electric Brother.

ARTIST IN RESIDENCE

Având drept temă propusă de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiție la avangardă”, programul ARTIST IN RESIDENCE continuă în 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi prezentate în premieră. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali.

19 ianuarie – IORDACHE prezintă SUITA TITAN (muzica inspirata de cartierul Titan)

9 februarie – ANA CRISTINA LEONTE prezintă REVERIES

23 februarie – MIRCEA TIBERIAN (RO) | JOHN BETSCH (SUA) | JORIS TEEPE (SUA/NL) prezintă BOTH SIDES OF THE RIVER

9 martie – SEBASTIAN SPANACHE TRIO prezintă THE FURNACE (preview)

23 martie – IANCU DUMITRESCU & ANA-MARIA AVRAM și HYPERION INTERNATIONAL ENSEMBLE (11 muzicieni din SUA, UK, Israel, România) prezintă MUZICĂ HIPER-SPECTRALĂ

Programul ARTIST IN RESIDENCE invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Artiștii în rezidență devin curatori și performeri ai unor stagiuni tematice care prezintă publicului din București muzicieni români și internaționali în proiecte ce ilustrează tema aleasă. Programul își dorește să devină o pepiniera pentru noile direcții în jazz-ul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Jazz-ul la începutul acestui mileniu este mai divers și mai viu ca niciodată – o muzică cu adevărat globală, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adoptă și este influențat de miriade de surse complementare și genuri muzicale: de la muzica clasică sau cea camerală de sorginte europeană, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock și hip hop, la muzica electronică, jazz-ul a arătat o capacitate extraordinară de a le îngloba pe toate acestea și de a crea noi direcții în secolul XXI - Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE.

0 comentarii: