ROA si-a lansat cel mai proaspat single/clip, ce poate fi descarcat gratuit

Cel mai proaspat single/clip semnat de ROA - "Cine visa" - a fost lansat sambata seara, in club Fabrica, in cadrul Dark Side Nights, iar de duminica poate fi ascultat/vizionat pe youtube si poate fi descarcat, totodata, gratuit  de aici - http://bit.ly/1W0ECdj
 
< "Cine visa" e un extras din bucuria de producator, compozitor si MC de a putea face aceste meserii si, mai important, de a primi sample-uri consistente din energia si entuziasmul publicului din timpul concertelor. Cine isi imagina acum multi ani ca vom face asta? Ne imaginam ceva, dar nu cu lux de amanunte. Un amanunt era, de fapt, chiar esenta. Era fix publicul. Faci muzica pentru tine dar, in primul rand, o faci pentru oamenii din fata ta. Fara ei, e tenis la perete. Insa, cu ei nu ai frana > - ROA

 
Se numesc Rise Of Artificial si au aparut in noiembrie 2010. Membrii fondatori sunt Bogdan Popoiag ( UNU') si Cezar Stanciulescu (Junkyard), iar echipa s-a intregit intre timp si cu Cristin Negriuc.
 
Premiera lor in FM s-a manifestat in dimineata de 10 noiembrie 2010, avand ca esenta lansarea primului single intitulat "Ne Place", single ce s-a auzit prima data pe Radio Guerrilla, urmand a fi preluat de catre toate radio-urile din tara si din Bucuresti. In prima jumatate a anului 2011, “ Ne Place “ ajunge sa se claseze pe prima pozitie in topurile muzicale si sa se transforme in cel mai difuzat cantec din fm-ul romanesc.
 
Compozitiile pieselor sunt comune si separate, in functie de inspiratie. Bogdan se foloseste de experienta de regizor, semnand astfel si regia videoclipurilor ROA. Dupa trecutul glorios cu Suie Paparude ( 2003-2009 ), Cezar nu va ezita nici de aceasta data sa nu ne incante cu binecunoscutele lui parti vocale. Din mai 2011, un nou membru se alatura trupei. Cristin Negriuc este numele lui si va raspunde de elementele electrice ale sunetelor de chitara.
 
Pe 25 mai 2011, ROA lanseaza primul album - " ARTIFICIAL " . Un material compus din 19 track-uri, ce include si piese anterioare semnate de Junkyard, extrase de pe albumul “Arpegaut ” din 2009. 
 
In noiembrie 2011, ROA lanseaza cel de-al II-lea videoclip din istoria trupei “ Sonata In La Minor” . Single-ul nu se regaseste pe albumul “Artificial”, dar se bucura de statutul de bonus track, fiind caracterizat genului electro cu influente dubstep si hip-hop.
 
La inceputul anului 2012, ROA lanseaza primul concurs de remixuri adresat tinerilor producatori. “ Electronique Simpatique “ extras de pe albumul “ Artificial” este remixat de peste 40 de ori. Pe 4 aprilie 2012, ROA face public si videoclipul noului single.
 
De data aceasta, avem parte de o abordare putin diferita, dar la fel de directa, electronica sau ironica, in stilul caracteristic R.O.A.
 
Pe 9 iulie 2012, cei trei Rise Of Artficial lanseaza single-ul “ D-AIA “ , un cantec ce se bucura de un succes aproape la fel de mare ca si cel obtinut de binecunoscutul “ NE PLACE” . Videoclipul “ D-AIA “ se remarca printr-un colaj extras din concertele sustinute de trupa la festivaluri precum : B'estfest, Solid Like Rock, Peninsula, dar si extrem de multe alte cadre cu personaje din lumea muzicala si media.
 
La inceputul verii anului 2013, R.O.A. a dat-o "PE PACE", invitand publicul si de data aceasta sa imbratiseze beat-uri pe nisipuri.
 
Pe 1 august 2013, se lanseaza "Hands UP!!!", single ce beneficiaza de un videoclip cu imagini preluate dintr-un concert memorabil sustinut la B'estFest Summer Camp.
 
Cel mai recent album ROA s-a lansat pe 9 noiembrie 2013 si poarta numele single-ului "System Of Sound" . In luna octombrie a anului 2014, ROA dedica fanilor un nou single "Se Aude Muzica", piesa ce se poate descarca gratuit de pe pagina de SoundCloud a trupei. In prezent, cei trei ROA se pregatesc de lansarea unui nou EP.

0 comentarii: