Weekend-ul Galeriilor la Aiurart: Mihail Coșulețu | Situri

În Weekend-ul Galeriilor București ediția a 2-a, sâmbătă 24 octombrie - duminică 25 octombrie 2015, între orele 12:00 si 21:00, vă așteptăm cu drag în Spațiul Aiurart (Lirei 21), la expoziția:
Mihail Coșulețu | Situri
curatoare: Simona Vilău
14 octombrie 2015 - 21 ianuarie 2016
Spațiul Aiurart | București, Lirei 21 | luni - vineri, 14.00 - 18.00 
 
"Mutilările și distrugerile pe care le suferă continuu orașele, de la începuturi, dar mai agresiv, parcă, în zilele noastre, sunt contracarate de aceste așezări arhetipale ale lui Mihai Coșulețu, fără oameni, pe care nimeni și nimic, în afară de creatorul lor, nu le poate schimba. Creatorul evadează în idealism și are libertate totală asupra scenei și scenariului. Se poate întinde cât dorește în lungime, îi poate da amploarea de care are nevoie sau poate jongla cu elevația clădirilor cât e necesar.
Misterul nerezolvat al ghicitorilor sale vizuale planează încă. Cui îi sunt dedicate aceste construcții mentale? Au ele rol moralizator, de abolire a tuturor conceptelor despre proprietate și posesiune pe care le avem la dispoziție? Sunt lecții de urbanism? Anecdote? Protestează împotriva rechinilor imobiliari, salvează patrimoniul? Poate fi pictura mai mult decât un decor perfect pentru viața casnică sau pentru existența instituțiilor care o promovează? Sunt aceste vedute niște ferestre către uitare, către catharsis?
 
Când vezi o pictură bună, pui la bătaie toate lecturile dintr-o viață. Când vezi o pictură excelentă, ai uitat tot." 
 
Simona Vilău, curatoare
Mihail Coșulețu (n. 1982) trăiește și lucrează la București. Originar din Brașov, a studiat pictură cu Alexandru Chira la Universitatea Națională de Arte din București, absolvind master în 2007 și licență în 2005. Preocupările sale stilistice cuprind mai multe stadii, de la figurativ antropocentric realizat pe dimensiuni mari, în cele de debut, până la geometrii mentale cu profunzimi și linia orizontului bine trasată, în cele mai recente. Fiind un artist cerebral, dotat cu o manualitate ieșită din comun, Mihail Coșulețu și-a exprimat ideile în cele mai variante moduri – pictură, desene tridimensionale din metal, papier-mache, colaj, asamblaj, bricolaj și imagine digitală - animație sau video.

0 comentarii: