Concursul Enescu 2016 lansează Aplicația Trăiește-ți visul!



Concursul Enescu 2016 lansează  Aplicația Trăiește-ți Visul!, o inițiativă inedită, prin care își provoacă publicul să descopere și să împărtășească puterea propriului vis, alături de tinerii artiști din întreaga lume care intră în competiție în această ediție a Concursului Internațional George Enescu (3-25 septembrie, București).  
 
Aplicația Trăiește-ți visul! este structurată sub forma unui test, fiind disponibilă începând de astăzi, 25 august, online, pe site-ul Concursului și Festivalului Internațional George Enescu, LA ACEST LINK
 
Prin răspunsul la cele cinci întrebări ale testului din Aplicația Trăiește-ți visul! publicul poate descoperi:
·  Cu ce muzician se aseamănă și care este forța care îl motivează în îndelinirea visurilor sale - Visezi ca un violonist, ca un violoncelist, ca un pianist sau ca un compozitor?
 
· Care este citatul din George Enescu care îi caracterizează personalitatea;
 
- Ce evenimente din cadrul Concursului Enescu 2016 i se potrivesc
 
La final, după aflarea rezultatului, publicul este de asemenea invitat să împărtășească  un vis care are o semnificație specială, vis care va fi publicat pe site-ul Concursului și Festivalului Enescu. Aplicația oferă opțiunea de a face public visul fiecărui utilizator sau nu, în funcție de decizia acestuia.
O selecție a celor mai frumoase visuri care vor fi încărcate de public pe site, prin intermediul aplicației, va fi proiectată pe Ateneul Român, într-un eveniment surpriză ce va avea loc la închiderea Concursului, pe 25 septembrie.
 
“Aplicația Trăiește-ți visul! este gândită ca un joc prin intermediul căruia îi invităm pe oameni să descopere într-un mod inedit cele patru secțiuni ale Concursului Enesc,u la care tinerii artiști intră în competiție: Vioară, Violoncel, Pian și Compoziție.  Este o modalitate ludică de a-i apropia pe oameni și mai mult de muzica clasică. Îi invităm să afle cât de specific și, în același timp, cât de general uman este fiecare instrument și fiecare abordare muzicală în parte. Îi invităm să asculte câteva compoziții de George Enescu pentru a descoperi de care dintre lucrările muzicale ale marelui compozitor român se simt mai apropiați și care sunt vorbele lui George Enescu care se potrivesc personalității lor. Îi provocăm să împărtășească cu ceilalți propriul vis de viață, să Ii se alăture tinerilor artiști care își urmează visul de a deveni mari muzicieni și, astfel, să sărbătorim împreună puterea visurilor care ne duc pe noi și societatea mai departe.” - a declarat pentru presă Mihai Constantinescu, director executiv al Concursului și Festivalului Enescu
 
Tinerii artiși participanți la Concursul Enescu 2016 împărtășesc publicului, la rândul lor, propriile visuri și ce îi motivează în a le urma:
· “Visul meu este să devin cel mai bun violoncelist pe care îl poate exprima ființa mea.” - Min Chan Heung (Coreea de Sud), 16 ani, Secțiunea Violoncel
 
·“Cea mai mare motivație să-mi urmez visul este admirația pentru muzica lui George Enescu. Ne este dat prea rar să ascultăm interpretări live ale lucrărilor sale pentru pian. Iar gândul că voi putea interpreta una dintre sonatele lui Enescu chiar în țara în care s-a născut va fi sursa mea de inspirație de-a lungul Concursului.” - Sporov Mikhail (Rusia), 32 de ani, Secțiunea Pian
 
· Am nevoie să cânt așa cum am nevoie să respir: îmi așez visurile în muzica pe care o interpretez, alături de sentimentele, bucuriile și tristețile acestei vieți.” - Ambros Miroslav (Cehia), 29 de ani, Secțiunea Vioară
 
· “Credința. Credința că în ciuda tututor dificultăților, eu îmi voi urma visul, voi crede în miracole și că noi, toți, vom crede unii în alții - asta mă duce mai departe.” - Perlova Aleksandra (Rusia), 26 de ani, Secțiunea Violoncel.
 
 “Trăiește-ți visul!” este provocarea pe care o lansează Concursul Enescu 2016, nu doar pentru artiști, ci și pentru public. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Gerenozitate; creativitate; disciplină și voință; implicare – sunt valorile în care credea George Enescu. Și-a dorit să fie compozitor, în primul rând și nu și-a abandonat nicio clipă visul de o viață. A visat să-i ajute pe tinerii artiști să se afirme. Și le-a făcut pe amândouă. Concursul Enescu invită la o valorizare și celebrare a visurilor care ne duc mai departe. 
 
Între 3 și 25 septembrie, Ateneul Român va găzdui 19 recitaluri extraordinare și concerte cu orchestră. Dacă biletele pentru Concertul de Deschidere al Concursului Enescu, pentru Finala de Pian și pentru recitalul extraordinar Josu de Solaun s-au epuizat, publicul mai poate încă găsi bilete pentru celelalte evenimente din Concurs. Programul complet este disponibil aici. 
 
Conferința de presă de deschidere a ediției 2016 a Concursului Enescu va avea loc pe 1 septembrie, de la ora 13.30, la Ateneul Român, în prezența artiștilor Horia Andreescu, Anna Tifu, Valentin Răduțiu, Mihai Ritivoiu și Sebastian Androne. Informații complete pentru presă despre conferința de presă vor fi oferite jurnaliștilor pe 27 septembrie, într-un comunicat de presă dedicat.

0 comentarii: