Un film SF cu muzică de Silent Strike câștigă Best Trailer la Philip K Dick Film Festival


“CAIHONG CITY”, un SF independent de colaborare internațională, câștigă Best Trailer la festivalul internațional de filme science fiction Philip K Dick Film Festival din New York.

Caihong City este un film SF independent si cel mai recent film al Florinei Titz, regizor român rezident în New York si se anunta a fi cel mai ambitios proiect indie al anului 2016.

Liu Junjie (Zhao Lewis Liu), un geniu muribund, si­-a pierdut ambii rinichi si este imobilizat într­un scaun  cu rotile prevazut cu o masinarie de dializa improvizata de el însusi. Singura lui sansa de supravietuire este sa patrunda în orasul interzis Furui City, unde accesul îi este permis doar prin completarea unui Supertask. Însa acesta are un glitch! Pentru a afla ce ­ sau cine ­ este acest glitch, Liu Junjie trebuie sa formeze o alianta bizara cu vagabondul nebun Serioja (Marian Adochitei) si prostituata  deprimata  Lavinia (Lana Moscaliuc) în timp ce se aventureaza în sectoarele bizare ale acestui oras fictiv.

Filmul a fost creat de Florina Titz împreuna cu o echipa si o distributie din peste treizeci de tari diferite. Imaginile au fost filmate în New York si România. Primul trailer oficial a fost selectionat în competitie la festivalul de filme science fiction Philip K Dick Film Festival din New York pe 14 ianuarie 2016 si a  câstigat premiul pentru Cel Mai Bun Trailer. De asemenea trailerul filmului a câstigat distinctia Trailer of the Month la festivalul de film de la Cluj Napoca 12 Months Film Festival. 

Caihong City este un soi de clash între Blade Runner si Wizard of Oz la un cinema de la miezul noptii, combinând estetica anime foarte stilizata cu o abordare mai instinctuala de cine verite. Artwork­ul, conceptele grafice si animatia prezentata în timpul campaniilor de strângere de fonduri pe Indiegogo si Kickstarter au aratat un frumos landscape distopic embosat cu tinte suprarealiste si glitchuri fantomatice. Pune alaturi conceptul de la The Matrix al unei lumi ascunse la lumina zilei cu design­uri care aduc aminte de filmul 9 al lui Tim Burton si tonalitati ale lui Alfonso Cuaron în Pan’s Labyrinth, spune SSN Insider.

Florina Titz a absolvit Berlinale Talent Campus în 2012 si are un Masterat în Film de la University of   Iowa din SUA. A predat cursuri de film, scenariu si regie la Institutul Pratt din Brooklyn, New York si a regizat în 2009 filmul TRIP (Best Indie la Festivalul IPIFF), coloana sonora semnata de Silent Strike.



Pentru a initia proiectul, Florina a adunat o armata de regizori, profesori si studenti de film, artisti, profesionisti în industria filmului pentru a colabora în New York la un proiect ambitios cu un buget paradoxal de microscopic. Personajele principale din film sunt jucate de Lana Moscaliuc si Marian Adochitei, actori la Teatrul Dramatic din Constanta, si de Zhao Lewis Liu, un actor din China. În roluri secundare se afla actori din Brazilia, Japonia, China, România, Columbia, Germania, Australia, Turcia, Rusia, Moldova, Canada, Bosnia, India, Mexic si Polinezia Franceza. Aceasta distributie internationala a fost posibila numai pentru ca întregul film Caihong City este vorbit într­o limba inventata ­ limba Caihong, ­ un sistem de vorbire artificial creat special pentru film de catre lingvistul Mirela Ungureanu. Limba vorbita în Caihong City combina fonologia de la Tagaloc cu sintaxa limbilor romanice si cuvinte radacina din engleza veche. Creatorul limbii a folosit un ghid de pronuntare Proto­Balto­Slavic pentru a antrena actorii cu luni de zile înainte de a se începe productia. Regizorul a imaginat o lume distopica în care  toate limbile de astazi au disparut, fiind înlocuite de un amalgam lingvistic ancestral.

Caihong City este, într­un fel, filmul strain absolut, pentru ca oriunde ar juca în lume va fi trebuit sa fie pus cu subtitrari, întotdeauna va aparea ca alien. (Florina Titz)

Voiam ca personajele principale sa fie atât de dezastruos de imperfecte încât sa­ isi etaleze defectele ca pe niste superputeri. Eu am impresia ca adevaratii eroii ai societatii sunt aia care sufera aiurea ani de  zile si trec prin dureri devastatoare si prelungite fara ca cineva sa­i priveasca si sa­-i aplaude, afirma Florina.

Caihong  City  se  afla  în  post­productie.  Pentru  a  afla  mai multe poti vizita site­ul oficial al   filmului: www.caihongcity.com
 
 

0 comentarii: