Gabriel Stoian: IKEA Temple 15.10 - 12.11

IKEA Temple_ Gabriel Stoian

Don’t think about it. Don’t think at all. We will do it for you…

FYRKANTIG, SPARSAM, DAGSTORP, FLÄRDFULL, RIKTIG ÖGLA, GRÖNKULLA, KNUTSTORP, NORRÖRA, ÖDMJUK, SMÖRBOLL, GODIS SKUM, DOM BAS, PISSLYNGAR, GROGGY, FARTYG, PRICKIG, FRACK, KOKOSNÖT, SÖRE, BLADVASS AGGERSUNG, BALKARP, FALKHOJDEN, HEMNES, CHOSIGT, IGATORP, KNORRIG, KNOPPALANG, LIATORP, OLEBY, RINGSKAR, SOMMAR, SANDERUM, TORKIS, VIDJA,YDDINGEN, LAKHEDEN, HEMSTA, JANSJO, CHOCLAND.
***
"Totul pare a fi manipulat atât de bine în cadrul IKEA, acestă Mecca, templu low-cost. La o privire mai atentă... Cei mai mulţi oameni sunt atraşi de acest magazin, ca şi cum ar fi un templu contemporan care produce pachete, cutii ambalate perfect şi nici pe departe vreun fel de înţelepciune. Este capabilă oare această aparentă democratizare a stilului să creeze o realitate impresionantă, autentică, sau e mult mai probabil să limiteze opţiunile noastre în alegerea obiectelor care ne înconjoară? Acest proiect este cadru generator de semnificaţii cu privire la produsele IKEA şi o modalitate de a pune la îndoială autenticitatea conceptului – Do it yourself – care, privit dintr-un unghi diferit, arată mai mult ca: Nu te gândi la asta. Nu te gândi deloc. O vom face noi pentru tine… ???" Gabriel Stoian  
 
Născut în Brăila, 1985, Gabriel Stoian a studiat la Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca, a urmat Programul de studii Masterale în Arte Vizuale în cadrul aceleiaşi Universităţi după ce a primit o bursă de studii Erasmus în Wroclaw, Polonia, la Academia de Arte în perioada 2009-2010. În 2010 -2011 a obţine un grant de la Centrul Cultural din Castellón de la Plana, Spania. În intervalul 2011-2014 a terminat studiile doctorale în cadrul aceleiaşi Universităţii din România.
Artist emergent a început să lucreze prin asumarea unei identităţi est-europene proiectând imaginea sa în spaţiul occidental. Gabriel Stoian lucrează cu o gama variată de medii, cum ar fi: video, obiect, desen experimental, print şi concept writing. Lucrările sale au fost prezentate în mai multe grup show-uri naţionale şi internaţionale, solo-show-uri şi bienale printre care: Bucharest Biennale 6-Bucharest Internaţional Biennial of Contemporary Art 2014; Strabag ArtAward Internaţional, selected artist, Vienna, 2013, World Plate and Print Art Exhibition „Millennial Wind”, Gyeongsangnam-do, South Korea, 2011; 6ème Biennale Internaţionale d’Estampe Contemporaine de Trois Rivières, Canada, 2009; etc.

În prezent este preocupat de noi forme estetice ale consumerismului.
http://www.gabrielstoian.ro/
 

0 comentarii: