S-au pus in vanzare biletele la Festivalul UNDERCLOUD 2016



Peste 40 de spectacole și evenimente culturale din țară și din străinătate vor atrage, în acest an, publicul iubitor de teatru la Festivalul Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD. Cea de-a noua ediție se va desfășura în perioada 22 - 31 august, în centrul istoric, la ARCUB Gabroveni, o instituție modernă, dedicată culturii urbane. Zilnic, vor avea loc producții teatrale din România și din alte șase țări, precum și conferințe, spectacole-lectură, spectacole de teatru-dans, expoziții.
 
Biletele pot fi achiziționate, începând cu 9 august, de pe www.bilete.ro
 
Cele zece zile de festival cuprind producții variate, surprinzătoare prin caracterul inovator, îndrăzneț, experimental și care vor mulțumi toate gusturile: de la comedie la teatru filozofic, de la lectură la dans. Programul va oferi publicului ocazia să cunoască noile direcții înspre care merge teatrul independent, prin secțiunea Concurs, în care participă 12 spectacole. 
 
Cu „Omul-pernă”, al lui Eugen Gyment, vom călători într-un stat totalitar fictiv, în care un scriitor anonim este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș, în one-woman show-ul Silviei Călin, „Aleargă”, după romanul omonim de Ana Maria Sandu, o vom vedea pe Nicoleta Lefter căutând echilibrul între cuvânt, mișcare și imagine, iar la „Sâmbătă: averse”, vom râde cu personajele colorate ale lui Matei Lucaci-Grunberg, într-o comedie de limbaj și situație. Ștefan Lupu și „Aglaja” sa, spectacol de teatru-dans adaptat după romanele „De ce fierbe copilul în mămăligă” și „Raftul cu ultimele suflări” de autoarea Veteranyi, ne poartă în lumea unei familii de artiști de circ, cu bucuriile, fricile și angoasele sale. Iar în „Nesomn”, în coregrafia lui Arcadie Rusu, experimentăm diferitele forme pe care le ia visul și în care noi înșine ne descoperim, mereu, noi valențe. 
 
Actorul Răzvan Vasilescu, invitat special UNDERCLOUD 2016
Prin categoria Invitați din România, publicul va putea să (re)vadă montări de prestigiu, cu artiști deja consacrați, precum one-man show-ul lui Gheorghe Ifrim, „Gigel”, o comedie spumoasă în regia lui Vlad Zamfirescu, în care vorbește despre noi şi despre câteva dintre legendele care ne-au îmbogățit viața în ultima jumătate de secol; „București. Instalație umană”, un spectacol coordonat de Radu Nica, despre Bucureștiul nostru, al tuturor, cu bune și cu rele; „Ziua Necunoștinței”, un concert de poezia urbană, de Alex Ștefănescu, este tot despre Bucureștiul nostru, dar cu o tentă în plus de nostalgie. 
 
Din România, unul dintre invitații speciali este Răzvan Vasilescu, unul dintre cei mai importanți actori români de teatru și cinema, care se alătură pentru prima oară festivalului UNDERCLOUD cu două spectacole incluse în categoria „Invitați din România” ‒ „Creditul”, în regia lui Mihai Constantin, unde joacă alături de Șerban Pavlu, și „Era OK și la 60!”, un one-man show despre micile minuni, plăceri, abandonuri și paradoxuri ale vieții unui om care își descoperă în fiecare zi bucuria de a trăi. 
 
Zeci de alte spectacole, atât din secțiunea „Concurs”, cât și din cea a invitatelor speciale, vor completa UNDERCLOUD 2016, care se ghidează și anul acesta după principiul calității și cel al inovației.
 
UNDERCLOUD, ajuns la a treia ediție internațională, a extins categoria spectacolelor invitate din străinătate și va prezenta șase montări din Anglia, Franța, Rusia, Republica Moldova, Israel și Grecia: „The Tragedian”, de la Prodigal Theater din Londra, prezintă povestea legendarului Edmund Keane, „Voix dans le noir”, spectacol de marionete pentru adulți, al lui Eric Deniaud (de la Collectif Kahraba), prezintă personaje grotești, prinse în hățișul absurdității lumii contemporane, „One Day We Will All Be Happy”, de la Centrul Meyerhold din Moscova, este o introspecție sfâșietoare realizată de două personaje care joacă același rol, odată cu „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” (Teatrul „Eugene Ionesco” din Chișinău) intrăm într-o alegorie a totalitarismului în care nu mai există nici un reper, prin Philoctetes” (Grecia) vorbește despre sistemul politic corupt din Grecia contemporană, dar și despre alienarea spirituală, iar cu spectacolul-dans al trupei din Israel, „Control Freaks & More”, ajungem într-un peisaj oniric. 
 
În plus, două dintre workshopurile programate în festival vor fi ținute chiar de unii dintre artiștii invitați din străinătate: Alister O’Loughlin, de la Prodigal Theatre, și Elena Kovalskaya, director artistic al Centrului Teatral Meyerhold.
 
Programul complet al festivalului UNDERCLOUD 2016 este disponibil aici: http://www.undercloud.ro/program/.
Biletele pot fi acum achiziționate on-line, de pe http://www.bilete.ro/cultural/, iar începând cu 16 august vor fi puse în vânzare și la Casa de Bilete ARCUB-Gabroveni.
Prețul unui bilet este de 35 RON.
 
UNDERCLOUD se desfăşoară sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.
UNDERCLOUD, eveniment organizat de Asociația Mișcarea Undercloud, cu sprijinul ARCUB, cofinanțat de AFCN, susține București 2021 –  Oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. (Află mai multe pe www.bucuresti2021.ro).
Partenerii și sponsorii festivalului, fără de care această ediţie nu ar fi putut fi dezvoltată, sunt: Raiffeisen Bank, Staropramen, Emag, Telekom România, Aqua Carpatica.
Festivalul se desfăşoară cu sprijinul agenției de creație Propaganda, World Class, Hotel Radisson Blu, Novotel, Duke Hotel, Hotel Ibis, Hello Hotels, Editura Nemira, Class Living, Vitantis Mall, Casa de avocatură Sora&Asociaţii, Galeria AraArt și Ambasada Statului Israel.
Partenerii media care ne sunt alături anul acesta sunt: RADIO GUERRILLA, ELLE, Psychologies, Viva, Glamour, Unica, IQads, LiterNet.ro, Yorick.ro, Ziarul Metropolis, Observator cultural, România Liberă, Academia Cațavencu, Business Review.
Producători: Compania de Teatru DAYA și MARLA Image Boutique.
Mai multe detalii despre UNDERCLOUD puteți găsi pe site-ul www.undercloud.ro și pe pagina de Facebook a Festivalului: https://www.facebook.com/undercloudfestival/.

0 comentarii: