Filmul „Trupul” la Festivalul de film din Mediaș

Filmul Małgorzatăi Szumowska, laureata premiului „Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin de anul trecut va intra în cursa pentru marele premiu în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului de Film al Europei Centrale de la Mediaș. 
 
2 septembrie, ora 15.00 - Casa de Cultură, Sala Traube, Piața Regele Ferdinand I nr. 16, Mediaș
 
TRUPUL / Ciało / Body
Polonia, 2015, 90 min.
Regia: Małgorzata Szumowska 
Scenariul: Małgorzata Szumowska, Michał Englert  
Cu: Janusz Gajos, Maja Ostaszewska, Justyna Suwała, Ewa Dałkowska ș.a.
Polonia, în zilele noastre. Un procuror cinic și fiica sa care suferă de anorexie încearcă, fiecare în felul său, să se regăsească după moartea tragică a persoanei iubite. Atunci când, într-o zi, terapeutul fetei le spune că  persoana decedată a luat legătura cu ea și vrea să le transmită un mesaj, aceștia vor fi obligați să-și revizuiască concepțiile cu privire la viață și moarte.
„O reflecție sumbră dar cu haz pe marginea a ceea ce înseamnă să fii în viață și a modului în care oamenii se raportează la moarte și la ce există după moarte.” - Variety
„Szumowska știe cum să lase trupurile și fețele să vorbească, să compună imagini ca niște picturi care arată realitatea poloneză.” - Die Zeit
 
Małgorzata Szumowska s-a născut la Cracovia, în 1973, și a absolvit Şcoala de Film din Łódź. Şi-a început cariera cu câteva scurtmetraje, printre care „Ascension”, prezentat la Cannes, la Cinéfondation. Primul său lungmetraj, „Happy Man” (2000), şi al doilea, „Stranger” (2004), au fost nominalizate la secţiunea Discovery în cadrul premiilor Academiei Europene de Film. „Stranger”  a fost, de asemenea, prezentat în secțiunea Panorama a Festivalului de la Berlin, în 2005, și în selecția oficială de la Sundance. Cu „33 Scenes From Life” (2008) a câştigat Leopardul de Argint la Locarno. „Elles”, cu Juliette Binoche în distribuție, a deschis secțiunea Panorama de la Berlinale în 2012 şi s-a vândut în peste 40 de ţări. „În numele…”  (2013), câștigător al premiului Teddy pentru cel mai bun film și al premiului cititorilor Siegessaule la Berlin, a fost proiectat și în ediția 2015 a Festivalului Filmului European.
 
Anul acesta, Małgorzata Szumowska a făcut parte din juriul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, la secțiunea filmelor din competiția principală.

0 comentarii: