Dark Side Nights: Coma | Till Lungs Collapse | Pinholes - 5 martie

COMA I opening act I Till Lungs Collapse | Pinholes
 
OPEN DOORS: 20:00
Till Lungs Collapse: 21:30-22:15
PINHOLES: 22:30-23:15
COMA: 23:30
Support: 40 lei

Coma, este una dintre cele mai iubite formații alternative din Romania.

Trupa a fost înființată în 1999 de șase tineri din București. Prima apariție pe scenă a fost în anul 2000, la Timișoara, în cadrul StudentFest.
Imediat a urmat lansarea videoclipului pentru piesă „Nu vreau fetițo casă” pe care ei o descriu ca fiind „o parodie la adresa utilizatorilior de playback și cultivatorilor de prost gust”.
Primul album „Somn” apare in 2001, lansat alături de A&A Records. În același an, vedem urmatoarele două videoclipuri Coma – „Bruzli vs. Vandam” („videoclip ce nu va avea alt rol decât să puncteze faptul că nu am murit”) și „Stai” („un videoclip ce încheie perioada pieselor ușor digerabile sau de TV semnate Coma și ne va infățișa așa cum suntem”).
După o pauză de 5 ani este lansat al doilea material discografic semnat Coma – „Nerostitele”. Poate fi catalogat drept un album al colaborărilor pentru că în piesele înregistrate îi întâlnim pe Adrian Despot (Vița de Vie), Brugner și pe Bill Gould (basistul Faith No More).
Anul 2008 a marcat lansarea albumului unplugged „Coma Light” pe care băieții l-au pus la dispoziția fanilor gratuit online și prin revista Sunete. Albumul conține 11 piese de pe albumele precedente, reorchestrate pentru a oferi fanilor o experiență nouă.
În noiembrie 2011 a apărut single-ul “Un Semn”, cu o lansare de videoclip în Fire Club. Piesa s-a bucurat de succes, fiind clasată timp de 2 săptămâni pe primul loc în topul Radio Guerrilla.
La începutul anului 2014, a fost lansat single-ul “CHIP”, în clubul Colectiv din București, alături de alte două trupe: The Boy Who Cried Wolf și Shes Dead. Videoclipul piesei Chip câștigă în 2014 Premiul BEST VIDEO al revistei Sunete. În videoclip apar peste 250 de fani și prieteni Coma, printre care sunt și Junkyard(ROA), Radu Almășan(Bosquito), Adrian Despot(Vița de Vie) și membri ai trupelor H8, Bosquito, Grey Matters.
Coma a cântat de-a lungul timpului, în deschiderea concertelor unor trupe/artiști precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.
De la înființare până în prezent, trupa a susținut zeci de concerte în România și a fost prezentă la multe festivaluri importante precum Bestfest, Peninsula, Coke Live, Stuffstock, Roșia Montana, Studentfest Timișoara, festivalul de Snowboard de la Bâlea Lac, Mountain Bike la Poiana Brașov, motociclism – MotoRock la Ploiești, Iubim 2 Roți Fest, Burger Fest, Street Delivery Route 68 Fest, Zilele Prieteniei Bergenbier 2014, Shine Fest, Artmania .

www.facebook.com/comaband
www.youtube.com/user/comaofficial

Componența:
Catalin Chelemen
Dan Costea
Razvan Albu
Razvan Radulescu
Sorin Petrescu
Matei Tibacu
Calin Marcu

***
Till Lungs Collapse

Till Lungs Collapse s-a format în 2012, din pasiunea pentru muzică și dorința de a explora un stil mai puternic ancorat în melodic-hardcore. Numele trupei conturează un numitor comun al energiilor pieselor și a direcției artistice.

După mai multe schimbări de componență, la finalul lui 2015 s-a ajuns la o formulă concretă, în care se regăsesc membri ex-Deadeye Dick, ex-Rock'n'Ghena, Breathelast, Nevergoinghome și Sinscape.

Primul material de studio, EP-ul Desuetude (2015), conține șase piese înregistrate la Studio 148 alături de Marius Costache (http://www.studio184.ro/) , iar artwork-ul este semnat Alexandru Das (https://www.facebook.com/AlexandruDas/).

Till Lungs Collapse au susținut o serie de concerte în Fabrica, B52, Question Mark și The Shelter, alături de trupe precum Expectations (BG), Polar (UK), Ready Set Fall (IT), Forgotten Tears (IT), Breathelast, The Boy Who Cried Wolf, H8, Niște Băieți, Domination.

Formația promovează în prezent materialul Desuetude, împreuna cu o serie de piese noi, de pe viitorul album, a cărui inregistrare începe în primăvara acestui an.

Till Lungs Collapse inseamna:
Alexandru Pavelescu (Pava) - voce
Valentin Bîrsan - chitară, voce
Radu Matric (Pasăre) - tobe
Alex Bucur - bas

Albumul este disponibil în format digital, pe Youtube și Bandcamp:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLqqQE3po41aexGyHAWadz5MWtvsWUDz7c
http://tilllungscollapse.bandcamp.com/album/desuetude

Danke schon,
TLC
***
PINHOLES
[ Vladimir - Voce/chitara | Vlad – Voce/Chitara | Gheo - chitara | Sergiu - bas | Paul - Tobe ]
Pinholes este un proiect muzical din Iași, ce a luat ființă în urmă cu 4 ani. Istoria s-a derulat repede de atunci și până acum, iar Pinholes au depășit repede granițele locale, susținând multiple concerte prin toate punctele țării.

Pe parcus au fost lansate și două albume full-lenght, Zmei (2013) si Era Pietrelor Neșlefuite (2015). Lansarea celui din urmă a fost însoțit și de un turneu de 14 date (Best Alternative Newcomers Tour) în principalele orașe ale țării. Albumul Era Pietrelor Neșlefuite a incheiat o etapă experimentală pentru Pinholes, funcționând în același timp și ca un punct de reper și de stabilitate al istoriei formației.

În prezent, Pinholes lucrează la un nou album, iar pentru a alimenta așteptarea noului material, formația publică periodic online înregistrări live din arhiva personală, denumite ca și seria HAOTIC. Spre mijlocul anului va fi publicat cel de-al doilea material din această serie, intitulat Haotic II - Despre starea de zbatere.

Audio:
https://soundcloud.com/pinholes
https://porculspinos.bandcamp.com/
Video:
https://www.youtube.com/user/PinholesZmei

0 comentarii: