Proiectie de film: "La Casa de Emak Bakia"

INSTITUTO CERVANTES DE BUCAREST
PROIECŢIE DE FILM | PROYECCIÓN DE CINE
Marti, 16 februarie, ora 19.00 / Martes, 16 de febrero, a las 19.00 h.


Sala Auditorium, Instituto Cervantes, Bd. Regina Elisabeta, 38
Instituto Cervantes din Bucureşti vă aşteaptă marţi, 16 februarie, ora 19:00, la proiecţia documentarului LA CASA DE EMAK BAKIA (regia Oskar Alegria, Spania, 2013).
Sinopsis: Totul porneşte de la  scurtmetrajul “Emak Bakia” (în limba bască, “Lasă-mă în pace”) semnat de legendarul fotograf Man Ray. Documentarul este istoria unei căutări: cea a casei care purta acest nume straniu, aflată în apropiere de Biarritz, şi în care Man Ray filmase scurtmetrajul omonim, în 1926. Oskar Alegría decide să pornească pe jos, în căutarea acestei case, având ca repere doar câteva cadre din scurtmetrajul original, în care Man Ray arătase doar trei planuri ale casei: imaginea uşii principale, două coloane ale unei ferestre şi o perspectivă asupra zonei de coastă din apropiere. Căutarea, bazată doar pe aceste imagini vechi, nu avea cum să fie simplă. Numele casei nu apărea în niciun registru şi nici în amintirile celor din jur. Aşa că Oskar, printr-un joc al hazardului, va primi informaţii pe drum.


Premii: Rencontres Internationales du Documentaire Montréal - RIDM 2012, Menţiune de Onoare; Cinespagnol Nantes 2013, Cel Mai Bun Documentar ex aequo. Pafid El Bolsón-Patagonia 2013, Menţiune Specială.


Proiectia face parte din seria de filme intitulata Road Movies Spaniole, în derulare în fiecare zi de marti a lunii februarie la Instituto Cervantes. 


Filmul  se va proiecta in Sala Auditorium a Instituto Cervantes si va rula in v.o. spaniola, cu subtitrare in limba engleza. 


Intrarea este libera in functie de numarul de locuri disponibile.
Rezervari: cultbuc@cervantes.es

0 comentarii: