Mobius Gallery: Anna Khodorkovskaya How Deep is Your Art? - 11 martie

Anna Khodorkovskaya HOW DEEP IS YOUR ART?
Poveste în două capitole

11 martie - 6 aprilie, 2016 - Capitolul I
8 aprilie - 29 aprilie, 2016 - Capitolul II

Solo show @ Mobius Gallery
Curator: Eugen Rădescu

VERNISAJ: Vineri 11 martie 2016, 19.00
Lansarea catalogului: April 29, 2016

Capitolul I O ALEGORIE DECONSTRUITĂ.

HOW DEEP IS YOUR LOVE este o expoziție despre discernământul discursiv în care se îmbină diverse medii de expresie artistică, elemente estetice ce par diferite, domenii și studii ce par dihotomice. Expoziția este dedicată transdisciplinarității, elementelor constitutive ale unei lucrări, detaliilor și opțiunilor periferice; este o expoziție ce propune o tematică a detaliului, a modului atent în care se îmbină elemente estetice din diverse medii, forme și structuri, compoziții abstracte ce fac legătura între o anumită practică artistică și viața de zi cu zi.

Capitolul II În măsura în care o personă are o coafură, atunci părul său trece prin mai multe etape (Delleuze/Guattari)/ ART & EVERYTHING

Lumea advertisingului si a publicității ca parte dintr-un mecanism global neoliberal în confruntare cu practica artistică?
Lucrările Annei Khodorkovskaya din seria “Art&Everything” pun accentul pe dezvoltarea neoliberală și conexiunea care se produce în practica artistică, dincolo de interesele materiale și capitaliste. Globalizarea (ca termen extrinsec fordismului si postfordismului) se refera la un proces accentuat de integrare pe plan mondial si de raspandire a unui set de idei mai mult sau mai putin legate de activitatea economica si de productia bunurilor materiale, fortele promotoare fiind liberalizarea comertului international si a fluxurilor de capital, accelerarea progresului tehnologic si societatea informationala.

Extras din textul curatorial al expoziției de Eugen Rădescu.

Anna Khodorkovskaya (1985) a expus în Moscow Biennale of Young Art, Knoll Gallery-Vienna, Galerie Rüdiger Urlass-Frankfurt am Main, CCA Sokol, Moscow, Museum of Moscow, Troutman St. Ridgewood-New York, printre altele. În 2014 i-a fost decernat premiul Strabag Artaward International. Trăiește și lucrează în Viena.

Eugen Rădescu este curator, teoretician și co-fondator al Bucharest Biennale. A ținut conferințe și prelegeri la Facultatea de Arte Timișoara, La Casa Encedida - Madrid, Calouste Gulbenkian - Lisbon, and Apex Art - New York printre altele. A primit o rezidență la Apex - New York și a publicat cartea “How Innocent is That?” la editura Revolver Publishing, Berlin. Printre altele a curatoriat Bucharest Biennale 1 cu titlul "Identity Factories" și "How Innocent Is That?" la Pavilion Bucharest. Trăiește și lucrează la București.

www.mobius-gallery.com
FB: mobius.contemporaryartgallery
Instagram: @mobiusgallery

0 comentarii: