Bacalaureat – distribuit din 30 august în peste 40 de orașe din Italia



Începând cu 30 august, „Bacalaureat” – care va rula în Italia sub titlul „Un padre, una figlia” -va fi distribuit în peste 40 de orașe din Italia, printre care Veneția, Bologna, Bari, Parma, Florența, Napoli, Milano, Padova, Trieste sau Genova, distribuit de Bim Film.
 
‚Bacalaureat’ a fost achiziționat spre distribuție în 45 de țări și până la sfârșitul anului va fi distribuit în cinematografe în Olanda (septembrie), Ungaria și Islanda (octombrie), Portugalia, Grecia, Croația, Israel, Slovacia (noiembrie), Franța, Spania, Elveția, Belgia, Republica Cehă, Albania (decembrie). Programul lansărilor internaționale poate fi urmărit pe www.bacalaureat2016.com. Distribuitorul italian a pus la dispoziție o adresă de e-mail pentru comunitățile de români din Italia care doresc să se informeze cu privire la programarea filmului în orașul în care domiciliază: gcermaria@bimfilm.com/mveramonti@bimfilm.com
 
Pe 26 august, regizorul Cristian Mungiu va participa la avanpremiera italiană a filmului care va avea loc la Arena Nuovo Sacher din Roma, de la ora 21.00. Proiecția va fi urmată de o discuție cu publicul moderată de un alt câștigător de Palme d'Or, regizorul italian Nanni Moretti, recompensat în 2001 pentru „La stanza del figlio”.
 
Din 27 august, Cinemateca din Bologna va organiza o integrală Cristian Mungiu, prezentând toate lung metrajele regizorului. Cristian Mungiu va susține pe 27 august, de la ora 19.00, un masterclass la Cinema Lumière din Bologna iar de la ora 21.45 va participa la proiecția „Bacalaureat” de la Arena Puccini, proiecție urmată de o discuție cu publicul.
 
„Bacalaureat” a avut premiera în luna mai în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes unde a fost recompensat cu Premiul pentru cea mai bună regie. A fost cea de a treia participare a lui Cristian Mungiu în competiția oficială de la Cannes, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru „După Dealuri”.
 
BACALAUREAT, 2016, 128’, Scenariul și regia: Cristian Mungiu; Imaginea: Tudor Vladimir Panduru; Scenografia: Simona Pădurețu; Montaj imagine și sunet: Mircea Olteanu; Director de film: Adrian Moroca; Producător executiv: Tudor Reu. Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. O producție Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuția Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Co-producători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-producție România-Franța-Belgia.


Pagina oficială www.bacalaureat2016.com

0 comentarii: