Experimental Film Fest of Fuck

EXPERIMENTAL FILM FEST OF F*CK
 
One Night - Two movie concepts
I. THE APPETIZER – In prima parte a serii vor fi prezentate o serie de scurt-metraje (romanesti si straine), cu tematici usor de "digerat". Motto: "TIGAREA DE DUPA nu prea mai e la moda. In schimb, FILMUL DE DINAINTE, este!

II. THE GREAT DESSERT – A doua parte a serii va fi dedicata filmelor de arta ce pun in lumina absurdul, excentrismul si suprarealismul. Motto: "Filme acre, indulcite artificial cu ciocolata de casa!"
 
When : Tuesday , 1st of November , 8 PM
Where: Fratelli Espresso Bar , 5 Nicolae Golescu ( behind the Romanian Athenaeum)

Press Pause Party in Control Club

Miercuri 2 octombrie , 22.00 @Control:
Press Pause Party cu Paula
- student indie night-

Daca e miercuri , e seara studenteasca in Control!
Paula te asteapta pe ringul de dans, sa iti reincarci bateriile pentru restul saptamanii!

Indie hits & oferte studentesti la bar : Tuborg 2 + 1 gratis!!!
Intrarea este libera

Dimmu Borgir confirmati la OST Fest 2012

Anuntat cu putin timp in urma, noul festival Ost Fest din perioada 15-17 iunie 2012 de la Zone Arena confirma primul nume: DIMMU BORGIR! Cea mai asteptata formatie pentru fanii de black metal din Romania va canta la Zone Arena vineri, pe 15 iunie 2012.


Fondata in 1993 de Shagrath, Silenoz si Tjodalv in Oslo (Norvegia), trupa si-a ales numele dupa o formatiune vulcanica din Islanda: ”Dimmuborgir”. Albumul de debut al trupei Dimmu Borgir apare in 1994, este intitulat „For All Tid” si este interpretat in limba norvegiana. Ultimul album al trupei interpretat exclusiv in limba norvegiana apare in 1996 si este denumit ”Stormblast”, fanii vechi ai trupei marcandu-l ca fiind punctul culminant al discografiei Dimmu Borgir. Recunoasterea si succesul pe plan international vin odata cu lansarea albumului „Enthrone Darkness Triumphant”. Turneul de promovare a albumului este un succes, trupa adunand milioane de fani de pe mai multe continente.

Primul album inregistrat in engleza apare in 2003 si poarta numele „Death Cult Armageddon”, album ce mareste considerabil numarul fanilor Dimmu Borgir in intreaga lume. De la fondare si pana in prezent, configuratia membrilor trupei Dimmu Borgir s-a mai schimbat, in prezent trupa fiind formata din: Shagrath pe numele sau real Stian Thoresen (voce, chitara, bas, baterie), Silenoz pe numele sau real Sven Atle Kopperud (chitara), Mustis pe numele sau real Qyvind Mustapart (orga), ICS Vortex pe numele sau real Simen Hestnaes (bas) si Galder pe numele sau real Thomas Rune Andersen (chitara).

Pentru prima oara in Romania, pe 15 iunie 2012, in prima zi a festivalului Ost Fest avem sansa sa ii vedem si ascultam live pe membrii Dimmu Borgir cu piese precum: „The Sacrilegious Scorn”, „The Serpentine Offering” sau „Progenies Of The Great Apocalyps”.
Mai multe detalii despre festivalul Ost Fest, precum si despre trupele care vor canta in toate cele trei zile de festival se vor putea gasi accesand: http://www.ostfest.ro/.

Pentru toti cei ce isi doresc sa-i asculte live pe cei de la Dimmu Borgir si nu numai, biletele si abonamentele la Ost Fest se gasesc la vanzare din data de 3 noiembrie 2011 si pot fi cumparate din urmatoarele locatii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul, Chioscurile Adevarul, Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Palatul National al Copiilor sau Statia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro sau BLT.ro.

~~Festivalul Ost Fest va avea loc in perioada 15-17 iunie 2012 la Zone Arena din Bucuresti si este un eveniment organizat de Project Events!~~

Events: Duke Ellington Orchestra - o noapte ca in anii '40

Celebrul big-band Duke Ellington Orchestra revine in Romania intr-un concert special la Sala Palatului din Capitala! Muzica lui Ellington a schimbat lumea... Ducand mai departe traditia „Ducelui”, orchestra sa va asteapta saptamana viitoare, pe 10 noiembrie cu doua ore de jazz pur, un vintage Ellington formidabil! O noapte cu amintiri din anii ’40!  Concertul incepe de la ora 20.30, iar accesul este permis de la ora 19.30. 
Cand spui Duke Ellington Orchestra, vorbesti de o intreaga istorie a jazzului. Cei 16 muzicieni de exceptie care o compun si-au asumat misiunea de a duce mai departe mostenirea marelui Duke. Compozitor prolific, Ellington a creat peste doua mii de piese, inclusiv celebrele "Take the A-Train" si "It Don't mean a Thing (If It Ain't Got That Swing)". Swing-ul, ce a redefinit stilul de jazz al anilor ‘30, a coincis ca nastere cu aparitia marilor orchestre (Big Bands), in frunte cu cea a clarinetistului Benny Goodman, "The King of Jazz". El a inclus in orchestra sa si muzicanti de culoare, trecand peste segregatia rasiala. Alta mare orchestra era aceea a lui Fletcher Henderson, al carei punct forte erau improvizatiile individuale. In aceasta perioada de aur a genului, pianistul Duke Ellington si-a pus bazele orchestrei sale, pe care a condus-o pana in anul disparitie sale (1974).  Desi Duke Ellington Orchestra de azi se intoarce cu reprezentatia sa la originile jazzului classic, diversitatea pieseler interpretate este incredibila, fascinanta, o intalnire a contrastelor. Un concert viu, destinat unui public de jazz care vrea sa zambeasca, ce recapituleaza magistral piese de rezistenta precum Take The A Train, Cotton Club Stomp, Black and Tan Fantasy, Lush Life, The Mooche, Harlem Airshaft, Satin Doll, The Minor Goes Mugging, Sophisticated Lady, Caravan, Two For One, In a Sentimental Mood, Johnny Come Lately, Jack The Bear, Mood Indigo sau It Don't Mean A Thing If It Ain't Got That Swing. 
Palmaresul orchestrei este unul impresionant. In 2007, au traversat patru continente cantand muzica lui Duke Ellington. Au fost cap de afis la prestigiosul Festival de Jazz din Tokyo si la Festivalul de Jazz Cape May (unul dintre cele mai longevive festivaluri de jazz din SUA). In 2008, trupa si-a prelungit turneul in Japonia, Porto Rico si pe Coasta de Vest a Statelor Unite. Au bifat cele mai faimoase cluburi de jazz de pe mapamond, precum Jazz Alley din Seattle, Blues Alley din Washington, Billboard Clubs din Jappnia, Blue Note din New York si Nagoya. Anul 2008 a consemnat de asemenea intoarcerea la Cotton Club Tokyo si spectacolul de inchidere al prestigiosului Heineken Jazz Festival. In 2009, Duke Ellington Orchestra a revenit in Japonia, unde a cantat alaturi de Orchestra Simfonica din Colorado si de Orchestra Simfonica din Austin. Au finalizat un turneu in Orientul Indepartat, care a inclus Taiwanul si au avut prima aparitie in China. In luna mai, au inregistrat primul disc din ultimii treizeci de ani. Orchestra a avut un an excelent si in 2010: un turneu european, ce a inclus spectacole in Rusia, Finlanda, Estonia, Republica Ceha, Romania. S-au intors in Japonia si China cu un spectacol prezentat in cadrul Festivalului de Jazz de la Beijing si au cantat alaturi de Orchestra Simfonica din Indianapolis si cea din Utah. Anul acesta, Duke Ellington Orchestra a revizitat Japonia si Europa (Grecia, Slovacia, Ungaria, Germania, Portugalia). Au cantat in cadrul Macau International Music Festival si Gold Key Jazz Festival din Myrtle Beach, CA.  Alte opriri: Filarmonica din Buffalo, Ateneul din Detroit si din Ft. Worth.  Pentru concertul de la Bucuresti, orchestra va canta sub bagheta dirijorului si pianistului Tommy James. Nascut intr-un mic orasel din apropierea New Yorkului, intr-o familie fara legaturi cu muzica, Tommy James s-a apropiat de ea ascultand-o initial in biserica si exersand la pianul vecinilor sai piese pe care le canta dupa ureche. Si-a dorit sa invete sa cante la orga, dar a primit primul sau pian la varsta de 8 ani, moment in care si-a inceput educatia formala cu acest intrument. Dupa liceu, a studiat la Scoala de Muzica din Manhattan, al carei absolvent al Sectiei de Compozitie Muzicala este. S-a alaturat Duke Ellington Orchestra  in 1987, la invitatia personala a lui  Mercer Ellington (fiul lui Duke Ellington). Intai ca pianist pentru un turneu european, si ulterior ca dirijor. A cantat alaturi de numerosi artisti, incluzandu-I pe Freddie Hubbard, Stanley Turrentine, Roy Ayers, Lionel Hampton si Savior Glover, Patti LaBelle, Roberta Flack, Manu Dibango, The Sylistics si Teddy Pendergrast. 
Biletele, la preturi de 100, 140 si 180 lei pot fi achizitionate prin reteaua Eventim din magazinele  Germanos, Orange, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas si prin intermediul site-ului www.eventim.ro. Tichetele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Events din Bd. Lascar Catargiu nr. 15 A, sau la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Litera si La Bibliotheq​ue va invita la seara tinutei perfecte

Litera și La Bibliothèque au plăcerea să vă invite joi, 3 noiembrie, ora 18:30, la lansarea volumului The Look Book, ţinuta perfectă pentru orice ocazie de Nina Garcia. Evenimentul va avea loc în salonul de frumuseţe și cărţi bune La Bibliotheque, strada Duiliu Zamfirescu, nr 10.

La eveniment ne vor fi alături Mihaela Spineanu-Frank, redactor-şef revista Elle, Mihaela Moroşanu, redactor coordonator Litera, Diana Ioana Mărăşoiu, jurnalist de modă şi Cătălin Enache, fashion stilist. De asemenea, seara va fi intregită si de expoziţia de design vestimentar susţinută de Ioana Ciolacu, Diana Niţă, Lana si Carmencita.ro, dar şi de expoziţia de bijuterii hand made oferită de Accesorii din hârtie.

The Look Book, ţinuta perfectă pentru orice ocazie te va învăţa limbajul vestimentaţiei perfecte şi cum să te îmbraci la evenimentele obişnuite din viaţa ta, astfel încât hainele pe care le porţi să te reprezinte cel mai bine. Vei învăţa să te îmbraci potrivit fără să fii pudică, să fii creativă, dar nu şi caraghioasă; încrezătoare, dar nu şi arogantă. Să nu uiţi niciodată că stilul autentic vine dinăuntru şi că trebuie să rămâi mereu fidelă propriului stil. Să nu-ţi fie teamă să adaugi fler ţinutelor recomandate în carte. Îndrăzneala este o parte integrantă a inovaţiei. Nu uita: indiferent ce haine ai purta, poartă-le cu o încredere nemaivăzută.

Te aşteptăm cu multe surprize pregătite împreună cu partenerii noştri Elle România şi Omnivore’s Dilemma.

The Mono Jacks concerteaza in Expirat

JOI – 10 NOIEMBRIE – CONCERT: THE MONO JACKS @ Expirat
King Size Drinks Night. The official weekend starter!


King Size Drinks Night si Expirat va dau motive serioase de iesit in oras Joia si in noul sezon. Motive Indie Rock sau Alternative combinate cu bauturi de 0.6 litri la pret de 0.3!

Pe 10 Noiembrie predam scena baietilor de la THE MONO JACKS si al lor sunet influentat de trupe ca Interpol, Editors sau White Lies. Prezenta obligatorie, pentru ca baietii sunt in forma si se opresc pe scena Expirat la doar 2 saptamani dupa ce lanseaza un videoclip si single nou: „Woman”.

Dupa concert seara continua cu George si al sau mash-up music de la Alternative la hit-uri Funk, Breaks sau Electro!

Concerte intr-o noua dimensiune: King Size!

Ora 22:00.
Intrare: 15 lei.

Alt Barbat. Alta femeie in Club La Scena

Pe 3 noiembrie, la Teatrul Arca, Clubul La Scena (Str. Calarasi nr 55) vom juca un spectacole in scop caritabil, pentru colegul nostru Mircea Anca, bolnav de leucemie.
Pe 3 noiembrie la ora 20 "Alt barbat.Alta femeie" un scenariu de Adelaida Zamfira si Nicolae Nastasia, in regia lui Nicolae Nastasia.
Rezervarile se pot face telefonic dupa ora 13 la numarul de telefon 0727.795.380 pana la ora 19.30 sau online www.lascena.ro.

Un spectacol despre pierderea şi regăsirea identității în doi, un spectacol despre relație.. Momentele se succed şi fiecare ilustrează o poveste în care te regăseşti, de la realitatea cotidiană a fiecăruia caracterizată printr-un realism acut, până la transpunerea totală la nivelul imaginației: de la liftieră la regină, de la bărbatul din parc la Superman.

“Alt bărbat.Altă femeie” - un scenariu original, bazat pe forța limbajului non-verbal, care îmbină momentele de sensibilitate cu mult umor, prin tehnica gagului.

Un spectacol cu Adelaida Zamfira si Nicolae Nastasia, cel care semneaza de asemenea şi regia spectacolului. Coregrafia aparține Andreei Duță. Costumele sunt realizate de Mihaela Minu, accesoriile de THEjeweller.

Marea Iubire a lui Sebastian la Godot Cafe

"Marea iubire a lui Sebastian"
Marti 01.11.2011 la Godot Cafe
Cu: Rodica Mandache, Ana-Ioana Macaria, Istvan Teglaş, Marius Manole

Pret bilet: 25 lei

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii.

Salonul European de Banda Desenata - MNAC

SALONUL EUROPEAN DE BANDA DESENATA / editia a doua
program: miercuri – duminica / 12h00 – 20h00 / intrarea libera
MNAC – Foto Anexa (Calea Mosilor, nr. 62-68, Bucuresti)

Deschiderea oficiala a Salonului European de Banda Desenata / joi, 3 noiembrie / 18h30
Expozitie in cadrul Salonului:
O PRIBJEHI – Povestirile romilor
Prima trilogie ceheasca de benzi desenate dedicata povestirilor romilor
(Autori: Masa Borkovcova, Marketa Hajska si Vojtech Masek, 2010)
Trilogia de benzi desenate „O Pribjehi / Povestirile romilor“ este o combinatie unica intre lumea benzilor desenate si a unor domenii care, la prima vedere, nu par sa aiba ceva in comun cu acestea, cum ar fi antropologia, lingvistica, documentaristica sau studiile asupra comunitatilor de romi. Fiecare dintre carti poarta denumirea unor eroi romi reali ale caror povesti au fost tratate de Masa Borkovcova, expert pe problemele romilor, de antropologul Marketa Hajska si de catre scenaristul de benzi desenate Vojtech Massek, pe baza unor povestiri orale. Fiecare carte este, asemenea fiecărui erou, diferita din punct de vedere al continutului, structurii si realizarii plastice. Scopul intregului proiect este sa aduca la cunostinta unui public mai larg lumea unica a catorva personaje rome. Relatarea intamplarilor, ca drum al omului catre om si, in acelasi timp, catre sine insusi, este posibila mai ales datorita prieteniei stranse a eroilor principali cu autorii, care fac parte ei insisi din intamplarile povestite. Prezenta acestora in benzile desenate mareste gradul de autenticitate, scoate in evidenta angajarea personala si relatiile cu eroii, punand intrebari si, din cand in cand, si bazele, logica si directia povestirii. Toti cei trei eroi principali ai benzilor desenate sunt romi, personalitati cu povesti de viata interesante. De exemplu, Albina, careia ii este dedicata prima carte, este o tanara care si-a petrecut majoritatea vietii in asezarile rome din Slovacia. Viata ei se schimba in momentul in care, in asezarea in care locuieste impreuna cu sotul si cei sapte copii, soseste Karel, voluntar intr-o organizatie umanitara. La scurt timp, sotul Albinei moare in mod tragic. Karel si Albina se indragostesc unul de altul, se casatoresc si li se naste un fiu. Povestirea se sfarseste în Cehia, unde se muta. Dialogul banal de la sfarsit ancoreaza relatia romantica în realitate, iar cititorul nu este atat de dulce imbatat de happy-end, ci realizeaza ca si cea mai inflacarata relatie sfarseste in stereotip, caruia fiecare dintre noi i se poate cu greu sustrage.
+ Atelier de povesti / Sambata, 5 noiembrie / 15h00-17h00
cu Masa Borkovcova (Cehia) /dedicat copiilor cu varste intre 10 si 15 ani, care stiu sa deseneze
Inscrieri la ccbucuresti@czech.cz
Masa Borkovcova (Cehia), unul dintre autorii trilogiei de benzi desenate „O Pribjehi“ / „Povestirile romilor“, este etnolog si expert pe problemele romilor.

Te Iubesc! Te iubesc? la Godot Cafe

"Te iubesc! Te iubesc?" dupa "Zapezile de alta data" de Dumitru Solomon 
Luni 31.10.2011 - Godot Cafe Teatru
Cu: CORINA MOISE, LIVIU ROMANESCU si MANUELA HĂRĂBOR

Video-proiectia: Andrei Tugulea
Coregrafia: Alexandru Grigore
Scenografia: Adina Mastalier
Dramatizarea si regia artistica: CHRIS SIMION

Sapte concluzii promo...restul la spectacol:

1. Nu exista nici o diferenta intre un barbat prost si unul intelept, atunci cand acestia se indragostesc.
2. Daca barbatul crede ca a castigat o disputa, victoria e doar in mintea lui!
3. Calitatile care o atrag pe femeie la un barbat sunt exact acelea pe care nu le va mai suporta mai tarziu.
4. Daca dragostea este oarba, casatoria iti deschide ochii.
5. SECRETUL CASATORIEI FERICITE: sa nu ai preferinte ci sa te multumesti cu ceea ce ai.
6. SECRETUL FERICIRII IN CUPLU: Sa nu-ti vina ideea sa compari!
7. Daca IUBIREA este raspunsul, puteti sa repetati intrebarea?
Durata: 1h15 min
Pret bilet: 30 lei - La acest spectacol nu se fac rezervari. Biletele se pot achizitiona de pe www.bilete.ro si www.vreaubilet.ro sau direct de la barul Godot Cafe-Teatru intre orele 12 si 22. Mai multe detalii pe www.daya.ro

Night Walking by Color Nurse


night - walking (part 1) from color nurse on Vimeo.

night - walking (part 2) from color nurse on Vimeo.
Mai multe productii ale lui Color Nurse aici.

Fata cu caramida-n gura la Teatrul Arca

Pe 1 noiembrie, la Teatrul Arca, Clubul La Scena (Str. Calarasi nr 55) vom juca un spectacol in scop caritabil, pentru colegul nostru Mircea Anca, bolnav de leucemie. In acest scop va rog in masura posibilitatilor sa promovati aceste spectacole. Cred ca orice suma s-ar strange ii va fi folositoare.

Pe 1 noiembrie la ora 20 se va juca "Fata cu caramida-n gura" un text scris si regizat de Theo Herghelegiu.

Rezervarile se pot face telefonic dupa ora 13 la numarul de telefon 0727.795.380 pana la ora 19.30 sau online www.lascena.ro

FATA CU CĂRĂMIDA-N GURĂ spune povestea omului de azi - modelul uman care a ajuns sluga cruzimii în cea mai pură formă a sa, dar, ce-i drept,  împachetată-n foiţă de aur; poveste pe care n-a scris-o nimeni altcineva decât noi înşine. Noi, cei care am tolerat şi tolerăm răutatea, ticăloşia, jocul mârşav al manipulatorilor de conştiinţe şi, nu în ultimul rând, impostura. În plus, povestea vorbeşte despre singurătate, dragoste şi moarte. Şi mai vorbeşte despre o trăsătură a individului contemporan; sau, cel puţin, a individului român contemporan: ceea ce nu pot avea, prefer să ucid…
Dorin Tudoran propunea într-o carte publicată prin 98, Kakistocraţia, ca pe steagul României, în locul rămas gol după ce stema i-a fost smulsă/decupată în decembrie 89, să fie pusă, ca însemn naţional, o… capră! De ce? Pentru că zicala “Să moară şi capra vecinului” este emblematică pentru acest popor. În momentul de faţă, nu numai că dorim moartea patrupedului cornut, dar avem grijă să otrăvim şi turma de oi, să gâtuim şi găinile şi să împuşcăm şi calu’ bietului om… 
Acest spectacol nu vorbeşte însă nici despre capre, nici despre găini. Eroul acestei piese este un câine. Câinele John se întâlneşte cu nefericita traducătoare Gloria şi au împreună o păţanie. Amândoi sunt fugiţi de-acasă, în sensuri diferite. Intersectarea lor duce la o descoperire simplă, omenească, esenţială – descoperirea sentimentului şi a gestului de tandreţe. Numai că lucrurile nu ajung niciodată (sau mult prea rar) acolo unde ne-am dori. De aceea, Fata cu cărămida-n gură intervine, ca un factor de destin, sau ca un om oarecare şi “rezolvă treaba”… în felul ei. După care, evident, nu mai este nimic de făcut.
În distribuţie :
Cristian Toma, Adelaida Zamfira, Adriana Pârvu
mişcarea scenică – Andreea Duţă; costum Adelaida Zamfira: Mihaela Minu ; grafica – Daniel Titza, text şi regie – Theo Herghelegiu, coloana sonora: Nicolae Nastasia

Garantat 80% cu Horatiu Malaele

“…sa radem si sa ne jucam pe un ger cumplit, fara sa intelegem nici o clipa ca atunci incepuse ceva si cineva ne trimisese un semn, iar acel cineva nu era altul decat ala cu barba din tabloul cu care vorbea mama in fiecare seara, adica, asa cum aveam sa aflu peste putin timp, insusi Dumnezeu.” (romanul Nunta, de Horatiu Malaele)

Miercuri, 2 noiembrie – “Garantat 80%”, orele 20.00
Invitat Horatiu Malaele - actor, regizor, scriitor, grafician

Expozitie nuduri si grafica satirica
Lansare carte “Horatiu despre Malaele”
Film: “Nunta muta”

Maestrul Malaele coboara de pe scena direct pe covorul rosu de la Fratelli Espresso Bar unde ne va vorbi despre frumusetea vietii si a jocului, despre nudurile sale erotice si despre cartea “Horatiu despre Malaele”. Halucinant si vibrant, Horatiu Malaele va fi cu noi pentru cateva ore divine, intr-un Cocktail Party urmat de proiectia cinematografica “Nunta muta”. Va asteptam pe toti!

New Pop Order - Vondelpark in Control Club

Vineri, 4 noiembrie, de la ora 22:00, seria live New Pop Order continuă în Club Control cu un concert al trupei britanice Vondelpark.

Cei trei tineri din Surrey sunt autorii unui indie pop melancolic, descris de The Guardian ca "Sade remixată de The xx". De la înfiinţare, anul trecut, trupa a lansat deja două EP-uri, dintre care cel mai recent, "NYC Stuff And NYC Bags", a captat atenţia publicului european şi nu numai, mai ales datorită videoclipului piesei Camels, disponibil online.

"Vondelpark este sunetul disperării suburbane" - VICE

"Camels sună ca o piesă Portishead cu vino-ncoace pop" - The Guardian

Biletele la concertul Vondelpark, în valoare de 15 lei, se găsesc în seara evenimentului, la intrarea în club.

Sub genericul New Pop Order, în Club Control vor mai concerta favoriţii scenei electro-pop americane – Starfucker (18 noiembrie) şi revelaţia scandinavă When Saints Go Machine (2 decembrie).

Începută în 2009, ca răspuns la peisajul muzical în continuă schimbare, seria New Pop Order i-a adus în Club Control pe americanii Thieves Like Us şi formaţia synthpop suedeză Lowe. În 2011, noua ordine pop vine cu un sound proaspăt, din zona electro indie, debutând pe 14 octombrie cu un concert al tinerelor speranţe britanice Discopolis.

No.3 Fest in Underworld Club

No.3, Bring The Noise, La Chambre Du Chat şi clubul Underworld au plăcerea să vă prezinte prima ediţie de No.3 Fest - un festival dedicat formaţiilor underground din Bucureşti, pe care sperăm să îl organizăm, în viitor, de 2-3 ori pe an.

Prima ediţie de No.3 Fest va fi găzduită de clubul Underworld (Strada Colţei, nr. 48) şi va se va desfăşura pe durata a două zile: joi, 17 noiembrie, si vineri, 18 noiembrie. Concertele vor începe la ora 21:00 iar intrarea va costa 10 lei/seară sau 15 lei/ambele seri.

Line-up-ul va arăta astfel:

* joi, 17 noiembrie:
- Midas Fall (Marea Britanie, alternative/progressive);
- Möbelspedition (Bucureşti, post-rock);
- Monolit (Bucureşti, sludge/stoner).

* vineri, 18 noiembrie:
- Uma Swan (Bucureşti, post-punk/shoegaze/noisepop);
- Flesh Rodeo (Bucureşti, alternative metal);
- Umbre & Lumini (Bucureşti, alternative)

Vita de Vie la GuerriLive Radio Sessions

Luni, 31 octombrie, de la ora 19:00, trupa Viţa de Vie va cânta live la Radio Guerrilla, în cadrul seriei GuerriLIVE Radio Session.

Noblesse Oblige in Wings Club

Duo-ul berlinez Noblesse Oblige revine în România pe 24 noiembrie, de această dată într-un spaţiu destinat evenimentelor live – Wings Club din capitală.

Pentru prima dată, show-ul exotic şi provocator al trupei va fi urmat de un DJ Set pe măsură, de selecţia muzicală ocupându-se chiar Valerie şi Sebastian.

Accesul publicului se va face începând cu orele 21:00, warm-up-ul fiind asigurat de DJ Streetlight.

Biletele vor fi disponibile la intrarea în club, în seara evenimentului, preţul unui bilet fiind 30 lei.

Duo-ul localizat în prezent la Berlin s-a înfiinţat în Londra în 2004 ca un proiect al muzicianului şi producătorului german Sebastian Lee Philipp şi al franţuzoaicei Valerie Renay (actriţă/cântăreaţă/compozitoare).

Albumul lor de debut, "Privilege Entails Responsibility" (Londra, 2006), este deja considerat un clasic al scenei electro underground, iar primul lor single 'Bitch/Daddy (Don't Touch Me There)' a cucerit cluburile indie europene imediat după apariţie.

După mutarea la Berlin din 2006, Noblesse Oblige lansează "In Exile" (2008), votat ca Record of the Week de numeroase reviste de muzică din Germania şi Franţa şi câştigă Steppenwolf Music Prize în Rusia.

Succesul lor fulminant este demonstrat de cele peste 300 de concerte live susţinute în diferite locaţii din Europa şi America de Sud, de la galerii de artă şi cluburi de noapte până la scenele unor festivaluri şi a altor locaţii faimoase. Concerteaza în turnee alături de The Dresden Dolls, IAMX, Lydia Lunch şi mulţi alţii.

La 2 ani după lansarea "In Exile", Noblesse Oblige revine pe piaţă cu un al treilea album, "Malady", un concept ocult la baza căruia stă misticismul vizual al lui Kenneth Anger, poveştirile lui Aleister Crowley şi melancolia morbidă a poeziei Christinei Rossetti.

Wanda te invita la Fuck Halloween

Hai sa fim rai anul asta si sa dam cu Halloweenul de pamant alaturi de Rock’n Rolla Girl (DJ Wanda) si Dance FM.
Doar la 1001 Nopti Lounge & Club vom rupe ritmurile, sparge boxele si vom denatura toate miturile de Halloween. Vrei sa reinventezi acest concept alaturi de noi? Te asteptam la Privilege Sound sa ridicam ziduri de distractie. 
Fascinata de muzica inca din copilarie, DJ Wanda a studiat chitara-bass si canto. In 2000 devine prima femeie DJ din Romania si de atunci are colaborari cu DJ de prima marime mondiala, precum Deep Dish, John Digweed, Carl Cox, Lee Burridge, Chris Gayner, Hybrid, Danny Howells si altii.
Totodata si producator muzical, Wanda a colaborat si cu Parks’s si Wilson, Leama & Moore, Chris Tarrentella-Bourne (Rip Records), Onirika (Disco Piu) etc.

Anul 2009 ne-o dezvaluie pe Wanda intr-o noua ipostaza: aceea de autor al primului ei album solo, in care distingem un sound synth-pop, cu puternice influente de British electro-pop/dance.
Pe langa stilul urban gen Dorothy glam rock, Wanda isi pune in valoare muzica si prin mesajelele subliminale si subtile din textele pieselor sale, mesaje sunt sustinute cu forta si personalitatea ei de Rock’n Rolla Girl.
Asa ca am ne-am chinuit un pic s-o rapim pentru o seara, s-o aducem intr-o locatie deosebita, aproape de Parcul Cismigiu si de toate “basmele” din centrul orasului, la 1001 Nopti unde un nou concept Lounge & Club va va speria cu bauturi schimonosite, lumini si atmosfera impaienjenite precum si sunete taioase!
29 octombrie, ora 23:00
Str. Ion Brezoianu, nr.18
Rezervari: 0746 17 11 11

Local Records 009 - Cristi Cons

Local Records lanseaza astazi, 28 octombrie, release-ul numarul 09 semnat de Cristi Cons.

EP-ul contine patru parti si o variatiune, fiecare dintre ele fiind o urmare secventiala a precedentei. Impreuna ele formeaza un ansamblu logic dar incarcat emotional. Toate cele patru parti fuzioneaza impreuna intr-o ingemanare perfecta. Sunetul atmosferic cald al intregului ansamblu vine ca o exteriorizare a celor mai profunde emotii umane. Impreuna cu accentele organice si vocile crude, EP-ul reuseste sa creeze o atmosfera specifica.
EP-ul este suținut și promovat de Burn Studios.

Se asculta si se downlodeaza gratuit de la acest link: http://localrec.ro/lcl09.html

Local Records este o platforma de promovare a artistilor romani de muzica electronica, care isi propune sa creeze un sound local romanesc.

Lunea de carte spaniola la Carturesti

Curtea Veche Publishing, Institutul Cervantes şi Ambasada Spaniei în România vă invită la dezbaterea volumului Creionul tâmplarului de Manuel Rivas, al doilea eveniment din cadrul seriei „Lunea de carte de limba spaniolă”, ce va avea loc pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Ceainăria Cărtureşti (Str. Arthur Verona, nr. 13-15, parter). Dezbaterea va fi moderată de Iulia Popovici şi îi va avea ca invitaţi pe Prof. Sanda Popescu Duma, Ştefania Nalbant, coordonatoarea colecţiei Byblos, şi regizorul Laurenţiu Damian.

Dezbaterea va aduce în discuţie şi legătura dintre volum şi lumea filmului, întrucât romanul a fost ecranizat în 2003, în regia lui Antón Reixa, iar filmul a primit trei premii şi patru nominalizări la festivaluri importante din Europa. Ca o curiozitate, Manuel Rivas are un rol cameo în film, apărând într-o secvenţă a filmului ce îl prezintă pe personajul principal dus pe plajă şi aliniat alături de alţi prizonieri.

Cartea lui Manuel Rivas, Creionul tâmplarului, apărută la Curtea Veche Publishing în traducerea Alexandrei Reocov, este o tristă şi impresionantă frescă a unei tumultuoase perioade din istoria Galiciei - momentele ce au urmat preluării puterii de către Franco. Protagonişti sunt Daniel Da Barca, un doctor cu puternice convingeri de stânga şi iubita lui, Marisa Mallo. După instaurarea dictaturii lui Franco, Da Barca este arestat, devenind liderul pușcăriașilor, a căror lume pare mai morală decât cea din exteriorul zidurilor închisorii. În tot acest timp Marisa Mallo își pune în balanță propria viață încercând să îşi salveze iubitul. Rezultatul este un mozaic nostalgic, nespus de trist, din care răzbat atât strigătele disperate ale protagoniştilor nevoiţi să vieţuiască departe unul de altul, cât şi cele ale unui întreg popor ale cărui libertăţi ajung să fie grav îngrădite.
Volumul este scris în galiciană, limbă minoritară a comunităţii în care Manuel Rivas s-a născut. Iar acest fapt este, în sine, un manifest politic, o declarare a principiilor autorului într-o formă care a devenit apreciată pe plan internaţional, fiind cea mai tradusă operă din istoria literaturii galiciene. Autorul este considerat un revoluţionar în literatura contemporană galiciană, iar lucrările sale încorporează elemente substanțiale din istoria, folclorul și peisajul galician.

Creionul tâmplarului de Manuel Rivas face parte dintr-o campanie amplă de promovare a literaturii contemporane de limbă spaniolă, desfășurată de Curtea Veche Publishing cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România. Campania se desfăşoară în luna octombrie şi în prima parte a lunii noiembrie şi încearcă, prin sloganul Literatura contemporană urmează calea clasică: scrie acum, apoi aşteaptă, să aducă dorinţa de a (re)descoperi literatura contemporană de limbă spaniolă. Alături de volumul Creionul tâmplarului de Manuel Rivas, în cadrul campaniei sunt promovate şi volumele altor trei cunoscuţi scriitori contemporani: Voinţa şi norocul  de Carlos Fuentes, Nimfa nestatornică de Guillermo Cabrera Infante şi Căzuţi din cer de Ray Loriga.
Toate cele patru volume incluse în campania de promovare  vor fi aduse în dezbatere în cadrul „Lunii de carte spaniolă“: cel dintâi a fost Voinţa şi norocul de Carlos Fuentes (17 octombrie), iar după Creionul tâmplarului de Manuel Rivas, vor urma Căzuţi din cer de Ray Loriga (7 noiembrie) și Nimfa nestatornică de Guillermo Cabrera Infante (14 noiembrie).
„Lunea de carte spaniolă“  este un ciclu de mese rotunde ce pun în centru literatura de limbă spaniolă în traducere românească. Seria de evenimente a fost începută de Institutul Cervantes din Bucureşti în urmă cu mai mulţi ani şi este reluată în această toamnă după o perioadă de pauză.

Barbatii sint de pe Marte, femeile sint de pe Venus

“Barbatii sint de pe Marte, femeile sint de pe Venus”
Vineri 28.10.2011
Regia: Doina Antohi
Cu: Mirela Zeta, Andreea Gramosteanu, Ioana Barbu, Andreeea Samson, Doina Antohi, Constantin Dita, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Pavel Barsan si Serban Gomoi

O productie Godot Café-Teatru.

O comedie despre intalniri mai mult sau mai putin reusite intre barbati si femei, despre diferentele si asemanarile dintre cele doua sexe, despre posibilitati si oportunitati exploatate sau ratate.

"Actorii reuniti în echipă pentru acest proiect [...] sustin adevărate examene de actorie. [...] nu se pot uita aparitiile Mirelei Zeta de nerecunoscut în diverse momente prin nuantarea jocului cu inteligentă aplicată pentru creionarea fiecărui rol. Când e o lesbiană indiană, când o naivă prostută, când o persoană cu autoritate. Flexibilă în expresie, Ioana Barbu dă consistentă fiecărei tipologii ce îi revine, gândeste atent rostul cuvântului rostit de personaj. Andreea Samson demonstrează o largă gamă de transpunere în desenul personajelor, se adaptează caracterizării lor cu dezinvoltură si le prezintă fermecător publicului. Îsi schimbă stilul expresiei motivată interior în functie de oferta partiturilor atribuite, Pavel Bârsan, un alt actor deosebit al generatiei tinere. Într-un scheci fără replică, Alexandru Conovaru reuseste să atragă atentia asupra prezentei sale, deosebit fiind si în alte scene. Prin mobilitate în diferite roluri se retin interpretările tinerilor Andrei Mateiu si Serban Gomoi. [...] un final admirabil sustinut de Andreea Grămosteanu si Constantin Dită, subtil moralizator ca text prin rezumarea etapelor exisistentei unui cuplu [...] Cu totii sunt talente, profesionisti ambitiosi care s-au implicat într-un proiect dificil si au vrut să suplinească absenta contributiei unui regizor. <> este un spectacol ce trebuie vizionat." -- Ileana Lucaciu - ileanalucaciu.blogspot.com

Durata: 2h (cu pauza)
Pret bilet: 30 lei

The Mono Jacks lanseaza videoclip

Vineri, 28 octombrie, in Jukebox Venue din Bucuresti, The Mono Jacks vor debuta si in format video in cadrul unui eveniment de lansare a primului lor video-clip concomitent cu noul single ‘WOMAN’. Invitatii lor pentru acest concert sunt trupele prietene ‘We Singing Colors’ si ‘Changing Skins’ ce vor performa live.

Biletele pentru acest eveniment vor putea fi procurate exclusiv in ziua evenimentului de la locatie, incepand cu ora 19:00 si vor costa 15 Lei pentru cei care le achizitioneaza pana la ora 21:30 si 20 Lei pentru cele achizitionate dupa aceasta ora.

FB event: https://www.facebook.com/event.php?eid=250019688382646

  Woman (Clip Preview) by The Mono Jacks

Expirat : Selectro - 2 noiembrie

MIERCURI – 2 NOIEMBRIE – SELECTRO

Marika & guests

Jucand rolul celui mai cunoscut clubnight din capitala, Selectro furnizeaza in permanenta sound-uri de dans de cea mai inalta calitate publicului bucurestean.

Saptamana aceasta groove-uri House all the way de la AZTECA, Tech-House serios de la tanarul talent – MAHONY si de asemenea de la CAREN HACEATUROV. Alaturi de ei rezidentii Selectro cu care deja v-ati obisnuit: MARIKA, GREEG si MOONSOUND.

Totul, bineinteles, cu desfasurare pe 2 scene, in Expirat & OtherSide.
Ora 23:00. Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks.

Din dragoste cu cele mai bune intentii

Filmul “Din dragoste cu cele mai bune intenții”, semnat de regizorul Adrian Sitaru, va avea premiera pe marile ecrane pe data de 28 octombrie. Lungmetrajul ajunge în sfârșit în cinematografele din România, după ce a fost prezentat pe 3 continente și vizionat de publicul celor mai mari festivaluri de film, din peste 10 țări.

„Din dragoste cu cele mai bune intenții” va fi proiectat în avanpremieră la Movieplex Plaza România joi, 27 octombrie de la ora 20:00 iar vineri, 28 octombrie va avea loc o proiecție specială la Cinema Studio, de la ora 17:30 în prezența actorilor Bogdan Dumitrache, Natașa Raab și Alina Grigore.

„Din dragoste cu cele mai bune intenții” va putea fi vizionat în prima săptămână (28 octombrie – 3 noiembrie) în București la Hollywood Multiplex (București Mall), Movieplex (Plaza România), Cinema City (AFI Cotroceni), Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City), The Light Cinema (Liberty Center), Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema Scala, Cinema Studio, în Cluj la Odeon Cineplex (Polus Center) și în Brașov la Cityplex (Eliana Mall), urmând ca în săptămânile viitoare să ajungă în cinematografele din toată țara.

Lungmetrajul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Locarno, unde a câștigat Premiul pentru cea mai bună regie și premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Bogdan Dumitrache. Actorul interpretează rolul principal alături de Natașa Raab, Alina Grigore și Marian Râlea.

“Din dragoste cu cele mai bune intenţii” spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viața lui Alex iese de pe făgașul normal. La spital, Alex se găsește prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neașteptate și evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situația ținând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el își imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greșeli și totul din dragoste, cu cele mai bune intenții.

Festivalul Filmului Francez - 27 octombrie

Festivalul Filmului Francez iti propune pentru astazi, la cinema Studio [Magheru, nr.29], urmatorul program:
Ora 11:00 – 8 fois debout (1h43), reluare
(Xabi MOLIA – 2009), cu Julie GAYET, Denis PODALYDES. Elsa își câștigă existența din joburi mici. Mathieu, vecinul ei,  este un artist al ratării care trece din interviu în interviu în căutare de job. Situația lor este din ce în ce mai precară, și amândoi încearcă să-și găsească reperele într6o lume care nu pare făcută pentru ei.  

Ora 14:00 – Le Président (1h38), reluare
(Yves JEULAND - 2010) * Documentar care îl urmărește pe George FRECHE în campania regională 2010. Călătorie în inima unei campanii editoriale

Ora 16:00 – Voir la mer (1h31), reluare
cu Pauline LEFEVRE

Ora 18:00 -  Benda Billili! (1h25)
(Renaud BARRET, Florent de La TULLAYE – 2010), cu Roger LANDU, Coco NGAMBALI, Djunana TANGA-SUELE. Cannes 2010, Quinzaine des Réalisateurs. Ricky avea un vis : să facă din Staff Benda Bilili în cea mai bună orchestră din Congo.


Ora 20:00 -  La guerre est déclarée (1h40)
(Valérie DONZELLI - 2010), cu Valérie DONZELLI, Jérémie ELKAÏM, César DESSEIX. Cannes 2011, Semaine de la critique. Juliette și Roméo sunt tineri și se iubesc. În momentul în care copilul lor este suspect de cancer, povestea lor devine o luptă continuă.  Filmul spune povestea reală a regizoarei și a co-scenaristului ei, care sunt și protagoniștii acestui film.


Ora 22:00 – Tomboy (1h22), reluare

Ghost Invasion in Control Club

Sambata 29 octombrie, de la ora 22.00@Control
GHOST INVASION with Leo
Alternative music: past, present & future

Sambata aceasta sunteti asteptati la Control pentru o editie speciala a seriei Indie Invasion, dedicata Halloween-ului.
O atmosfera usor creepy si un dj-set `all alternative` adecvat evenimentului, pe care Leo vi-l pregateste cu mare grija!
Don`t get scared!
Drop by!

Pentru cei costumati, intrarea in club este gratuita!!!
Oferta speciala: Bloody Mary 10 lei.
Intrare:
5 lei , de la ora 22.00 -00.00 (un shot de Bloody Mary inclus)
10 lei,  dupa ora 00.00 (un shot de Bloody Mary inclus)

The Light Cinema : Aniversare de 3 ani

Cinema de Poveste
Aniversare 3 ani The Light Cinema


Te asteptam pe 30 octombrie sa intri in lumea povestilor The Light Cinema.
De ziua noastra NOI dam cadourile.
Primesti un cadou pentru fiecare bilet de film cumparat!
Pe 30 octombrie, fiecare poveste iti aduce un cadou!


Pentru ca:
Timp de 3 ani am descoperit impreuna povestile de pe marele ecran
Timp de 3 ani am trait impreuna aventura, dragostea, drama, actiunea, comedia, animatia
Pentru prima data in Romania am lansat: Transmisiile Live pe ecranul de cinema (opera, concerte, teatru, balet etc), Crazy Tuesday, Cinema Family, Noptile albe de filme si multe altele
Ne-am bucurat impreuna de minunatele povesti pe marele ecran - Filmele sunt povestile noastre
Cu totii ne-am distrat si am evadat din realitate in lumea povestilor pentru toate varstele!

Voi sunteti eroii nostri, prietenii din Poveste! Va invitam pe 30 octombrie la The Light Cinema!
Sarbatorim 3 ani de filme, evenimente, petreceri, maratoane, stand up comedy, teatru, concerte, transmisii Live
Toate sunt povestile noastre!
Cinema de Poveste: in data de 30 octombrie fiecare bilet de film cumparat va aduce un cadou!
Va asteptam cu drag!

Promotie bilete concert Nana Mouskouri si Demis Roussos

 Saptamana aceasta, biletele la concertele Nana Mouskouri si Demis Roussos sunt mai ieftine!

     „Promotia Saptamanii” de la BILETOO.ro aduce in perioada 27-30 Octombrie 2011 reduceri la biletele pentru concertele mentionate mai sus! Pentru cele doua concerte, reducerile se aplica astfel:
Nana Mouskouri:
- reducere de 15% la categoriile 200 si 300 lei
- reducere de 20% la categoria 400 lei

Demis Roussos:
- reducere de 15% la categoria 150 lei
- reducere de 20% la categoria 250 lei

     Oricine cumpara in perioada 27-30 Octombrie 2011 un bilet la concertul „NANA MOUSKOURI” sau la „DEMIS ROUSSOS”, va beneficia de aceste reduceri! Aceasta promotie este valabila doar de joi pana duminica inclusiv, (27-30 Octombrie 2011) si este disponibila in toata reteaua BILETOO! Biletele se gasesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului si Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro. In cazul in care comanda se face online, de pe www.Biletoo.ro, plata poate fi facuta prin card sau ramburs, in ambele cazuri livrarea facandu-se la domiciliu, prin curier! De asemenea, exista si posibilitatea rezervarii biletelor, acestea putand fi ridicate personal de catre client de la unul din magazinele partenere Biletoo.

     Concertul „Nana Mouskouri” va avea loc pe 4 decembrie 2011 la Sala Palatului din Bucuresti! Nana Mouskouri a reusit sa scrie istorie in muzica internationala, vanzand peste 400 milioane de discuri, devenind astfel unul dintre cei mai bine vanduti artisti ai tuturor timpurilor! La concertul din Bucuresti, isi va incanta fanii cu piese precum: ”Amazing Grace”, „Only Love” sau „I Have A Dream”.
     Preturile biletelor pentru concertul Nana Mouskouri sunt urmatoarele:
500 lei – Categoria VIP
400 lei – Categoria 1 (pret intreg) –> cu reducerea de 20%, cumparatorul plateste doar 320 lei
300 lei – Categoria 2 (pret intreg) –> cu reducerea de 15%, cumparatorul plateste doar 255 lei
200 lei – Categoria 3 (pret intreg) –> cu reducerea de 15%, cumparatorul plateste doar 170 lei
150 lei – Categoria 4
100 lei – Categoria 5


     Concertul „Demis Roussos„ va avea loc pe 20 decembrie 2011 la Sala Palatului din Bucuresti! Acest concert ne va dezvalui bucuria si spiritul sarbatorilor de iarna! Artistul grec va canta piesele care l-au consacrat si care i-au adus peste 100 de discuri de aur, platina si diamant: “Forever and Ever”, “My Friend the Wind”, “Zorba”, “Goodbye, My Love, Goodbye”, “Someday”, “Lovely Lady of Arcadia”. Piese precum “Silent Night”, “Amazing Grace”, “Ave Maria”, “Mary’s Boy Child”!
     Preturile biletelor pentru concertul Demis Roussos sunt urmatoarele:
300 lei – Categoria VIP
250 lei – Categoria 1 (pret intreg) –> cu reducerea de 20%, cumparatorul plateste doar 200 lei
200 lei – Categoria 2
150 lei – Categoria 3 (pret intreg) –> cu reducerea de 15%, cumparatorul plateste doar 127.5 lei
100 lei – Categoria 4
  50 lei – Categoria 5

     Programul de reduceri „Promotia Saptamanii” apartine sistemului de ticketing BILETOO.ro si conform programului, in fiecare saptamana un spectacol/concert de pe www.biletoo.ro are parte de o reducere de pret!

     ~~Concertele NANA MOUSKOURI si DEMIS ROUSSOS sunt organizate de Project Events colaborare cu European Event Service.~~

Godot Cafe : Seara de Improvizatie

Joi 27.10 Ora 21:00
Seara de improvizatie cu ImproVizati.ro
Durata 1h30
Pret bilet 25 lei

Expirat : Atomic Hooligan la Selectro - 9 noiembrie

MIERCURI – 9 NOIEMBRIE – SELECTRO: ATOMIC HOOLIGAN (UK)@ Expirat & OtherSide
Miercuri, 9 Noiembrie revine the true star ATOMIC HOOLIGAN (UK)! Terry - unul dintre cei mai energici si surprinzatori DJ-i britanici ai tuturor timpurilor bifeaza o noua prezenta pe line-up-urile Selectro. Este responsabil pentru cateva dintre cele mai explozive petreceri din Expirat, a mixat alaturi de Alex Metric pe scena Selectro la Sunwaves in vara si stim sigur ca pregateste, din nou, un set complet iesit din comun pentru data de 9 Noiembrie! Alaturi de el, in Expirat, ii avem la butoane pe D-LAID si BULLY in timp ce scena secunda in OtherSide ii gazduieste pe VIKA JIGULINA, MARIKA, GREEG SI MOONSOUND.

Despre Atomic Hooligan: Cand vine vorba de blend-uri Hip-Hop, House, Breaks, Electro sau Nu-Rave mixate la perfectie, primul nume pe lista este Atomic Hooligan! Duo-ul are la activ o serie impresionanta de remixuri pentru artisti consacrati ca: Groove Armada, Underworld, Tomcraft, M.I.A., N.E.R.D. sau The James Brown Band; premii peste premii in cadrul Breakspoll Awards sau in top-urile DJ Mag – „Best Album 2005”, „Best Live 2008 & 2009” si prezente constante in Top 5 „Best DJ” din 2005 pana in prezent -; 2 albume primite excelent de critici; un label super-influent pe scena Bass Music – Bass = Win; prezente in cam toate cluburile de renume si festivalurile importante de pe glob iar programul lor continua sa devina din ce in ce mai incarcat.

Dorinta lui Terry Hooligan de a impinge sound-ul de dans si limitele DJ-ing-ului la maxim i-a adus o doza majora de popularitate in randul clubberilor din toata lumea, inclusiv din Romania. Pe data de 9 Noiembrie in Club Expirat, Terry vine cu aceeasi carisma, cu sunetul personal care tinde sa distruga orice dancefloor si cu o mica surpriza: mai exact, va prefata noul sau proiect – Grand Ruckus (colaborare cu Lex), responsabili pentru cateva remixuri si un EP care au zguduit serios cluburile britanice anul acesta. Be the first to hear it! www.myspace.com/atomichooligan / www.facebook.com/atomichooligan
Audio - www.mixcloud.com/atomichooligan

Ora 23:00. Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks.Intrare: 15 lei pana in ora 00:00 / 20 lei dupa ora 00:00.

Daca ai voce, TiPtiL te vrea in trupa

Toamna aduce schimari in componenta trupei TiPtiL si trupa este in cautarea unei noi voci feminine, care sa intregeasca echipa jazzaggaefunkdancefun.

După o frumoasă colaborare de peste un an şi jumătate, TiPtiL şi Adina Dură au hotărât să se despartă.
" Îi mulţumim Adinei pentru momentele minunate petrecute împreună. Împreună am crescut frumos, dar acum drumurile noastre se despart cu gândul şi speranţa că fiecare va avea un traseu lung şi frumos
conturat în lumea muzicii. Noi îi dorim succes în tot ce va întreprinde.", spune Bujor Stoicovici, liderul trupei.

TiPtiLii lansează o provocare pentru toate vocile feminine care cred că pot face parte din "armonia" lor. Trupa aşteaptă demo-uri relevante (mp3, link-uri YouTUBE, facebook, MySpace, SoundCloud, etc.) pe adresa: muzicatiptil@gmail.com.

Raluca, Bujor, Creţu şi Laurentze îşi aşteaptă noua colegă pentru a întregi echipa jazzaggaefunkdancefun.

La Caravana BookLand cartile au viata sociala

După o călătorie de 9 săptămâni în 9 orașe din țară, Caravana BookLand se întoarce în București în perioada 1 noiembrie – 23 decembrie, reinventându-se cu fiecare ediție.

Ca noutate, ediția a II-a a târgului urban de carte va fi organizată sub forma unui turneu în toate cele 8 Mall-uri din oraș și va promova cartea alături de numeroase proiecte culturale, timp de 8 săptămâni, începând cu 1 noiembrie în Liberty Center.

La doar 6 luni de la lansarea sa pe piață, BookLand, primul târg de carte organizat în Mall, a reușit să convingă peste 2,5 milioane de români că lectura poate deveni o activitate cel puțin la fel de plăcuta precum shopping-ul, jocul de bowling sau discuțiile libere din cafenelele Mall-urilor.

Cu vânzări de peste 20.000 de titluri în valoare de 80.000 de euro, târgul de carte urban BookLand își păstrează conceptul de târg inovator oferind servicii integrate editurilor, iar pe de altă parte, continuă investiția și dezvolta noi direcții sub cupola aceluiași brand, cum este deschiderea recentă a unei librării online (www.book-land.ro), culminând în prima parte a anului viitor cu deschiderea librăriei BookLand Café.

Cititorii sunt invitați să viziteze primul târg din turneul celor 8 Mall-uri, în Liberty Center (Str. Progresului nr. 151-171) și să intre în dialog cu cărțile aduse de BookLand și cele mai mari edituri românești, pentru că aici „și cărțile pot avea o viață socială”, spun organizatorii.


Orarul de vizitare al târgului: de marți, 1 noiembrie, până duminică, 6 noiembrie, între orele 10:00 - 22:00.
În continuare, până pe 23 decembrie 2011, vor fi organizate târguri de carte în urmatoarele centre comerciale: Sun Plaza, City Mall, Plaza România, Vitan Mall, Băneasa Shopping City, Afi Palace Cotroceni, Unirea Shopping Center.
Despre proiectele BookLand:

Caravana BookLand

După prima ediție a târgului de carte urban care a avut loc înainte de Paște în cel mai mare Mall din București, AFI Palace Cotroceni, organizatorul evenimentului, More than Pub, în urma feedbackului primit din partea editurilor, publicului, a decis să dezvolte conceptul extinzând proiectul la nivel național.

S-a reusit coborârea cărții din turnul de fildeș pentru a fi adusă acolo unde nu doar publicul cititor obisnuiește să meargă, ci în Mall-urile din orașele vizitate. Altfel spus, cartea a devenit mai mult decat accesibilă unui public cu potențial imens.

Librăria online Book-Land.ro
http://www.book-land.ro/ este un portal care din primele secunde ale accesării arată cititorilor că preferințele sale de lectură sunt întotdeauna importante. De aceea, Book-Land.ro prezintă în premieră un filtru de căutare al carților ajustabil, după criteriul editurii, autorului, prețului și genului din care titlul face parte. În plus, cititorul are la dispoziție și opțiunea căutării dupa cuvintele cheie ale fiecărei cărți. Este site-ul unei librării online user- friendly care se ambiționează să devină cea mai mare librărie online și să-și obișnuiască publicul în fiecare zi cu oferte de nerefuzat.

Va urma în 2012: BookLand Café.

Expirat Halloween - 29 octombrie

SAMBATA – 29 OCTOMBRIE – HELLOWEENPetrecere costumata!


Expirat & OtherSide invoca toate spiritele petrecarete in noaptea de Sambata, 29 Octombrie intr-un decor „straight out of hell” pentru un party infricosator. Deghizeaza-te in vampiri, pisici, varcolaci, lilieci...absolut tot ce iti poate inchipui mintea si da viata celor mai monstroase creaturi din „lumea de dincolo”. Vino cu cel mai creativ costum, performeaza ritualuri dansante printre dovleci sculptati sau cranii fosforescente si vom sacrifica shot-uri moka pentru tine! Sunetele vin de la Andrei aka Coty in Expirat si de la Ioan in OtherSide. De la Rock, Alternative, Indie pana la Electro si ce mai doresc spiritele! It’s gonna be one hell of a weekend! Ora 22:00.

Festivalul Filmului Francez - 26 octombrie

Programul zilei in cadrul Festivalului Filmului Francez de la
Cinema Studio [Bd. Magheru 29].
 
Ora 11:00 –  Avanpremieră: Un amour de jeunesse (1h38), reluare
Ora 14:00 – Avanpremieră: Quartier Lointain (1h38), reluare
Ora 16:00 – Patrice Leconte: Le Mari de la Coiffeuse (1h20)

cu Jean ROCHEFORT, Anna GALIENA, Michèle LAROQUE. Visul lui Antoine, un băiețel îndrăgostit, este să se căsătorească cu o coafeză. Pentru asta, merge la coafor cât mai des, până într-o zi când o întâlnește pe coafeza visurilor lui, într-un salon de provincie. 

Ora 18:00 -  Découverte: Tomboy (1h22)
cu Zoé HERAN, Malonn LEVANA. La Berlinale 2011. Laure are 10 ani și ar vrea să fie băiat. Când se mută într-un cartier nou, se prezintă noii găști ca Michael, și se împrietenește cu Lisa, care se îndrăgostește de el.


Ora 20:00 -  Avanpremieră: Les Biens-Aimés (2h19)
cu Chiara MASTROIANNI, Catherine DENEUVE, Ludivine SAGNIER. Din Parisul anilor 60 până în Londra anilor 2000, Madeleine, și apoi fiica ei Véra se învârt în jurul bărbaților pe care îi iubesc. Dar toate epocile nu permit aceeași lejeritate a iubirii. Cannes 2011, Filmul de încheiere


Ora 22:30 – Animație: Le chat du Rabbin (1h40)
Festivalul filmului de animație de la Annecy. Alger, anii 1920. Rabinul Sfar locuiește cu fiica lui, Zlabya, un papagal zgomotos și o pisică șireată. Pisica mănâncă papagulu și începe să vorbească și să spună numai minciuni. Rabinul vrea s-o alunge, dar pisica, îndrăgostită de fiica rabinul, este gata să facă orice ca să rămână cu ea…

Basorelief concereaza la Madame Pogany

Continuam seria evenimentelor muzicale live de vineri cu o trupa speciala, care revine la Madame Pogany cu un set instrumental menit sa detensioneze atmosfera la final de saptamana. Cu piese vechi si noi, Basorelief va propune o calatorie interesanta, dinamica si delicata in acelasi timp, printr-un labirint muzical jazz- rock – fusion.

Povestea Basorelief începe din toamna anului 1977, cand Dizzy Rosentzweig, directorlul Club A de la vremea aceea, a avut ideea sa invite pe scena si o formație a Institutului de Arhitectură. Trupa Basorelief, alcătuită inițial din doi studenți la Arhitectură, unul la Medicină și unul la Arte Plastice, nu a interpretat cover-uri, ci si-a prezentat propriile piese de rock progresiv instrumental inca de la inceput.
In cei cinci ani de studentie, Basorelief a adunat sub acest nume, pentru perioade de timp mai lungi sau mai scurte, peste 24 de muzicieni tineri, care au incercat pe rand sa duca trupa cat mai aproape de zona performanta jazz-rock-ului, genul reprezentativ al muzicii romanesti de la acea vreme.
In toamna anului 2010, trei dintre membrii fondatori – Eduard Balasa (chitara), Relu Bitulescu (baterie) si Iulian Vrabete (bas), impreuna cu mai tanarul Dan Stesco (keyboards) refaceau formula initiala a Basoreliefului. 


Concertul de la Madame Pogany , de pe 28 octombrie, incepe vineri, de la ora 21.00.
Intrare: 15 lei
Rezervari: 0743661782 / 0744105613 / razvan@madamepogany.ro
Madame Pogany este situat pe Str. Banu Antonache, nr. 40 – 44 (Piata Floreasca), Sector 1 / Bucuresti.

Expirat : Selectro - 26 octombrie

MIERCURI – 26 OCTOMBRIE – SELECTRO
Marika & guests


Jucand rolul celui mai cunoscut clubnight din capitala, Selectro furnizeaza in permanenta sound-uri de dans de cea mai inalta calitate publicului bucurestean.
Saptamana aceasta, in Expirat si OtherSide, alaturi de rezidentul Selectro - MARIKA, vor mixa greii Nu-Disco, House si Techno - OK CORRAL, adica Vania si Thornado; HAPPY GUTENBERG, pe care il cunoasteti din proiectul The Union sau din remixurile sale oficiale la piese Les Elephants Bizzares; DJ NEGRU si al sau House, Detroit & Chicago influenced; GREEG si MOONSOUND.
Ora 23:00. Happy Hours: 20:00-23:00 – King Size Drinks.

Godot Cafe: Quijote cu Ada Milea

Miercuri 26.10 Ora 20:00
Quijote dupa Miguel de Cervantes Saavedra
Cu: Ada Milea, Bogdan Burlacianu, Adrian Cristescu

Pret bilet 25 lei

The Office for Anti-Propaganda la Pavilion Unicredit

Joi, 27 octombrie 2011, 19.00
DIALOG
Marina Naprushkina in dialog cu Eugen Radescu
O discutie despre o realitate aparent indepartata, despre o societate aparent inchisa si despre cum putem sa ne atribuim argumentele unei democratii autentice in conditiile esecului totalitar si al lectiilor democratice.
“The Office for Anti-Propaganda” a fost fondat in 2007 in Frankfurt. ”Biroul” produce o arhiva de filme, texte si alte materiale avand ca subiect propaganda politica. Atentia este indreptata catre Belarus deoarece modelul sau politic poate fi transferat altor țari din Europa de Est si din America Latina, țari de la care Belarus primeste suport politic. De asemenea, acest stat poate fi privit drept un exemplu remarcabil despre cum infiintezi un dictatoriat modern si cum fac fata democratiile vestice problemei. “The Office for Anti-Propaganada” este rezultatul unui proces indelungat de culegere si arhivare a materialelor propagandistice originale si a lucrarilor mai multor artisti. Lucrarea este prezentata ca o instalatie sub forma de arhiva, la care orice vizitator poate avea acces: poate sa aleaga si sa vizioneze video-urile, sa citeasca corespondenta dintre birou si autoritatile Germane, sau poate parcurge literatura ideologic-patriotica din Belarus. Marina Naprushkina s-a nascut in 1981 in Minsk, Belarus. Lucrarile ei sunt un mix de domenii pornind de la pictura, video si instalatii menite sa dezvolte examinarea critica a puterii si structura Statului, utilizand adeseori materiale obtinute din Belarusul de astazi. O sursa bogata o reprezinta materialele propagandistice oferite de catre institutiile guvernamentale. Imaginile obtinute, fie ca se schimba rapid fie că pot fi introduse in contexte diferite cu scopul de a schimba mesajul original. Stradania artistei de a diseca structurile vizuale si lingvistice ale regimului autoritar, demonstreaza maniera in care autoritatea statala afecteaza societatea si transforma democratia intr-o iluzie a celor ce traiesc sub hegemonia persistenta a retelei de guvernamant.
Eugen Radescu (n. 1978) este politolog (specializat in relativism moral si etica politica), manager cultural, curator si teoretician. A scris pentru diferite reviste si ziare. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema “Identity Factories” si al expozitiei “How Innocent Is That?” la Pavilion Bucuresti. A publicat cartea “How innocent is that?” la REVOLVER BOOKS, Berlin. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture si co-directorul Bucharest Biennale (impreuna cu Razvan Ion) si președinte al board-ului organizational al PAVILION UNICREDIT si Bucharest Biennale. Este profesor invitat la Universitatea Bucuresti si Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Napoca. Locuieste si lucreaza in Bucuresti.
Imagine: Cartea de colorat “My daddy is a policeman. What is he doing at work?” a aparut ca parte a campaniei “Beware, police!” a societatii civile, impotriva violentei exercitate de politie in Belarus.
credits: office for anti-propaganda.
 

Double Damage in Berlin Club

Love Events & PS Love prezinta:

- DOUBLE DAMAGE -
SEBO K [mobilee]
JOZIF [crosstown rebels]
Vineri, 4 noiembrie 2011 in Berlin Club.

Un eveniment la care se intalnesc doua label-uri internationale majore, pentru o singura noapte, numai in Bucuresti!

Mobilee Records meets Crosstown Rebels!
 
Sebo K - mobilee & friends - Sonar 2011 - Hotel Diagonal Saturday by mobilee records

Control Club: Alternative Generation Leo vs Cliza

Marti 25 octombrie, ora 22.oo @CONTROL

Alternative Generation: Leo vs. Cliza
All times Alternative Hits
with Leo & Cliza
Vino marti la Control sa incepi saptamana cum trebuie!

Seara aceasta este un proiect joint venture al dj-ilor rezidenti al clubului Control, cunoscut ca trend setter al muzicii si culturii alternative.

Interesting people, good drinks & the best alternative music of all times!
Drop by!
Special bar offers: Vodka Orange // Cuba Libre // Vodka Apple - 10 lei
Intrarea este libera

Cercul poetilor aparuti cu Dan Coman

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București

vă invită la Cercul Poeţilor Apăruţi
Invitat : Dan COMAN
Participă : Luiza Vasiliu și Ana Dragu
Lectură în franceză : Mihaela Dedeoglu
Joi, 27 octombrie, orele 19.00
Librăria-café Cărtureşti (Institutul Francez, Dacia, 77)
Moderator : Svetlana CÂRSTEAN
http://www.institut-francais.ro/
facebook: Institutul Francez
twitter.com/InstitutFrancez

Teatrul Colour : Love's Guts la Prometheus

Marti, 25 octombrie, ora 20.00, Club Prometheus
Miercuri, 26 octombrie,ora 20.00, Club Prometheus

LOVE'S GUTS de Horia Andrei BUTNARU
Regia: Anca Maria COLTEANU

Distributia:
Gina-Alina PATILEA
Andreea Roxana FILIP
Horia Andrei BUTNARU
Johnny KING - MC si cantaret - live

Colaj muzical: Ovidiu Savu IONITA
Coregrafia si miscarea scenica: Catalina GHIUTA

Pret bilet: 15 RON

Rezervari:
021 33 666 38
0747 987 108

Litera si Avon te invita la lansarea "Spune nu cancerului!"

Litera și Avon Cosmetics România au plăcerea să vă invite miercuri, 26 octombrie, ora 18:30, la lansarea volumului Spune nu cancerului de Patrick Holford și Liz Efiong. Evenimentul va avea loc în zona de carte din hypermarketul Cora (Sun Plaza).

La eveniment ne vor fi alături Simona Bălănescu, realizator și prezentator TV, Victoria Asanache, director executiv Fundația Renașterea, Raluca Kisescu, director marketing Avon Cosmetics România și Mihaela Moroșanu, redactor coordonator Litera.

În prezent, numărul cazurilor de cancer este într-o creștere alarmantă, iar stilul nostru de viață și modul de alimentație modern nu fac decât să agraveze această situație. Patrick Holford, cunoscut specialist în nutriție, este un susținător al ideii că multe boli cronice pot fi mai bine tratate cu diete și suplimente nutriționale decât cu medicamente și că medicina modernă a devenit prea dependentă de acestea. Cartea sa Spune nu cancerului le oferă sfaturi atât celor care vor să prevină apariția bolii, cât şi celor care vor să ştie ce ar trebui să mănânce și care sunt suplimentele nutriționale potrivite dacă au cancer sau dacă vor să împiedice reapariţia acestuia. Un sprijin foarte necesar în lupta cu diagnosticul care induce teama cea mai mare în sufletele pacienților!

Te aşteptăm cu surprize pregătite împreună cu partenerii noştri Avon Cosmetics România!