Rezultate Artmark



Sesiunea de licitații februarie tocmai s-a încheiat, cu un total de aprox. 400.000 euro, iar căutătorii de cadouri ori mărțișoare cu poveste și-au ales piesele cu care îi vor surpride pe cei dragi. Opera "Vechi oraș românesc" de Horia Bernea, ce a provenit din celebra colecție a Marinei Dimitropoulus, și-a triplat prețul de pornire, ajungând astfel la 11.500 euro. Din aceeași generație cu Bernea și prieten apropiat, Paul Neagu obține o valoare dublă față de prețul de pornire, 10.000 euro, pentru opera "Hyphen de perete". Tot Licitația de Postmodernă și Contemporană a adus și un record personal pentru o gravură a lui Roman Cotoșman, ce s-a vândut în premieră cu o sumă cvadruplă față de prețul de pornire, de 2.750 euro. În aceeași seară cu Licitația de Artă Contemporană, Licitația "Transilvania" a atras atenția prin două rarități din zona Sibiului, adevărate comori pentru colecționarii cu tradiție, Lada de zestre săsească din 1781 (2.750 euro) și Steagul de familie, pictat la aniversarea a 50 de ani de căsătorie, 1815 (2.000 euro). 
 
Licitația de Ceasuri și Bijuterii s-a remarcat prin creșterea de aproape patru ori a valorii Ceasului pentru birou, Jaeger LeCoultre, model Atmos (2.750 euro), fabricat în Elveţia și care nu necesită intervenția omului pentru a funcționa. În ceea ce privește bijuteriile, seara de Dragobete a fost a broșelor. Broşa rară din aur alb, în forma unei lăcrămioare, ornată cu diamante, din perioada 1922-1925 a fost adjudecată pentru 2.750 euro, în timp ce faimoasa broșă în formă de libelulă, decorată cu emailuri plique-à-jour, din perioada 1908-1917, pentru 2.000 euro.
 
Micile acuarelele de Sabin Bălașa din Licitația de Miniaturi, ce provin colecția familiei poetului Octavian Goga, au fost achiziționate fiecare pentru 1.200 euro, excepție făcând "Animal Mitologic" al cărui preț a ajuns la 1.400 euro
 
Martie aduce la Artmark o sesiune de licitații variate, toate premiere pe piața de artă, mai puțin deja consacrata Licitație de Primăvară. Astfel, de vineri, 4 martie, publicul va putea admira la Palatul Cesianu-Racoviță expozițiile Licitațiilor Colecției poetului și pictorului Radu Boureanu,Colecției de țesături orientale a diplomatului Vasile Stoica și cea a patrimoniului filozofului Emil Cioran, inclusiv operele marilor artiști români din Licitația de Primăvară.

0 comentarii: