Bucharest International Dance Film Festival debutează pe 6 Noiembrie



La București va debuta săptămâna viitoare “Bucharest International Dance Film Festival”, eveniment care își propune să promoveze producțiile cinematografice care au ca temă dansul și arta coregrafică în general. În perioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi din întreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans și a abordărilor cinematografice contemporane.
 
Programul primei ediții Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) include Competiția Internațională, documentare de scurt și lungmetraj, precum și o selecție a celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin. Proiecțiile sunt programate la Cinemateca Union.
 
Selecția filmelor Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) a fost realizată de coregrafa Simona Deaconescu, directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, pasionată de proiecte culturale interdisciplinare în care dansul intră în dialog cu arta vizuală și tehnologia digitală. “Dintre cele 350 de aplicații din toată lumea, le-am selectat pe cele care văd mișcarea din altă perspectivă. Trăim cu un picior în viitor așa că rupem logica de ieri și ne bucurăm de un rollercoaster de senzații care curge în viteze diferite și ne învață să trăim cu mai puține cuvinte și mai multă acțiune.” 54 de producții au fost incluse în Competiția Oficială a primei ediții.
 
Juriul Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) va fi format din Sarah Möller, directorul artistic al Pool International Dance Film Festival, alături de Andreea Căpitănescu (director artistic al 4Culture, WASP-Working Art Space and Production și eXplore festival) și Jevan Chowdhury (regizor de filme de dans, fondator al proiectului Moving Cities). Premiile festivalului sunt: Cel mai original film (în valoare de 1000 de euro) și Cel mai promițător regizor (servicii de post-producție oferite de Colorgrade).
 
Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural finanțat în cadrul programului cultural "EȘTI BUCUREȘTI", prin ARCUB și Primăria Municipiului București. Un proiect cultural realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român. Partener oficial și gazda festivalului: Arhiva Națională de Filme (Cinemateca Union, Sala Paul Călinescu). Parteneri: Colorgrade, Pool International Dance Film Festival.
 
Canalele oficiale ale festivalului:
http://www.bidff.ro // www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival

0 comentarii: