Începe „Lună Plină” la Biertan! Filme, ateliere fantastice și vânătoare de fantome



Festivalul de Film Horror & FantasticLună Plină” începe joi, 25 august, în Biertan, și vine cu o mulțime de surprize pentru iubitorii de filme și jocuri dătătoare de fiori. Grădina Méliès, Cinema Vertigo și Sala Karloff îi așteaptă pe cinefili cu un program de filme horror, în timp ce Atelierele Fantastice vor pune la încercare creativitatea și umorul fanilor genului. Târgul de produse tradiționale și hand-made va aduce bunătăți din zonă, camping-ul festivalului va fi și spațiu de jocuri, iar nopțile se vor încheia cu povești la terasa „La Țăruș”.
 
Va deschide oficial festivalul joi seara, de la 21.00, în Grădina Méliès, „Mi Gran Noche”, cel mai recent film al renumitului regizor spaniol Álex de la Iglesia, unul dintre cele șase lungmetraje care concurează pentru Trofeul „Lună Plină”. Tot în prima zi, în Sala Karloff, de la 18.00, va rula filmul indian „Ludo(r. Q, Nikon), o poveste sângeroasă - interzisă minorilor - despre patru adolescenți și un joc blestemat. Cinema Vertigo va testa rezistența spectatorilor, de la 23.00, cu multi-premiatul „Sensoria(r. Christian Hallman), despre un apartament bântuit.
 
Un eveniment special va fi cine-concertul Genuine: Povestea unui vampir (r. Robert Wiene, 1920), un film horror mut acompaniat de muzica și de efectele sonore în timp real (live foley) ale celor de la Foley’Ala vineri, de la 21.00, în Grădina Melies.
 
Atelierele Fantastice de la Biertan se pun în mișcare vineri și sâmbătă, începând cu ora 12.00. Participanții vor confecționa pandantive, măști cubiste, coarne malefice, borcane-mumie, fantome simpatice, monștri din PET-uri și pietre și proiectoare fantastice.
 
Revine la Biertan, pentru al treilea an, „Proiecționistul posedat”, ghost hunt-ul care va pune la încercare perspicacitatea căutătorilor. Anul acesta, participanții vor avea ocazia să afle povestea completă a acestui personaj intrat deja în legenda locală. Pe drum, ei trebuie să descifreze hărți ale comorii, să găsească indiciile ascunse în criptograme și să învețe tainele unor poțiuni magice. Ghost-hunt-ul va avea loc în zilele de vineri și sâmbătă, iar înscrierile se vor face la fața locului, începând de joi, în echipe de 2-4 persoane.
 
Escape room-uri ingenioase vor fi amplasate în Biertan. În deja vestitul „The Dungeon” , echipele trebuie să pună cap la cap indiciile ascunse în încăpere, să deschidă lacăte, să descifreze coduri și să rezolve puzzle-ul, pentru a evada din temniță în 60 de minute. Și, pentru prima dată în România, Escapemyroom.ro prezintă un Real Escape Game, „Harry Potter and the Cursed Child”, după ultima carte din ciclul Harry Potter, scrisă de J. K. Rowling. Tainele ei vor fi dezvăluite de curajoși, într-o pivniță de la Biertan.
 
Abonamente (cu sau fără camping inclus): http://bit.ly/BileteLunaPlina
 
Ne puteți urmări pe www.lunaplinafestival.ro
Facebook: https://www.facebook.com/LunaPlinaFestival/
 
***
Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” (25 – 28 august), aflat la a cincea ediție, este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Transilvania Film.
Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Biertan
Sponsor principal: Staropramen

0 comentarii: