Elizabeth Sombart și Pierre Vallet în Stagiunea Regală



Camerata Regala, ansamblu aflat sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, va invita la un concert deosebit din cadrul Stagiunii Regale. Evenimentul va avea loc miercuri, 9 februarie 2016, de la ora 19.00, la Ateneul Roman (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3). 
 
Pe scena Ateneului Roman, alaturi de Camerata Regala, se va afla celebra pianista Elizabeth Sombart si invitatii sai, iar concertul va fi dirijat de maestrul Pierre Vallet. Cei doi artisti au concertat impreuna pe multe scene ale lumii, completandu-si armonios interpretarile. Elevi ai marelui compozitor si dirijor roman Sergiu Celibidache, Elizabeth Sombart si Pierre Vallet au inregistrat impreuna un CD cu concertele lui Chopin, alaturi de Royal Phillarmonic Orchestra. 
 
Programul serii include lucrari de Bach, Mozart si Chopin, intr-o fascinanta calatorie de la baroc la romantismul muzicii clasice. Evenimentul va incepe cu Concertul pentru 4 piane si orchestra in la minor de Johann Sebastian Bach,  o adaptare dupa Concertul pentru 4 viori si orchestra in si minor de Antonio Vivaldi. Acesta este o prezenta inedita pe scenele romanesti, unde concertele pentru patru piane sunt rare, data fiind complexitatea lor si nevoia de coordonare a interpretilor. 
 
Programul complet:
J.S. Bach – Concert pentru patru piane si orchestra in la minor BWV 1065 (solisti: Izabela Voropciuc, Gerard Rusu, Egizia Soare, Yosua Stan)
W.A. Mozart – Concert pentru doua piane si orchestra in mi bemol major KV 365 (solisti: Lavinia Dragos, Pilar Guarne) 
 
F. Chopin – Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra in fa minor op. 21 (solista: Elizabeth Sombart)
Biletele au preturi cuprinse intre 60 si 95 de lei si sunt disponibile in reteaua bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos, precum si la casa de bilete a Ateneului Roman. Concertul este sponsorizat de BANCPOST.
 
Informatii despre artisti:
Elizabeth Sombart concerteaza in lumea intreaga, fiind invitata pe scene prestigioase precum Théatre des Champs-Élysées din Paris, Carnegie Hall din New York, Wigmore Hall din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Suntory Hall din Tokyo, Victoria Hall din Genève, sala Palau à Barcelone. A colaborat cu artisti ca Augustin Dumay (vioara), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) si Akiko Nakajima (soprana). A concertat alaturi de Orchestra Nationala din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München si Orchestra Simfonica a secolului XXI din Catalonia.
 
In 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicata la rangul de Cavaler al Ordinului National de Merit pentru intreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor pentru cariera sa artistica. In paralel cu activitatea de solist, in 1998 Elizabeth Sombart creeaza in Elvetia Fundatia Résonnance care este prezenta in 6 tari. Filiala din Romania isi desfasoara activitatea din 2013 in Bucuresti. 
 
Informatii despre activitatea Fundatiei Résonnance - http://www.resonnance.org
 
Dirijorul francez Pierre Vallet este recunoscut in intreaga lume pentru talentul sau muzical care i-a adus colaborari cu cele mai celebre opere din lume. Recentele sale colaborari includ opere ca Madam Butterfly (Puccini) si Faust (Gounod) la Metropolitan Opera New York, Faust la Gran Teatro del Liceu Barcelona, La Juive la Göteborg Opera Sweden si Madam Butterfly la Tokyo Bunka Kaikan. Pierre Vallet a inregistrat concertele de pian ale lui Chopin impreuna cu artista Elizabeth Sombart si Royal Philharmonic Orchestra la Abbey Road Studios, CD lansat in aprilie 2015. 
 
Educator dedicat, Pierre Vallet este lector si profesor invitat la cele mai celebre programe de pregatire, precum Lindemann Young Artist Development Program at the Metropolitan Opera, Steans Music Institute at the Ravinia Festival in Chicago, Tanglewood Music Center, Wolf Trap Opera company si Houston Grand Opera Studio. Vallet a studiat dirijatul si teoria fenomenologiei muzicale cu Sergiu Celibidache si pianul la Ecole Normale de Musique de Paris si la Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris.
 
Camerata Regala a fost fondata in 2009 si se afla sub patronajul Altetei Sale Regale, Principele Radu al Romaniei. Ansamblul a colaborat cu personalitati marcante din peisajul muzical: dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violonistii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman, sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordachescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianistul Roberto Plano, flautistii Ion Bogdan Stefanescu, Matei Ioachimescu. Datorita nivelului artistic ridicat, membrii Cameratei au avut sansa de a evolua in cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul International George Enescu si Festivalul International Sergiu Celibidache. In anul 2014, la 5 ani de la infiintarea ansamblului, Camerata Regala a fost decorata cu medalia Regele Mihai al Romaniei pentru inaltul profesionalism cu care isi desfasoara activitatea concertistica.
 
Organizator: Asociatia Culturala Radu Chisu
Concert recomandat de RFI Romania
Parteneri: Filarmonica George Enescu, Asociatia Elite  Art Club Unesco, Ella Traveland, Posta Romana, Way Media

0 comentarii: