Jazz in Church Festival 2016 - 30 martie - 3 aprilie

Festivalul Jazz in Church la a patra ediție: 30 martie – 3 aprilie 2016

După trei ediții sold-out, festivalul Jazz in Church revine anul acesta cu un line-up de excepție și o serie de evenimente speciale. Ca în fiecare an, în Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti vor performa legende ale jazz-ului european, precum John Surman – unul dintre cei mai emblematici reprezentanți ai jazz-ului de avangardă, sau Palle Mikkelborg – vârf de lance pe scena jazz-ului progresiv european.

Festivalul este organizat de asociația JAZZ.RO, în parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti. Festivalul se bucură pt al doilea an consecutiv de Patronajul Excelenței sale, Domnul Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveției în România.

Scena de jazz românească este reprezentată de George Natsis, Adrian Flautistu, Vlad Popescu, Toma Dimitriu, Iordache, Dan Alex Mitrofan, Adi Stoenescu, Tavi Scurtu.


În plus față de edițiile precedente, festivalul va avea o seară dedicată persoanelor cu dizabilități, aducând un omagiu minunatului artist Michel Petrucciani. George Natsis, Adrian Flautistu și Vlad Popescu se reîntâlnesc la Jazz in Church pentru un concert ce va celebra bucuria muzicii și importanța accesului la cultură pentru fiecare individ. Intrarea la acest concert este liberă, 100 de locuri fiind reținute pentru persoanele cu dizabilități printr-un parteneriat cu Autoritatea Națională a Persoanelor cu Dizabilități și Asociația Help Autism.

De asemenea organizatorii au pregătit un concert și pentru cei mici: sâmbătă dimineață la ora 11.00 va avea loc matineul cu intrare liberă Jazz for Kids prin care copiii și părinții deopotrivă vor avea o întâlnire interactivă și plină de ritm cu jazz-ul și improvizația muzicală.

Program:
30 Martie, ora 19.00:
“100 Hearts” George Natsis/Adrian Flautistu/Vlad Popescu (intrare liberă)

31 martie, ora 19.00:
Michel Godard / Bruno Helstroffer / Lucas Niggli
Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad

1 aprilie, ora 19.00:
Ernst Reijseger / Harmen Fraanje
Sylvie Courvoisier / Drew Gress / Kenny Wollesen

2 aprilie, ora 19.00:
Lionel Loueke / Massimo Biolcati / Ferenc Nemeth
John Surman / Vigleik Storaas

3 aprilie, ora 19.00:
Toma Dimitriu / Daniel Torres
Edouard Ferlet
Palle Mikkelborg / Jakob Bro

Pentru prima oară la Jazz in Church sunt invitate două trio-uri de primă mărime ai scenei de jazz new-yorkeze: Sylvie Courvoisier, Drew Gress & Kenny Wollesen – un trio renumit și așteptat în concerte pentru fabuloasa sa dinamică, așternută pe partitură de lider-ul grupului, pianista Sylvie Courvoiser. Un alt trio este condus de Lionel Loueke, alături de Massimo Biolcati și Ferenc Nemeth – prezența lor va fi plină de ritm, căci armoniile jazz-ului modern sunt combinate cu elemente de muzică tradițională vest-africană și inflexiuni vocale inedite.

Tord Gustavsen va prezenta într-o formulă absolut originală și nebănuită, de trio, cu percuționistul Jarle Vespestad și vocalista Simin Tander, noul proiect What was said.

Michel Godard impreună cu Bruno Helstroffer și Lucas Niggli ne invită la o călătorie muzicală în timp, în care se regăsesc și două intrumente de sec XVI, serpent și teorbă. Un ansamblu cu parfum vintage, patina medievală și succes contemporan.

Ernst Reijseger și Harmen Fraanje colaborează strâns și lor li se datorează coloane sonore ale unor pelicule așa-zise de nișă, adulate de cinefili și semnate Werner Herzog, admirator constant al lui Rejseger, dar și albume de studio de un rafinament și o estetică indubitabile.

Recitalul lui Edouard Ferlet de la București este un program-omagiu pentru J.S. BACH ce demontează orice inhibiție a spectatorului de jazz dinspre clasic. Totodată, o foarte intensă probă de creativitate și virtuozitate ale lui Ferlet, extrem de inspirat în alegerea pieselor și în metamorfozarea lor înspre deliciul urechii.

Jakob Bro aparține pleiadei de chitariști de introspecție, el practicând o variantă mai noir a instrumentului său, chitara electrică; această abordare și darul său natural, ‘vocea’ sa, l-au însoțit în carieră în mod fericit cu Paul Motian, Tomasz Stanko sau Bill Frisell, pentru a pomeni doar câteva dintre numele de răsunet cu care a cântat.

Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro și în rețelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo în librăriile Humanitas și Cărturești. Prețul unui bilet este de 100 lei pe seară sau 300 lei abonament pentru serile din 31 martie si 1,2,3 aprilie.

Parteneri: Ambasada Elvetiei, Ambasada Germaniei, Ambasada Norvegiei, Ambasada Danemarcei, ICR, Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Dizabilități, Help Autism

Sponsori: Azomures, Swiss Sponsors’Fund, Holcim, Geberit, Wens Travel, Rubin Meyer Doru&Trandafir, Best Print, La Copac

Cu sprijinul: Green Sound Team, Andante Music, Green Hours
Parteneri media: Dilema Veche, Cărturesti, Zeppelin

0 comentarii: