Concert Nils Petter Molvær la București

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosfera electrica alaturi de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.

Concertul de la Bucuresti face parte din turneul de promovare al celui mai nou album, Switch.

Nils Petter Molvær este un compozitor, trompetist si producator norvegian, care la jumatatea anilor ’80 – alaturi de Jon Christensen si Arild Andersen – atragea atentia publicului asupra trupei lor, Masqualero.


“Când am început să activez în Masquelero ascultam destul de multe lucruri variate, de la Brian Eno la Job Hassell și Bill Laswell, iar când a venit momentul să îmi lansez cariera solo am vrut să amestec toate aceste influențe”, spune Molvaer. Zona necomercială a jazz-ului norvegian s-a dovedit a fi locul ideal pentru experimentele sale, publicul fiind extrem de receptiv.

Khmer, cel mai comercial album al lui Molvær, lansat în 1997, a introdus o noua sonoritate în jazz-ul underground norvegian si a deschis noi drumuri pentru alti muzicieni, creând astfel ceea ce avea sa se numeasca European future jazz sau nu-jazz norvegian. De atunci, Molvær a continuat sa revolutioneze cu proiectele sale, cel mai nou fiind 1/1, CD realizat în 2013, alaturi de producatorul berlinez de muzica electronica Moritz von Oswald.

Switch, albumul solo lansat în primavara acestui an, este apogeul cautarii echilibrului perfect între sintetic si organic. Ingeniosul iconoclast activeaza simultan în doua universuri si pe diferite planuri temporale.

Switch este un album pe care Molvær suna neobisnuit de relaxat. Toate albumele sale precedente au fost caracterizate de o polaritate interioara de nebiruit între un individ ce iubeste cu ardoare pacea si un provocator cu viziuni radicale. “Am purtat niste batalii interioare în drumul meu spre acest rezultat”, spune Molvær. “Când am terminat de înregistrat aveam peste 150 de minute de muzica, pentru care trebuia sa gasim o directie. Este un fel de tribut adus lui Joni Mitchell, în special în titlurile pieselor, care sunt o aluzie directa la versurile ei.”

Puteti asculta un concert Nils Petter Molvær aici:



Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos.

Jazz:ish este o platforma culturala care incorporeaza o serie de evenimente si concerte jazz, cu scopul de a deveni o interfata pentru noua generatie de consumatori ai muzicii de gen.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/764184173707380/

Facebook Jazz:ish: https://www.facebook.com/jazzishh?fref=ts

0 comentarii: