Rockstadt Extreme Fest - ziua 1 - recenzie

GOJIRA – show fulminant la baza Cetatii Rasnov
 
Cea de a doua zi de Rockstadt Extreme Fest si poate cea mai asteptata, a insemnat un maraton metal, divers si incitant, pentru derularea caruia nici macar ploaia nu a reprezentat un impediment.
 
Brasovenii de la FALSE REALITY au dat startul celei de a doua zile de metal extrem de la baza Cetatii Rasnov, cu un recital versatil si interesant. Trecerile surprinzatoare de la riffurile brutale la pasajele melodice armonioase i-au tinut in priza pe spectatori, iar la final trupa a foat rasplatita cu aplauze generoase.
A urmat CODE RED, un alt nume reprezentativ al death metal-ului brasovean, care a  impresionat prin prin sunetul brutal si prin complexitatea, originalitatea si diversitatea compozitiilor. Formatia a prezentat si piese ce se vor regasi pe primul sau album, aflat inca in lucru, iar melodiile au fost bine primite de public.
 
BUCOVINA, nume etalon al folk metalului romanesc si o formatie foarte indragita s-a simtit excelent pe scena de la Rockstadt si i-a facut pe cei prezenti sa rezoneze cu accentele traditionale, compozitiile ample si tranzitiile melodice.
Cea mai cunoscuta si apreciata formatie hardcore din Balcani, LAST HOPE din Bulgaria a revenit in fata publicului din Romania si a convins din nou cu un recital devastator, de hardcore brutal. Showul LAST HOPE a insemnat  un mix remarcabil intre energie bruta si intensitatea exprimarii, fapt apreciat din plin de cei prezenti.
 
CARACH ANGREN, cel mai reprezentativ nume al scenei olandeze de blackmetal, a dezvaluit pe scena de la poalele Cetatii Rasnov o poveste plina de tenebre, intr-un show ce a imbinat sonoritatile brutale, influentele teatrale si accentele simfonice, intr-un melanj fascinant.
 
 
Polonezii de la DECAPITATED, cotati drept una dintre cele mai tehnice si apreciate trupe death metal din lume au oferit spectatorilor un show pe masura asteptarilor, derulat in forta si caracterizat de solouri de chitara inventive, riffuri disonante memorabile, o abordare poliritmica si instrumentatie de mare finete.  Latura compozitionala solida a intregit tabloul muzical al tenebrelor.
 
Legendele la NAPALM DEATH au luat scena in stapanire odata cu lasarea intunericului si le-au aratat inca o data celor prezenti care este secretul longevitatii artistice. Dupa mai bine de 30 ai de cariera isi pastreaza  reputatia de nume simbol al scenei grind-death. Au incantat publicul cu un show brutal si consistet, animat de prezenta scenica ce il caracterizeaza pe frontman-ul Barney Greenway si de o de o prestatie vocala in care pasaje de scream si growl au fost abordate cu o prospetime si forta de zile mari. Setlistul a fost generos si a acoperit in mare parte ampla discografie a formatiei, iar dupa intensitatea reactiilor printre piesele cele mai apreciate s-au numarat  “Suffer The Children,” “Scum,” “The Kill,” “Dead,” “Nazi Punks Fuck Off” si “Seige of Power”.
 
Asa cum era de asteptat, apogeul serii a fost atins odata cu intrarea in scena a celor de la GOJIRA. Trupa emblema a progressive death-ul francez  a bifat la Rockstadt Extreme  Fest prima prezenta in calitate de cap de afis pe o scena din Europa de est, fapt rasplatit de public cu urale si ractii pline e entuziasm, ceea ce i-a incantat pe francezi. A fost agitatie mare in fata scenei, s-a dat din cap, s-a cantat si s-a facut mosh pit la greu, pe parcursul unui show solid, greu si plin de o energie molipsitoare.Setlistul a inclus un mix de piese “best of”, gustate din plin de cei prezenti: Explosia, Flying Whales, Backbone, The Heaviest Matter Of The Universe, L'Enfant Sauvage, The Art Of Dying, Toxic Garbage Island, Wisdom Comes, Oroborus, The Axe,  The Gift Of Guilt sunt o parte dintre ele.
 
Pe parcursul zilei, concursul Beer Mile a fost unul dintre cele mai gustate si amuzante momente, partidele de paintball au fost si ele la mare cautare, la fel ca si cursele cu tiroliana. Pentru momentele de cei prezenti au luat cu asalt terasele Ciuc Premium si zona de relaxare Coca Cola.
 
Dupa incheierea concertelor, distractia a continuat la Rockoteca unde metalul extrem a rasunat pana in zori
 
Doar pe durata acestei editii a festivalului, se pot achizitiona abonamente pentru editia viitoare, la pretul promotional de 70 lei. Rockstadt Extreme Fest 2014 va avea loc in perioada 14 – 16 august la Rasnov,
 
KATATONIA (Suedia), una dintre cele mai apreciate trupe de pe firmamentul metalului extrem modern, este prima confirmare pentru cea de a doua editie Rockstadt Extreme Fest.

0 comentarii: