CAÏN. Serialul polițist de mare succes în Franța, în februarie, la TV5MONDE



Dacă ați urmărit cu plăcere primul sezon din Caïn, cu siguranță veți deveni fanii celui de-al doilea, care a demarat în februarie la TV5MONDE. Anchetele acestui personaj principal nonconformist, care nu ține cont de politețuri sau de ceea ce e general acceptat ca find decent, vizează acum situații mai periculoase, uneori mai adâncite în corupție. În fiecare luni, de la 19.40, două episoade a câte 52 de minute, la TV5MONDE. 

Căpitanului Caïn este un caracter puternic, cu umor sarcastic, prizonier într-un scaun cu rotile în urma unui accident de motocicletă. El nu ezită să se folosească de această situație pentru a trece peste lege și peste conveniențe. Este dificil cu « bipezii » - așa cum îi numește el - care ajung în preajma lui, locotenenta Lucie Delambre fiind singura care reușește să îl suporte ca partener în acest moment… Un personaj al cărui caracter amintește de celebrul Dr. House.

Serialul se îndepărtează ușor de realismul strict, pentru a atinge și o zonă psihologică a personajelor și a poveștii. Caïn a reușit astfel să cucerească publicul francez, având o audiență medie de 3,6 milioane de telespectatori.

Primul episod din seria a doua va fi reluat astăzi, la 15.00, urmat imediat de cel de-al doilea, la 15.55. Luni, 8 februarie, de la 19.40, următoarele două episoade.

Caïn
Regia: Benoît d’Aubert (sezonul 2, Franta, 2013)
Scenariul: Bertrand Arthuys
Distributia: Bruno Debrandt (Caïn), Julie Delarme (Lucie Delambre), Frédéric Pellegeay (Jacques Moretti), Smadi Wolfman (Elizabeth Stunia), Anne Suarez (Gaëlle), Mourad Boudaoud (Borel), Francis Perrin (Barthes), Christophe Grégoire (Durain)
Genul: politist
Atentionare: nerecomandat sub 10 ani (-10)
Serialul este subtitrat în limba româna.

0 comentarii: