Bucharest International Dance Film Festival se pregătește de cea de-a II-a ediție



Cea de-a doua ediție a celui mai plin de viață eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016.
 
Evenimentul este dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume.
 
Anul acesta BIDFF va proiecta filme de dans (în competiție și în afara competiției), va organiza prezentări și conferințe ale artiștilor invitați, precum și o expoziție de instalații la Galeria Galateca. 
 
Competiția este dedicată filmelor de scurt metraj (ficțiune, animație, documentare) și instalațiilor, oferind premii în valoare de 3000 de euro. În cadrul programului „off competition” vor fi proiectate filme de lungmetraj de ficțiune și documentare. 
 
În 2016 tema Bucharest International Dance Film Festival este corpul digital, fiind vizate lucrările video care dezbat dualitatea dintre esență și expresie în era comunicării digitale și a unei nesiguranțe constante. 
 
Astfel, organizatorii au dat startul înscrierilor în „COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ DE SCURTMETRAJ” pentru filme în care mișcarea surprinsă și transformată prin lentila aparatului de filmat prinde forma unor filme art house în care sensurile ne sunt arătate mai mult sau mai puțin codat, antrenând privitorul să intre într-un schimb de informație dinamic despre viața socială, politică, emoții puternice, peisaje naturale și urbane. „Încurajăm sincretismul și dialogul dintre dans și diversele genuri cinematografice de la cele narative, pînă la cele mai experimentale. Competiția se adresează filmelor de maxim 15 minute, produse în ultimii doi ani și care au o calitate minimă Full HD”, declară selecționerul festivalului, Simona Deaconescu.
 
Cei interesați își pot înscrie filmul aici: http://tinyurl.com/huhxqwp
 
Tot în cadrul festivalului va fi organizată o expoziție dedicată corpului digital. În cadrul manifestării vor fi expuse lucrări de artă digitală care surprind tema festivalului - corpul digital. Organizatorii vor selecta cu precădere instalații video dar vor fi acceptate și alte tipuri de instalații: de sunet, micro-sculpturi digitale, generative, imersive, interactive, aplicații web, grafică, fotografie. Expoziția va fi găzduită de Galeria Galateca în perioada 9 - 13 noiembrie 2016. 
 
Bucharest International Dance Film Festival va acoperi costurile de deplasare și cazare ale artiștilor selectați și va oferi un premiu pentru cea mai reprezentativă lucrare din cadrul expoziției. Lucrările expuse trebuie să fie finalizate la data înscrierii. 
 
Artiștii își pot înscrie lucrările aici : http://tinyurl.com/j4cl3qu
 
Întregul regulament, precum și alte informații despre festival se găsesc pe site-ul festivalului: http://www.bidff.ro.
 
Bucharest International Dance Film Festival este organizat de Asociația Tangaj Dance și finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București și Primăria Capitalei, în cadrul programului "București - Orașul In-Vizibil". Partenerul strategic al festivalului este Institutul Cultural Român. 
 
BIDFF este susținut de Forumul Cultural Austriac (Ambasada Austriei în București). Gazde și parteneri principali în organizarea festivalului sunt Centrul Național al Dansului București și Galeria Galateca.
 
Canalele oficiale ale festivalului:
http://www.bidff.ro 
www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival

0 comentarii: